5 yogahoudingen om lupus te kalmeren

Kalmeer de symptomen van lupus met yoga

Lupus is een gezondheidstoestand waarvan bekend is dat deze het immuunsysteem van het lichaam aanzienlijk verzwakt. Dit resulteert in langdurige schade aan gezonde weefsels en organen. Hoewel de belangrijkste oorzaken van ontsteking infecties, omgevingsfactoren, genetische mutaties en medicijnen zijn, kan Lupus grote schade aanrichten aan uw vitale organen, wat kan leiden tot extreme pijn en ongemak.

U kunt echter de pijn die gepaard gaat met lupus enorm verzachten en uw immuunsysteem aanzienlijk verbeteren door enkele yoga-oefeningen uit te voeren.

1. Lotushouding (Swastikasana)

Deze houding, ook bekend als Swastikasana, wordt beoefend om de zenuwen te kalmeren en kan worden uitgevoerd terwijl u op de grond zit met de benen gebogen, zodat de linkerenkel tussen de rechterdij en de knie ligt en vice versa. De volgende stap is om beide handen op je knieën te leggen en je zicht te concentreren op een statisch object. Blijf ongeveer vijf minuten in deze houding.

yogaposities voor lupus
2. Berg (Tadasana)

Deze houding, bekend als Tadasana, is zeer effectief bij het kalmeren van lupus, omdat het verlichting brengt bij ontstekingen en pijn. Sta in een staande positie met je voeten bij elkaar en je hielen iets omhoog. De volgende stap is om je hoofd leeg te maken en de pose minstens 5 minuten vast te houden.

yogaposities voor lupus

3. Brug

Om dit te oefenen, moet je op de grond liggen met je rug plat op de grond en dan langzaam je knieën buigen met je voeten plat op de grond. De volgende stap is om uit te ademen en druk uit te oefenen op de armen, bilspieren en het binnenste deel van je voeten op de vloer en probeer je heupen van de vloer te tillen totdat de dijen evenwijdig aan de vloer zijn. Je moet je nek en schouders spanningsvrij op de grond houden en deze brugachtige houding aanhouden. Blijf een minuutje en herhaal voor het beste resultaat.

yogaposities voor lupus

4. De muur

Deze pose is toevallig nog een wondermiddel voor mensen die lijden aan lupus-gerelateerde pijn en ontsteking. De eerste stap is om een ​​bolster langs de muur te plaatsen en met je heupen op de bolster te gaan liggen. Breng vervolgens je heupen terug naar je romp zodat je voetzolen op de muur rusten. De laatste stap is om dichter bij de muur te komen en je gestrekte benen op de muur te heffen en vijf minuten in positie te blijven voordat je loslaat.

yogaposities voor lupus

5. Kameel

Kameelhouding is een van de meest effectieve remedies voor het genezen van reumatische pijn veroorzaakt door lupus. Begin op je knieën op de grond terwijl je je handen langs je lichaam houdt en leun langzaam achterover totdat je een merkbare rek voelt. De volgende stap is om te proberen je hielen vast te houden en een paar seconden te blijven voordat je loslaat en opnieuw begint.

yogaposities voor lupus

Hurry Up!

Leave a Reply

Your email address will not be published.