Autismespectrumstoornissen (ASS) behandelen met broccolispruiten

VOEDING EN BEHANDELING VOOR AUTISMESPECTRUMSTOORNISSEN (ASS)

Wat als ik je vertel dat het wetenschappelijk is bevestigd dat je autismespectrumstoornissen (ASS) kunt behandelen door elke dag een specifiek sap te drinken? We hebben het hier over een solide verbetering in een paar maanden, zonder giftige medicijnen of opdringerige procedures, allemaal op een volledig natuurlijke manier. Dit is allemaal mogelijk dankzij een prachtige fytonutriënt genaamd sulforafaan.

WAT IS SULFORAFAAN?

de sulforafaan is een fytonutriënt dat ontstaat in kruisbloemige groenten (broccoli, kool, spruitjes, bloemkool) alleen als de cellen van deze planten ‘gebroken’ zijn op welke manier dan ook, zoals bij het snijden, kauwen of door een sapcentrifuge halen.

Wanneer celwanden van planten worden afgebroken, reageren twee speciale verbindingen met elkaar: een enzym genaamd myrosinase en een stof genaamd glucorafanine. De reactie tussen hen transformeert glucoraphanine in sulforafaan, een fytonutriënt met krachtige antioxiderende en kankerbestrijdende eigenschappen.

In feite is sulforafaan chemisch gezien een “mosterdolie” (allyl isothiocyanaat meer specifiek). Dit is de groep verbindingen die broccoli en spruitjes hun unieke (en enigszins bittere) smaak en sterke geur geven, waarvan wordt aangenomen dat ze ongedierte afstoten en deze planten tegen ziekten beschermen.

Laten we nu meteen naar het sappige deel gaan en zien wat sulforafaan te maken heeft met autismespectrumstoornissen.

AUTISME SPECTRUM STOORNISSEN (ASS)

Volgens gegevens van centrum voor ziektecontrole en Preventiewas de prevalentie van ASS in 2012 ongeveer 1 op 68 kinderen en veel hoger in 2014, slechts twee jaar later: 1 op 59 kinderen.

Tegenwoordig zou de prevalentie van ASS veel, veel hoger kunnen zijn.

Autismespectrumstoornissen worden gekenmerkt door significante gedragsbeperkingenevenals door communicatieve en sociale vaardigheidsstoornissen.

autisme spectrum stoornis
Autismespectrumstoornissen: illustratie autisme.58.fr

Naast een enorme uitdaging voor het gezin, zijn ASS ook een grote economische zorg. Het ergste is dat we niet precies weten wat de oorzaak is..

We hebben echter een aantal goede gissingen. Studies tonen bijvoorbeeld aan dat: autisme kan het gevolg zijn van het onvermogen van het lichaam om specifieke eiwitten uit aminozuren te vormen. Deze misvormde eiwitten kunnen celdood veroorzaken, wat verschillende gevolgen zou hebben, afhankelijk van het orgaan in kwestie.

In het hart kunnen verkeerd gevouwen (gevormde) eiwitten hartaandoeningen veroorzaken. In de hersenen kunnen ze de oorzaak zijn van autismespectrumstoornissen. Dit is niet verwonderlijk, aangezien het al enige tijd bekend is dat verkeerd gevouwen stukjes eiwit de triggers van ziekten zoals de ziekte van Alzheimer en de ziekte van Parkinson.

Maar raak nog niet in paniek: misschien is er een manier om deze verkeerd gevouwen eiwitten te repareren met sulforafaan.

SULFORAFAAN VOOR ASS: HELPT HET ECHT?

De kans is groot dat u de unieke antikanker- en ontgiftende eigenschappen van sulforafaan al kent. In dit artikel gaan we ons concentreren op een heel ander gezondheidsprobleem: autismespectrumstoornissen (ASS).

Er zijn met name sterke aanwijzingen dat sulforafaan helpt om:

  • Corrigeer verkeerd gevouwen eiwitten in de hersenen en verbeter de vouwing van vergelijkbare eiwitten in de toekomst aanzienlijk.
  • Bescherm hersencellen effectief tegen oxidatieve stress en voorkom hun dood als gevolg van schade veroorzaakt door vrije radicalen.

Van beide factoren wordt aangenomen dat ze een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van ASS, dus het is geen wonder dat sulforafaan zo veel helpt bij de behandeling van deze aandoening!

Een onderzoek dat liep van 2011 tot 2013 bepaalde bijvoorbeeld of een dagelijkse dosis sulforafaan de autismesymptomen verbeterde bij 29 jonge mannen van 13 tot 27 jaar na 18 weken suppletie.

De resultaten waren verbluffend.

Vergeleken met de placebogroep ervoeren de jongens die sulforafaan kregen een verbetering van 34% in hun gedrag en een verbetering van 17% in hun sociale vaardigheden!

Broccolispruiten
Broccolispruiten

Maar dat was nog maar het begin.

KAN SULFORAFAAN AUTISME OMKEREN?

In 2016 besloot dezelfde groep wetenschappers uit het bovengenoemde onderzoek contact op te nemen met de families waarmee ze hadden gewerkt. Wie weet, misschien heeft sulforafaan voor verbeteringen op de lange termijn gezorgd?

Wetenschappers konden contact opnemen met 16 van de oorspronkelijke 29 proefpersonen en dit is wat ze vonden:

  • 5 jongens stopten met het gebruik van sulforafaan vanwege de beslissing van hun ouders (17% van de oorspronkelijke groep).
  • 9 jongens slikten nog steeds een sulforafaansupplement met aanhoudende verbetering (31%).
  • Eén jongen stopte volledig met het gebruik van sulforafaan vanwege blijvende verbeteringen in de afgelopen jaren (3%) en één jongen was van plan terug te gaan naar sulforafaan (3%).

