Advertisement

Bestrijding van roos en haarverlies in de winter – Schoonheid en hygiëne

Advertisement

We zitten midden in de winter en we kunnen zeggen dat de kou zijn intrede heeft gedaan want alles lijkt uit te drogen! De huid, de lippen en natuurlijk het haar! Het is geen primeur – haar- en hoofdhuidproblemen zijn op hun hoogtepunt tijdens het winterseizoen.

Maar weet je waarom? Er zit een wetenschap achter dit alles en je aanpak om het op te lossen moet ook wetenschappelijk zijn! De reden voor haar- en hoofdhuidproblemen dit seizoen is dat in de winter de buitenlucht droog wordt, die al het vocht uit je hoofdhuid zuigt, wat resulteert in roos.

Lees ook: Natuurlijke oplossingen tegen haaruitval

Wat zijn de oorzaken van droog haar? Waterstofbindingen op haarlokken verzwakken, wat leidt tot droog haar, pauzes en gespleten punten. Droog haar en hoofdhuid leiden onder andere tot overmatige haaruitval.

Laten we eens kijken naar enkele veelvoorkomende haar- en hoofdhuidproblemen tijdens de winter

1) Haarlokken worden als stro

Wanneer de luchtvochtigheid in de lucht daalt, wordt je haar droog en broos. Ze beginnen zelfs op stroslierten te lijken. Strolokken komen vaker voor bij mensen met krullend haar.

OPLOSSING

Massage met hete olie: Om de kracht en glans van je haar te herstellen, masseer je je hoofdhuid met warme olie. Het voedt de huid van het haar en helpt je hoofdhuid de winterwinden te weerstaan.

Lees ook: Stimuleer de haargroei met vitamines

2) Haar wordt elektrostatisch

Door de lage temperatuur krijgt het haar een elektrische lading van de droge lucht. Het laat je haren overeind staan, waardoor je hard moet werken om statische elektriciteit te verslaan!

OPLOSSING

Stoom : Dit helpt je vocht terug te winnen en je haar te versterken. Het opent de haarzakjes zodat ze meer voedingsstoffen kunnen opnemen. Bovenal helpt de stoom bij een gezonde haargroei, vermindert het haaruitval en laat het glanzen.

Lees ook: Hoe elektrisch haar te vermijden?

3) Verhoog gespleten haarpunten

Winter veroorzaakt ook een toename van gespleten haarpunten. De enige manier om er voor te zorgen is door je te laten knippen of een zelfgemaakte split-end conditioner te gebruiken. Het is belangrijk om te begrijpen wat de oorzaak is van gespleten haarpunten om ze op de juiste manier aan te pakken.

OPLOSSING

Neempasta en wrongel: Een mengsel van neembladpasta en wrongel, aangebracht op de hoofdhuid, vermindert haaruitval, voorkomt vergrijzing en stimuleert de haargroei.

Lees ook: Haartips tegen gespleten punten

4) Haar zit in de knoop

In de winter moeten we dikke jassen en sjaals met kraag dragen om ons lichaam te bedekken. Hierdoor raakt het haar in de nek in de knoop en ziet het eruit als een kuil!

OPLOSSING

Kwark en citroen: Deze combinatie helpt je haaruitval te verminderen en werkt als een natuurlijke conditioner tijdens het winterseizoen. Het behandelt de droogheid van de hoofdhuid en vermindert roos. Knijp een paar druppels citroen in de wrongel en breng het als masker aan op je haar. Laten drogen en daarna afspoelen.

Lees ook: Recepten voor natuurlijke haarconditioner

5) Droge en jeukende hoofdhuid

Zoals uw huid in de winter droog is, is uw hoofdhuid dat ook. Een droge hoofdhuid leidt tot meer roos, waardoor je hoofd jeukt en ongezond wordt. Veel roos leidt ook in de winter tot ernstige haaruitval.

OPLOSSING

Olie en kamfer: Om je hoofd en haar koel te houden, meng je een kleine hoeveelheid kamfer en olie en breng je dit aan op je hoofdhuid. Het vermindert roos en jeuk op de hoofdhuid.

Lees ook: Tips voor droog haar en roos

6) Een hoed lost niets op

Caps zijn essentieel in de winter om je oren te beschermen en te voorkomen dat je bevriest. Maar caps maken je haar en hoofdhuid droog door al het vocht te absorberen.

OPLOSSING

Neem en kokosolie: Het werkt als een schimmeldodende olie tegen de schimmel die de hoofdhuid aantast, waardoor deze rood en extreem jeukend wordt. Neem en kokosolie worden samen een antiseptisch middel tegen roos en hoofdhuidirritatie.

OPSOMMEN :

Wat te doen als het haar zo droog is als stro?

Masseer je hoofdhuid voor je shampoo met warme olie (verwarmde olijfolie of zoete amandelolie).

Haar wordt elektrostatisch, wat te doen?

Geef ze een stoombad, waarom geen sauna? Je kunt ze ook borstelen met een kam van natuurlijke hoorn.

Welke oplossing voor gespleten punten in de winter?

Maak een haarmasker met neemolie en wrongel, laat 20 minuten intrekken voor je gebruikelijke shampoo.

Hoe het probleem van verward haar in de winter op te lossen?

Knijp een paar druppels citroen in de wrongel en breng het als masker aan op je haar. Laten drogen en daarna afspoelen.

Wat moet ik doen als mijn hoofdhuid droog is en jeukt?

Meng een kleine hoeveelheid kamfer en olie en breng de oplossing aan op je hoofdhuid.

Mijn hoed klit in mijn haar, wat moet ik doen?

Maak een zelfgemaakt masker op basis van neem- en kokosolie en breng het aan, laat het 20 minuten intrekken voor je gebruikelijke shampoo.

Zelfzorggeneesmiddelen, salon- en spabehandelingen en huismiddeltjes lossen niet altijd al uw seizoensgebonden problemen met haaruitval. Als je aanhoudende problemen hebt, zorg er dan voor dat je persoonlijk advies krijgt van een medisch expert – een arts of een tricholoog – voor je haarproblemen. Trichologen analyseren niet alleen de conditie van uw haar en hoofdhuid, maar houden ook rekening met uw algemene gezondheidstoestand, uw medische geschiedenis en bieden u de oplossingen die zijn aangepast aan uw behoeften.

Neem de controle over je haar en je gezondheid! Vecht tegen de tegenslagen van de winter! Voor gezond haar. Good luck !

Advertisement
Hurry Up!

Leave a Reply

Your email address will not be published.