Bunion in de voet: Verlicht de pijn met oefeningen – Gezondheid en Welzijn

Bunions op de voeten: versterk de spieren van de voeten om pijn te verminderen en de mobiliteit te verbeteren

Voetpijn ontmoedigt fysieke activiteit en minder activiteit schaadt de algehele gezondheid. Een bunion, overtollig weefsel rond de botten aan de basis van de grote teen, is een veelvoorkomende oorzaak van voetpijn. De bunion op de voet treft ongeveer 35% van de vrouwen ouder dan 65 jaar.

Natuurlijk kunnen ze door een operatie worden “verwijderd”, wat de pijn kan verminderen en het vermogen om te lopen en te oefenen kan verbeteren, alleen is er ongeveer 15% herhaling na de operatie.

Meer strakke spieren om te voorkomen dat de bunion zich vormt …

Zwakke spieren kunnen een rol spelen bij bunionpijn en bewegingsproblemen. In een recensie van onderzoek gepubliceerd in juli 2016 van JOSPT, identificeert de auteur spierversterkende oefeningen die mensen met bunion (Hallux Valgus) kunnen helpen.

Oefeningen om de spieren van de voeten te versterken en een bunion te bestrijden

Een studie heeft 3 belangrijke voetspieren en 2 kuitspieren geïdentificeerd die, indien versterkt, de potentie hebben om pijn te verminderen en beweging te verbeteren bij patiënten met eeltknobbels in de voet.

Deze 5 spieren helpen het lichaamsgewicht en de voorwaartse beweging te ondersteunen. Ze versterken ook devoetboog en voorkomen dat het naar binnen rolt, enzovoort. de grote teen beter ondersteunen. De studie auteur ontdekte dat mensen deze spieren kunnen versterken met behulp van deze 3 eenvoudige oefeningen. Makkelijk thuis te doen en kan deze belangrijke voetspieren versterken. Sterkere voeten kunnen helpen de pijn die gepaard gaat met eeltknobbels en de impact ervan op beweging te verminderen.

  • Voer al zijn oefeningen op blote voeten uit.
  • Houd elke herhaling 5 seconden vast.
  • Herhaal elke oefening totdat je voelt dat de spieren vermoeid raken.
  • Voer deze oefeningen geleidelijk uit terwijl u zit en vervolgens op beide voeten staat, totdat u de oefeningen op één been uitvoert.
  • Voer deze oefeningen dagelijks uit.

Tenen omhoog oefening

Breng de tenen van uw voet omhoog terwijl u uw hiel en de voorkant van uw voet stevig op de grond houdt terwijl u probeert uw voet te “verkorten”. Til je tenen niet te hoog op, het doel is om te proberen je voet smaller te maken alsof je in een te kleine schoen past.

oefening om een ​​bunion op de voet te bestrijden

Verlenging van de tenen

Til en strek je tenen terwijl je je hiel en de voorkant van je voet op de grond houdt. Terwijl je tenen uit elkaar staan, druk je je kleine teen naar beneden en naar boven. Duw vervolgens je grote teen naar binnen.

oefeningen om een ​​bunion op de voet te verminderen

Hiellift oefening

Ga staan ​​met je knieën gebogen. Verhoog uw bal van de voet terwijl u uw hiel op de grond houdt (niet gemakkelijk). Til vervolgens uw hiel recht omhoog terwijl u druk op uw grote teen houdt.

Praktisch advies

Nadat uw kruidentherapeut uw voeten en gang heeft beoordeeld, kan de therapeut deze 3 oefeningen voorschrijven, of aanvullende oefeningen voor heup- en beenspierversterking, en mogelijk balvoetsteunen.

Oefeningen om je voeten te versterken zijn eenvoudig uit te voeren. Als u problemen heeft om ze uit te voeren, kan uw fysiotherapeut elektrische stimulatie voorschrijven om u te helpen weten welke spieren moeten worden aangespannen. Uw fysiotherapeut kan u ook begeleiden bij de juiste keuze van schoeisel om uw vermogen om te lopen en te oefenen zonder ongemak te verbeteren.

Hoewel ze de pijn kunnen verminderen en de beweging kunnen verbeteren, zullen deze oefeningen het uiterlijk van uw bunion waarschijnlijk niet veranderen. Er is meer onderzoek nodig om te bepalen of deze oefeningen u kunnen helpen een operatie te voorkomen. Neem voor meer informatie over niet-chirurgische opties voor de behandeling van eeltknobbels contact op met uw fysiotherapeut die gespecialiseerd is in orthopedische en sportblessures.

Deze JOSPT Perspectives for Patients-studie is gebaseerd op een Glasoe-artikel, getiteld “Treatment of Progressive First Metatarsophalangeal Hallux Valgus Deformity: A Biomechanicaly Based Muscle-Strengthening Approach” (J Orthop Sports Phys Ther 2016;46(7):596-605. doi :10.2519/jospt.2016.6704).

Bunion teen: de handdoekoefening

oefening tegen een bunion op de voet

Een andere oefening om de pijn die gepaard gaat met eeltknobbels in de voeten te verminderen, is door een handdoek onder je voet te leggen door de tenen te activeren. meerdere keren herhalen totdat u uw spieren een beetje pijnlijk voelt. Deze oefening activeert de bloedsomloop in de voet en traint alle spieren van de voet.

Maak een “zelfgemaakte” anti-bunion voetspalk

Hier is een foto van een eenvoudige en voordelige manier om een ​​spalk te maken om tegen Hallux Valgus te vechten. Makkelijk toch?

spalk maken tegen bunion voet

  1. Gebruik kinesiologietape en begin met tape halverwege de grote teen, wikkel het om de voet door de enkel. Knip de tape af op het lagere niveau van de palm van de voet.
  2. Knip de tape in de lengte doormidden ter hoogte van de grote teen en omsluit de aangedane teen
  3. Versterk het binnenste deel van de voet met een ander stuk tape
  4. Werk het verband af door een stukje tape om de wreef en de voetboog te wikkelen.

Het is klaar

Hurry Up!

Leave a Reply

Your email address will not be published.