Advertisement

Detox: alles wat u moet weten voor een effectieve detox – Gezondheid en Welzijn

Advertisement

Wist je dat er voor een effectieve ontgifting een specifieke volgorde is?

Net zoals de voorjaarsschoonmaak van je huis, is het belangrijk om je lichaam in een bepaalde volgorde te ontgiften om ervoor te zorgen dat je elke hoek goed schoonmaakt.

HOE DETOXEN: DE PERFECTE VOLGORDE OM JE HELE LICHAAM TE REINIGEN

bestelling voor een goede ontgifting

Veel mensen denken bij ontgifting gewoon aan het drinken van een drankje dat vezels bevat of het een tijdje innemen. een speciaal detox product zoals velen zijn te vinden in reformwinkels. Hoewel deze producten kunnen helpen, komen ze alleen maar aan de oppervlakte als je erover nadenkt om te presteren volledige ontgifting.

Ontgift het lichaam altijd in de juiste volgorde voor het beste resultaat.

Het stap voor stap ontgiften van uw lichaam in de volgende volgorde zal leiden tot een effectievere en grondigere reiniging, betere resultaten opleveren en ongewenste bijwerkingen voorkomen:

 1. Gastro-intestinale detox/colon reiniging
 2. Ontgifting van lever en galblaas
 3. Nierontgifting
 4. Long ontgifting
 5. Ontgifting van het lymfestelsel en de huid – tegelijkertijd

1. HOE HET MAAGDARMKANAAL ONTGIFTEN?

effectieve detox maagdarmkanaal

Maak eerst de schoon maagdarmkanaal – die begint met de mond, slokdarm, maag, dunne darm, dikke darm en darm.

bovenste darmen

Door jarenlange slechte eetgewoonten en een vezelarm dieet kunnen de darmwanden verstopt raken met onverteerd voedsel en afvalproducten. Onverteerd voedsel rot en vormt korsten op de darmwand, waardoor opname via de darmen inefficiënt wordt.

Indien onbehandeld, kunnen er ernstigere gezondheidsproblemen optreden als de darmfuncties worden aangetast. Bovendien is de geur van deze rottende korsten een van de oorzaken van slechte adem. De bacteriële overgroei van de dunne darm is ook een veelvoorkomend probleem en moet worden aangepakt voordat de plaag uit de hand loopt.

Om deze reden, START altijd een detox-programma met een gastro-intestinale reiniging (lees hier meer). Het ontstoppen van de darmen voordat je begint, zal de opname van voedingsstoffen verbeteren terwijl je werkt aan het ontgiften van andere organen, en zal het lichaam in staat stellen om gifstoffen gemakkelijker door de darmen te verwijderen.

dunne darm

De dunne darm of dikke darm is waar uitwerpselen zich ophopen voordat ze worden geëlimineerd. Een gebrek aan vezels in uw dieet betekent dat het niet naar believen kan worden uitgescheiden, dus het verdicht zich in de dikke darm en wordt nog moeilijker te elimineren. Terwijl de ontlasting rot, vermenigvuldigen bacteriën en parasieten zich en produceren giftige dampen. Het is het begin van een lange lijst van gezondheidsproblemen die kunnen leiden tot darmkanker.

Regelmatige gastro-intestinale reiniging helpt het “interne leidingsysteem” schoon te houden en zal de gezondheid van uw darmkanaal in de loop van de tijd aanzienlijk verbeteren.

Het drinken van verse vruchtensappen en regelmatig vasten zal ook helpen om de dikke darm te ontgiften, omdat de sappen werken als een natuurlijke bezem en het maagdarmkanaal van oude ontlasting wegvegen.

In gevallen van extreme constipatie zal een reeks colonhydrotherapie nuttig (zelfs noodzakelijk) zijn om de verharde ontlasting in de dikke darm te verwijderen.

Meer informatie (binnenkort beschikbaar):

 • Hoe voer je een diepe gastro-intestinale reiniging uit?
 • Gastro-intestinale gezondheid
 • Factoren die een onbalans in de darmflora en een slechte darmgezondheid veroorzaken
 • Hoe een parasietreiniging uitvoeren vanaf de tweede week na het begin van de gastro-intestinale reiniging?

