Advertisement

8 tips tegen extreme hitte in de auto – houd het aangenaam koel – Gezondheid en Welzijn

Advertisement

Hitte in de auto: wat bestuurders in de zomer kunnen doen om het te vermijden. Hier vindt u tips om uzelf tijdens het rijden in uw auto tegen de hitte te beschermen.

Warmte in de auto kan in de zomer een groot probleem zijn. De ideale temperatuur in de auto ligt tussen de 22 en 25 graden. Bij het parkeren in de brandende zon of tijdens lange ritten in de zomer kunnen auto’s zeer snel opwarmen. Dit kan vooral gevaarlijk zijn voor kinderen en honden.

Dus hoe kun je jezelf beschermen tegen oververhitting voordat je gaat rijden? Hier zijn enkele tips die helpen tegen te hoge temperaturen.

Warmte in de auto in de zomer: deze tips helpen je op weg voordat je gaat rijden

 • TIP 1: Lucht voordat u op reis gaat uw auto grondig door alle portieren enkele minuten open te laten staan. Hierdoor kan warmte ontsnappen uit het auto-interieur.
 • TIP 2: Controleer of de auto voldoende koelvloeistof heeft. U dient dit te controleren als de motor koud is. Als de motor tijdens het rijden oververhit raakt, is het absoluut noodzakelijk om de auto te laten waar hij wacht tot hij is afgekoeld voordat het waterpeil wordt bijgevuld.
 • TIP 3: U kunt de hitte vermijden voordat u gaat rijden door de ventilatie van de auto op het hoogste niveau te zetten.
 • TIP 4: Als u in uw auto stapt en de hitte is ondraaglijk, rijd dan niet. Dit geldt vooral als het stuur te heet is om te gebruiken.

Hitterisico: advies tegen gevaarlijke temperaturen tijdens het rijden

 • TIP 1: Gebruik de airconditioning in de auto correct
  Wanneer u de airconditioning gebruikt, moet u ervoor zorgen dat: de buitentemperatuur wijkt niet meer dan 6 graden af ​​van de temperatuur in de auto. De lucht van het airconditioningsysteem mag niet naar het gezicht worden gericht, omdat dit onder andere conjunctivitis kan veroorzaken. Zet de temperatuur niet te laag om kou te voorkomen.
 • TIP 2: Bescherm je huid tegen de zon in de auto
  Ook in de zomer dient u zich in de auto te beschermen tegen zonnestraling. Aangezien de voorruit slechts beperkte bescherming biedt tegen de zon en de zijruiten gevaarlijke UV-stralen doorlaten, moet u ook in de auto zonnebrandcrème gebruiken.
 • TIP 3: Gebruik beschermende films voor autoruiten
  Speciale zonwerende folies op de autoruiten helpen tegen gevaarlijke UV-stralen. Deze speciale beschermfolies voorkomen ook dat de auto oververhit raakt omdat ze geen infraroodstraling doorlaten. Daarnaast wordt een zonnebril aanbevolen ter bescherming tegen UV-stralen. Bij kinderen dient u hier extra op te letten. Zorg er ook voor dat de huid niet wordt blootgesteld aan hete autostoeltextiel, zoals leer. Ook gordels, kinderzitjes en accessoires kunnen snel warm worden.
 • TIP 4: Vermijd lange autoritten
  Bij sterke hitte kan de concentratie gemakkelijk afnemen. In het verkeer kan het snel gevaarlijk worden. Om deze reden moeten chauffeurs lange ritten in intense hitte absoluut vermijden of regelmatig pauzeren. Als de temperatuur in de zomer hoog is, zorg dan altijd voor voldoende water.
 • TIP 5: Neem een ​​rookmachine mee
  Gebruik tijdens de reis een fogger om je af te koelen, naast het helpen hydrateren, is een fogger handig om je een boost te geven. Inderdaad, de hitte heeft de neiging om ons te laten slapen, wat schadelijk kan zijn tijdens het rijden.

kind, bejaarde, hond in een auto in de zon let op gevaar

Laat geen kinderen en honden achter in de auto

Hitte in de auto kan levensbedreigend zijn, vooral voor kinderen, ouderen en honden. Bij 28 graden buitentemperatuur stijgt de temperatuur in de auto na twee uur met gesloten ramen tot 60 graden.

De hitte in de auto kan al snel gevaarlijk worden. Zo ontdekten de onderzoekers dat bij een buitentemperatuur van 35 graden de temperaturen al na 15 minuten zo hoog zijn dat ze levensbedreigend kunnen zijn voor de inzittenden.

Hoge temperaturen in de auto kunnen ook gevaarlijk zijn voor honden en andere dieren: ze mogen nooit in de auto worden achtergelaten als het warm is.

Advertisement
Hurry Up!

Leave a Reply

Your email address will not be published.