Advertisement

Bunion op de voet: natuurlijke remedies

Advertisement

Is er een natuurlijke oplossing om een? bunion te voet ? Hoewel die harde ballen die veel van de basis van de grote teenlijken een bot te zijn, het zijn eigenlijk zoutafzettingen die rond het gewricht verharden en duw de grote vinger langzaam naar binnen door de andere tenen te bewegen, waardoor een misvorming ontstaat.

Veroorzaakt door een breed scala aan factoren, waaronder roken, jicht, voeding, metabolisme en de verkeerde keuze van schoenen, kunnen eeltknobbels (hallux valgus) druk gaan uitoefenen op gevoelige delen van de voet. Het kan de manier waarop je loopt veranderen en ook je keuze voor hakken of sneakers veranderen.

Lees ook: Corrigerende bewegingen en rekoefeningen om een ​​bunion op de voet te behandelen.

bunion voet remedies

Hallux valgus, een overwegend vrouwelijk probleem…

Tweederde van de mensen die de leeftijd van 65 jaar hebben bereikt, lijdt aan gewrichtspijn die verband houdt met de valgus-hallucinatie. Hoewel het probleem is: komt vaker voor bij vergrijzende bevolkingsgroepenkunnen zelfs jonge volwassenen (rond hun 20e) pijnlijke gewrichten in hun tenen beginnen op te merken, evenals een bult die zich geleidelijk vormt.

Ongeveer 23% van de volwassenen heeft last van eeltknobbels en een meerderheid van deze volwassenen is vrouw. Terwijl veel vrouwen zich wenden tot pijnlijke operaties die lange herstelperiodes vereisen, een operatie lost het probleem slechts tijdelijk op.

1. Verwijder overtollig zout uit het lichaam om een ​​bunion op de voet te behandelen

Hier is een biologisch recept om het lichaam van zoutafzettingen te ontdoen. Een van de belangrijkste redenen waarom de overgroei van zout op het gewricht tot pijn leidt en blijft groeien, is omdat je het voortdurend met zout voedt.

Als u uw lichaam onderdompelt in de Egeïsche Zee en een natriumrijk dieet volgt, zult u niet alleen zwelling in uw handen en voeten opmerken, maar ook veel meer pijnen gewrichten in de voet aangetast door hallux valgus. Om je lichaam van zout te ontdoen, hoef je alleen maar een natuurlijk brouwsel te drinken. Zo maak je de remedie van deze grootmoeder:

ingrediënten

 • 300 ml water
 • 1 eetlepel gekneusde laurierblaadjes

We hebben het hier over Laurus nobilis (laurier, lauriersaus, laurier van Apollo), niet de bloeiende laurier van de tuinen.

instructies:

 • Meng water en laurierblaadjes en kook 5 minuten in een geëmailleerde pan.
 • Doe het brouwsel in een thermoskan en laat het een nacht staan. de volgende dag, filter)
 • Drink gedurende de dag kleine slokjes om het lichaam te reinigen.
 • Om te doen, voor 3 dagen op rij door elke nacht een nieuw brouwsel te bereiden.
 • Herhaal de behandeling na 7 dagen nog 3 dagen.

Als u vaak plast, toont dit aan dat het zout oplost en dat uw gewrichtspijn moet verdwijnen.

2. Verminder de groei van de bunion en verlicht pijn

Als u in plaats daarvan op zoek bent naar een actuele pasta om uw hallux valgus-symptomen te verlichten, zijn er natuurlijke ingrediënten die met elkaar kunnen worden gemengd. Ze zullen de pijn verzachten en de omvang ervan verminderen. Het doel is om de aldus verkregen lotion op de hallux valgus aan te brengen om contactpijn te bestrijden.

ingrediënten

 • 100 ml 90% alcohol
 • 5 grote laurierblaadjes
 • 3 liter water
 • 1 eetlepel baksoda

Deze lotion duurt een week om te gebruiken. De behandeling dient ‘s avonds voor het naar bed gaan plaats te vinden.

voorbereiding

 • Meng de laurierblaadjes met de alcohol en laat ze 1 week op kamertemperatuur op een droge plaats staan.
 • Als de bladeren goed gemarineerd zijn, laat je je voeten weken in heet water waaraan zuiveringszout is toegevoegd.
 • Wrijf vervolgens de zelfgemaakte lotion over de bunion.
 • Trek katoenen sokken aan voordat u naar bed gaat. Gedurende de nacht zal het effect maximaal zijn.

3. Anti Hallux Valgus olijfolie massage

Wie zou denken dat een ingrediënt in je keuken een oplossing zou kunnen zijn voor je hallux valgus-problemen? Het is echter een van trucs vooral bekend om het verminderen van symptomen.