Met andere woorden, sulforafaan lijkt in meer dan 30% van de gevallen de ASS-symptomen significant te verbeteren., en soms (3%) geeft het blijvende verlichting, zelfs als ze na een tijdje ermee stoppen! Het is meer dan bemoedigend.

Hier is een mooi fragment uit deze tweede studie, een citaat van de moeder van een van de kinderen die de genezende werking van sulforafaan ervoer:

Ik wil het van de daken schreeuwen en mensen vertellen om kinderen broccolispruit-extract te geven, omdat het letterlijk mijn leven heeft veranderd. Nu kunnen we naar de bioscoop, naar het restaurant, naar het theater, op vakantie met een ander gezin, naar de kerk, naar een concert, dingen die we voorheen niet konden, zijn nu mogelijk.

Broccolispruiten? Ja. Het is de beste bron van sulforafaan ter wereld.

ANDERE OUDERS DELEN HUN KLEINE OVERWINNINGEN

In een Facebook-groep van ouders van autistische kinderen die broccolispruitensap consumeren, deelden ouders deze berichten:

ouder 1

“We zien een duidelijke verbetering. Vandaag zat hij op de bank en keek tv, ongehoord sinds hij 3 jaar oud was, hij loopt meestal door de woonkamer. Het brouwen is ook met ongeveer 80% afgenomen. Ik ben zo blij ! Het is met 3 dagen met minimale hoeveelheden, wat zal er van worden als we het op volledige dosis hebben? »

Ouder 2

“Ik begon het twee weken geleden aan mijn zonen te geven en ik zie verbluffende resultaten. De taal en het begrip van de oudste zoon worden erg goed, de school zegt dat het lijkt alsof er iets magisch is gebeurd, zijn taal en gedrag verbeteren elke dag, toen ik hen over het sap vertelde, konden ze het niet geloven.

De jongste zoon is niet meer hyperactief zoals voorheen, luistert naar mijn instructies en reageert. Hij ziet er erg alert uit en gebruikt veel nieuwe woorden! »

ouder 3

“Ik geef het hem voor het slapengaan, en zijn slaap is verbeterd. Hij slaapt dieper en langer. Ook zijn spraak verbeterde. Hij was al behoorlijk verbaal, maar nu zijn zijn zinnen langer, gebruikt hij meer woordenschat, beantwoordt hij vragen.

Hij beantwoordde nooit vragen als “waarom doe je dit?” Hij antwoordde: “Ik weet het niet” en grinnikte! Hij heeft altijd geworsteld met ‘wh’-vragen en hij lijkt ze vaker en beter te kunnen beantwoorden.

Het initieert veel meer sociale interacties met familie, buren, buurtkinderen, enz.

Het fantasierijke deel is uitgebreider. Hij kan ook uitleggen wat hij speelt, wat hij beweert en waarom. Zijn algemene stemming verbeterde, zelfs tijdens de overgang van school naar zomervakantie. Hij is gelukkiger en probeert te kalmeren om fusies te voorkomen. »

SULFORAFAAN DOSERING GEBRUIKT IN DE STUDIE

Volgens de studie:

“De deelnemers werden gedoseerd op basis van hun lichaamsgewicht:

  • 50 µmol (één capsule) sulforafaan voor < 45 Kg
  • 100 µmol (twee capsules) voor 46-90 Kg
  • 150 µmol (drie capsules) voor > 90 Kg.”

Lees verder om erachter te komen hoe u deze dosering gemakkelijk kunt bereiken voor dagelijkse consumptie.

BROCCOLI SPROUTENSAP VOOR DE BEHANDELING VAN ASS

Onthoud dit: er zit absoluut GEEN sulforafaan in kruisbloemige groenten: er is alleen de glucoraphanine dat wordt omgezet in sulforafaan wanneer de plant is getransformeerd. Dus hoe meer glucoraphanine er in een plant zit, hoe meer sulforafaan het zal leveren als je het bijvoorbeeld in sap consumeert.

Glucoraphanine wordt aangetroffen in broccoli, bloemkool, mosterd, spruitjes, kool, rode kool en bijna alle andere kruisbloemige groenten.

Maar hier is het beste: studies tonen aan dat broccolispruiten van 3 dagen oud 10 tot 100 keer meer glucoraphanine bevatten dan rijpe broccoli ! In principe krijg je dezelfde dosis glucoraphanine (en sulforafaan) vanaf 30g. meer broccolischeuten dan je anders zou krijgen met 750 g. van de volwassen plant!

Een ander geweldig voordeel van broccolispruiten is dat je ze zelf kunt kweken of sulforafaan-broccolispruitensap van hoge kwaliteit kunt kopen, klaar om te drinken als je de voorkeur geeft aan gemak of geen tijd hebt om te wachten. .

CONCLUDEREN

We leven in prachtige tijden: elk jaar worden er nieuwe ontdekkingen gedaan die de kracht van natuurlijke genezing onthullen! Ten slotte, wie had twintig jaar geleden gedacht dat je kanker kon bestrijden en autisme kon omkeren door het drinken van spruitjessap van broccoli?

Natuurlijk is het belangrijk om erg kieskeurig te zijn over de kwaliteit van het sap als je wilt dat het echt werkt. Om ervoor te zorgen dat u voldoende sulforafaan binnenkrijgt, moet u ervoor zorgen dat u gezonde broccolispruiten kweekt of een betrouwbare producent van broccolispruitensap kiest die dit al jaren doet!

Hurry Up!

Leave a Reply

Your email address will not be published.