Advertisement

Acute vaginale droogheid: de beste natuurlijke behandelingen

Advertisement

Sommige vrouwen met acute vaginale droogheid zeggen dat het voelt alsof schuurpapier het meest intieme deel van hun lichaam bekleedt… Anderen zeggen dat het zo acuut wordt dat scheuren vormen zich in hun vaginale wanden. Hier zijn enkele natuurlijke actuele remedies om overmatige vaginale droogheid te behandelen.

Vergeef me voor deze pijnlijke en destabiliserende beelden!

Helaas heeft meer dan de helft van de vrouwen op enig moment in hun leven last van vaginale atrofie en vaginale droogheid, vooral na de menopauze – en deze aandoening kan een ernstige belemmering vormen voor geslachtsgemeenschap. Naast pijn of bloeding tijdens geslachtsgemeenschap, omvatten symptomen die op elk moment kunnen optreden vaginale irritatie, vaginale gevoeligheid en jeuk, evenals pijnlijk urineren en/of urine-incontinentie.

De meest voorkomende oorzaken van vaginale droogheid

Vrouwen, jong en oud, hebben allemaal last van vaginale droogheid. De redenen kunnen fysiek, medisch, maar ook psychologisch zijn. Mogelijke oorzaken zijn:

 • Menopauze
 • Stress en mentale spanning
 • Hormonale anticonceptiva (vooral de micropil)
 • Ziekten zoals diabetes mellitus en multiple sclerose
 • Chemotherapie, radiotherapie en anti-hormonale behandeling voor bepaalde soorten kanker
 • Zware consumptie van alcohol en sigaretten
 • Hormonale disbalans

Orale hormoonvervangingstherapie verbetert vaginale smering…maar het is duur omdat het het risico op hartaandoeningen, beroertes, bloedstolsels en borstkanker verhoogt.

verlies van oestrogeen menopauze
BIJ – Het epitheel is dik, gezond, vol oestrogeen.
B– Na het verlies van oestrogeen: het epitheel is dun en droog.

Ook als u (of de vrouw van wie u houdt) problemen met vaginale atrofie en vaginale droogheidbent u zeker op zoek naar oplossingen om het probleem aan te pakken zonder dergelijke risico’s te nemen.

Na veel onderzoek en lezen kwam ik het boek tegen van Laurie Steelsmith, ND, LAc, co-auteur van Geweldige seks, natuurlijk. Ze bespreekt in haar boek verschillende veilige en effectieve natuurlijke therapieën die het probleem verlichten. En je hoeft niet eens pillen te slikken, omdat de remedies die ze aanbeveelt plaatselijk worden toegepast.

Lees ook: De beste natuurlijke remedies voor urineweginfecties

Vaginale atrofie en droogheid…

Vaginale atrofie en droogheid worden gedefinieerd als “de afname in grootte, afname in elasticiteit, dunner worden of toegenomen kwetsbaarheid van vaginale weefsels, vergezeld van een afname van de natuurlijke smering van de vagina”.

Naarmate de beschermende barrière van de vaginale slijmvliezen afbreekt, neemt het risico op vaginitis (ontsteking van de vagina) toe…scheuren of zweren in de vaginale wand kunnen optreden…en er is een verhoogd risico op vaginale gist en bacteriële infecties. Het is duidelijk dat dit seks ondraaglijk kan maken voor een vrouw (en zeker ongemakkelijk voor haar partner).

Als uw enige symptoom a is milde vaginale droogheid dat maakt geslachtsgemeenschap een beetje ongemakkelijk, je zult waarschijnlijk alleen vlak voor de seks een glijmiddel nodig hebben. U vindt in biologische winkels en gespecialiseerde apotheken 100% natuurlijke smeermiddelen met Aloë Vera.


Echter, voor meer ernstige symptomen van acute vaginale ziekteis het waarschijnlijk het beste om regelmatig een actueel product te gebruiken dat de vagina comfortabeler, gezonder, gesmeerd en flexibeler maakt.