U kunt de bloedsomloop verbeteren en de bloedtoevoer naar uw tenen verhogen. Een massage direct op de huidzal de . dwingen geblokkeerde gewrichtsvloeistoffenom rond de botten te gaan bewegen, dus gewrichtspijn is niet langer slopend.

Neem olijfolie en masseer je tenende binnenkant en de onderkant van de voet, twee keer per dag met een tussenruimte van een kwartier. Je zult zien dat de bunion kleiner wordt, overtollige afzettingen oplossen en een grotere beweeglijkheid van de gewrichten..

Iedereen die de hele dag een bunion op zijn voet heeft, begrijpt hoe pijnlijk het kan zijn om te lopen en te bewegen. Als je actie wilt ondernemen zonder een orthopedisch chirurg te bellen, probeer dan deze natuurlijke remedies en geef je voeten de aandacht die ze verdienen.

4. Beheer pijn op een natuurlijke manier

Wanneer de pijn erger wordt, is een truc om meerdere keren per dag 20 minuten per keer ijs aan te brengen..

Verhoog uw aangedane voet om zwelling te verminderen en probeer de huid van de voet te masseren met een ontstekingsremmende essentiële olie. Je kan helpen zwelling verminderen door essentiële oliën toe te passen, zoals wierook en pepermuntolie.

Voorzorgsmaatregelen bij het behandelen van een bunion op de voet

Als u zwelling rond meerdere tenen begint op te merken (meer dan de grote vinger) dat duurt langga dan naar een arts om andere gezondheidsproblemen te bespreken die uw pijn kunnen veroorzaken.

Mensen die last hebben van pijn en zwelling in meerdere tenen, andere delen van de voet of enkels kunnen vergelijkbare aandoeningen hebben, zoals artritis of artrose. Als zwelling, pijn, eelt en bunion ga niet weg na enkele maanden gebruik van de bovenstaande behandelingen, zorg ervoor dat u wordt gecontroleerd door een podotherapeut om andere ernstige problemen uit te sluiten.

Wat gezond verstand advies

 • Zorg voor een normaal gewicht.
 • Bescherm de bunion met een moleskin- of gelpad, van geschikte vorm, dat u bij de apotheek kunt kopen.
 • Gebruik schoeninzetstukken om de voet correct te positioneren. Dit kunnen vrij verkrijgbare steunzolen zijn of orthesen op recept verkrijgbaar bij apotheken.
 • Draag onder toezicht van een arts ‘s nachts een spalk om de rechterteen vast te houden en ongemak te verlichten.
 • Neem niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen zoals ibuprofen.
 • Gebruik hete baden, ijspakken, whirlpool, echografie en massage.
 • Koop goed passende schoenen die breed zijn in de teenendoos. Ga naar een winkel waar het personeel je voet meet en je een geschikte schoen kan passen.
 • Sommige mensen zijn geïnteresseerd in het behandelen van hun eeltknobbels door de voeten te strekken om de tenen opnieuw uit te lijnen of door apparaten zoals teenspreiders of bunionspalken te gebruiken, zegt Dr. Botek. Vaak is het apparaat echter als een bril: als je het afdoet, verdwijnt het voordeel.

Kernpunten over uien

 • Bunions op de voeten zijn benige gezwellen aan de buitenkant van de voeten, in de buurt van de grote tenen, die tot op zekere hoogte tot 50 procent van alle volwassenen treffen.
 • Veelvoorkomende oorzaken van eeltknobbels zijn onder meer het dragen van de verkeerde maat schoenen, het aanbrengen van een druk overmatige tenen, hoge hakken en inflammatoire aandoeningen zoals artritis.
 • Conventionele manieren om eeltknobbels te behandelen zijn onder meer injecties met steroïden, pijnstillers en, in zeldzame gevallen, een operatie. Inlegzolen en eeltknobbels zijn ook zeer effectief, en natuurlijke behandelingen zoals rekken en correctie van misvormingen kunnen milde tot matige eeltknobbelpijn helpen verlichten.
 • Er zijn geschikte revalidatieoefeningen om de grote vinger weer op zijn plaats te krijgen, maar dat kost tijd.

bronnen :

 • M. Botineau, Gids voor geneeskrachtige planten, Belin, 2011.
 • D. Festy, Essentiële oliën: de visuele gids, Leduc, 2014.
 • E. Laïs, Het ABC van aromatische en geneeskrachtige planten, Flammarion, 2001.

Advertisement
Hurry Up!

Leave a Reply

Your email address will not be published.