Acute vaginale droogheid, natuurlijke lokale behandelingen

Als u vermoedt dat u heeft een blaasaandoeningUw eerste stap is om uw gynaecoloog, huisarts of natuurgeneeskundige te raadplegen om de diagnose te bevestigen en behandelingsopties te bespreken die veilig en effectief voor u zijn.

De natuurlijke remedies voor vaginale atrofie en droogheid die Dr. Steelsmith het vaakst aanbeveelt aan haar eigen patiënten, komen in de vorm van vaginale zetpillen. Ze helpen om de integriteit van de beschermende barrière van de slijmvliezen van de vagina herstellen.

Laat u niet afschrikken door de gedachte aan zetpillen – ze zijn klein en glad en gemakkelijk in te brengen. Het enige wat u hoeft te doen is de zetpil voor het slapengaan voorzichtig in uw vagina te plaatsen en een nacht te laten staan. (Misschien moet u een slipje dragen.)

Met de goedkeuring van uw arts kunt u een van de volgende natuurlijke behandelingen proberen, stelt Dr. Steelsmith voor. Als je binnen een maand geen verlichting krijgt, probeer dan de andere een maand… of probeer beide een maand. Meestal wordt binnen een paar weken verbetering waargenomen. Als zetpillen helpen, kan uw arts u aanraden ze zo lang als u wilt te blijven gebruiken.

Typische dosering: : Elke avond voor het slapengaan één zetpil in de vagina, daarna om de twee of drie avonden na twee weken.

vitamine E acute vaginale droogheid

Vitamine E zetpillen

Deze effecten werken door het slijmvlies van de vagina en vulva te stimuleren, de beschermende hydratatie te verhogen en het risico op infectie te verminderen. Vitamine E zetpillen zijn veilig. Ze worden in veel natuurvoedingswinkels zonder recept verkocht en bijvoorbeeld hier online.

Wilde yam menopauze
Wilde yam en vaginale droogheid

Zetpillen van zwarte cohosh en wilde yam

Dit type combinatieproduct bevat geen hormonen. Zilverkaars heeft echter actieve componenten die milde oestrogeenachtige effecten op uw weefsels kunnen hebben.… terwijl wilde yam dat misschien wel heeft progesteron-achtige effecten en oestrogeen-achtige effecten. Deze twee ingrediënten helpen de vaginale smering te verbeteren en gezonde vaginale weefsels te bevorderen. Deze zetpillen zijn verkrijgbaar van erkende natuurgeneeskundige artsen.

Hoewel je ze zonder recept online kunt vinden, kun je ze het beste gebruiken onder medisch toezicht omdat ze mogelijk niet geschikt zijn voor mensen met een medische voorgeschiedenis zoals borst- of baarmoederkanker, bloedstolsels, leverziekte, epileptische aandoening, beroerte of proteïne S-tekort.

zwarte cohosh vaginale droogheid
Zilverkaars: een goed alternatief voor synthetische hormonen

Wanneer raadplegen?

Elke vagina vormt een vloeistof. Dit is volkomen normaal en ook belangrijk. Het schept de voorwaarden in de vagina voor de vermenigvuldiging van belangrijke bacteriën. Onder deze zijn de lactobacillen. Lactobacillen dragen bij aan een gezonde vaginale flora waarin ziektekiemen zich niet kunnen verspreiden. Als de huid van de vagina echter te droog is, komt pijnlijk scheuren vaker voor. Zo kunnen pathogene kiemen ook makkelijker infecties veroorzaken.

Als pijn, branderig gevoel (vulvodynie), jeuk en een zeer droge vagina aanhouden, is het belangrijk om een ​​arts te raadplegen. Hij zal de symptomen behandelen en ook onderzoeken of er sprake is van een vaginale infectie. Sommige symptomen zoals: stroom verandering of een branderig gevoel bij het plassen kan verdere aanwijzingen opleveren. Als je het niet zeker weet, kan een zelftest je ook helpen erachter te komen of je een vaginale infectie hebt en zo ja, wat het is. Het vervangt echter niet een bezoek aan de dokter.

Als uw acute vaginale droogheid aanhoudt ondanks de bovengenoemde natuurlijke behandelingen, vraag dan uw arts naar de voorgeschreven actuele hormoontherapieën alleen, suggereert Dr. Steelsmith. Een andere optie is: vaginale zetpillen die DHEA . bevatteneen hormoon dat vaginale droogheid verlicht, terwijl het het libido en de energie verhoogt en stress vermindert.

Een andere mogelijkheid is: een natuurlijke vaginale oestrogeencrème of zetpillen die oestriol bevatteneen type oestrogeen dat veel zwakker is – en minder kans op bijwerkingen dan estradiol en andere oestrogenen die vaak worden gebruikt bij hormoonvervangingstherapie.

Hoewel vrouwen met een voorgeschiedenis van borstkanker of een andere oestrogeengerelateerde kanker waarschijnlijk geen DHEA of oestrogeen zouden moeten gebruiken, bieden deze hormoontherapieën voor veel andere vrouwen veilige en effectieve manieren om hun overmatige vaginale droogheid te overwinnen.

Eenvoudige antwoorden op veelgestelde vragen over vaginale droogheid:

Wat kan ik doen tegen vaginale droogheid?

De meest gebruikelijke behandeling voor vaginale droogheid als gevolg van lage oestrogeenspiegels is lokale oestrogeentherapie. Deze vervangen een deel van het hormoon dat je lichaam niet meer aanmaakt. Dit helpt vaginale symptomen te verlichten, maar brengt niet zoveel oestrogeen in uw bloed als hormoontherapie die u in pilvorm neemt.

Waarom ben ik ineens zo droog?

Vaginale droogheid kan lichamelijke of psychische oorzaken hebben. Vaginale smering is vaak nauw verbonden met het oestrogeengehalte, een hormoon dat in verschillende levensfasen verandert. Medicijnen (inclusief hormonale anticonceptiva) kunnen vaginale droogheid veroorzaken.

Hoe kan een vrouw haar smering verhogen?

Studies tonen ook aan dat het toevoegen van voedsel met veel soja, lijnzaad en vitamine E kan helpen het oestrogeen in uw systeem te herstellen, wat op zijn beurt het vaginale vocht zal verhogen. Geparfumeerde zeep en hygiëneproducten of zelfs overmatige stress kunnen ook de ernst van vaginale droogheid vergroten.

Welke voedingsmiddelen verhogen de vrouwelijke smering?

Een dieet met veel vetzuren kan helpen om extra vaginale smering te produceren. Rauwe pompoen, sesamzaad, zonnebloempitten en vis (vooral zalm, makreel en tonijn) zijn geweldige keuzes met een hoog gehalte aan vetzuren. Vitamine A- en B-supplementen en bètacaroteen bevatten ook veel omega 3-vetzuren.

Waarom worden mijn sukkels knapperig?

Soms, als de afscheiding in je ondergoed komt en wordt blootgesteld aan de lucht, kan het een beetje schurftig worden, maar dat is ook normaal. Het enige waar u op moet letten, is een jeukende, irriterende, verkleurde of stinkende afscheiding, omdat dit een teken van infectie kan zijn en een reden kan zijn om naar uw arts te gaan.

Wat zijn de symptomen van een laag oestrogeen?

Veel voorkomende symptomen van een laag oestrogeen zijn:

 • pijnlijke geslachtsgemeenschap door een gebrek aan vaginale smering.
 • een toename van urineweginfecties (UI) als gevolg van een dunner worden van de urethra.
 • onregelmatige of afwezige menstruatie.
 • stemmingswisselingen.
 • opvliegers.
 • gevoelige borsten. hoofdpijn of een toename van reeds bestaande migraine. depressie.

bronnenLaurie Steelsmith, ND, LAc, huisarts in natuurgeneeskundige en Chinese geneeskunde, Honolulu. Dr. Steelsmith is co-auteur met haar man Alex Steelsmith van Great Sex, Naturally: Every Woman’s Guide to Enhancing Her Sexuality Through the Secrets of Natural Medicine (Hay House). www.DrSteelsmith.com

Zilverkaars, een effectieve plant tegen de menopauze: https://drcrisafi.com/fr/article/une-plante-efficace-pour-la-m-nopause.

Advertisement
Hurry Up!

Leave a Reply

Your email address will not be published.