2. HOE DE LEVER EN DE GALBLAD ONTGIFTEN?

lever en galblaas detox

Een goede gastro-intestinale reiniging in stap 1 zal hebben bijgedragen aan het verminderen van bloedbesmetting en het verlichten van de belasting van uw lever. Met een schoner maagdarmkanaal zal de eliminatie van gifstoffen uit de lever gemakkelijker zijn. Dit is belangrijk omdat het onvermogen om gifstoffen via de darmen te elimineren, de gifstoffen in staat zou stellen om opnieuw in het systeem te worden opgenomen.

Een van de belangrijkste functies van de lever is om bloed uit het spijsverteringskanaal te filteren, chemicaliën te ontgiften en medicijnen in het bloed te metaboliseren. De lever scheidt vervolgens gal af die terugkeert naar de darmen. Symptomen van leverbeschadiging zijn onder andere een gele huid en donkere urine. Stenen kunnen zich vormen in de galblaas en lever, wat de galstroom remt.

Veel gezondheidsproblemen beginnen wanneer de lever niet goed werkt, mensen met een chronische ziekte hebben meestal een slecht functionerende lever.

Door de lever te reinigen, kan het bloed goed terugstromen. Dit alleen kan veel gezondheidsproblemen helpen omkeren.

Hier zijn twee lever- en galblaasontgiftingen:

Om een ​​gezonde lever te behouden, is het belangrijk om veel leverversterkend voedsel te eten om de oorzaken te begrijpen en het risico op leververvetting te verminderen.

3. HOE DE NIEREN ONTGIFTEN?

nier ontgifting

De nieren zijn twee boonvormige organen, ongeveer zo groot als een vuist, die zich net onder de ribbenkast aan weerszijden van de wervelkolom bevinden. Ze zijn verantwoordelijk voor de stabiliteit van de bloedsamenstelling. Dit omvat het voorkomen van de opbouw van toxines, het handhaven van een goede elektrolytenbalans en het produceren van hormonen die rode bloedcellen aanmaken en de bloeddruk reguleren.

Symptomen van een nierziekte kunnen moeilijk te herkennen zijn, hoewel ze misselijkheid, donkere urine, gebrek aan energie en mentale vermoeidheid omvatten.

Voor een effectieve nierontgifting, begin met de maag- en leverzuiveringen hierboven. Schakel dan over naar een overwegend plantaardig dieet om de nieren een pauze te geven: vlees bevat grote hoeveelheden purines die niet goed door de nieren kunnen worden afgebroken, waarbij urinezuur wordt gevormd dat jicht en nierstenen veroorzaakt. Als u dit doet, beginnen de nieren zichzelf te reinigen, waardoor uw nierontgifting effectiever zal zijn.

Voor een zachte ontgifting van de nieren, gebruik dit peterseliesap (toekomst), citroengras en gemberthee (binnenkort beschikbaar) en probeer dit nierzuiverende groentebouillon. Lees ook: Wat te eten en drinken voor een goede nierreiniging? (toekomst).

Om nierstenen af ​​te breken, kun je deze proberen ricinusolie kompressen of gepureerd watermeloensap (artikelen volgen nog).

Natuurlijk is het altijd het beste om de vorming van nierstenen te voorkomen – hier zijn 11 stappen die u kunt nemen om de vorming van nierstenen te voorkomen (artikel volgt nog).

4. HOE DE LONGEN ONTGIFTEN?

ontgifting van de longen

Een milde longinfectie bij een gezond persoon kan meestal gemakkelijk worden verholpen door van dieet te veranderen en supplementen te nemen. Echter, longen die beschadigd zijn door jarenlang roken of vervuiling door inhalatie, moeten de ontgiftingssequentie doorlopen: maagdarmkanaal, lever, nieren en vervolgens een longreiniging.

Kunnen we de longen reinigen die zwart en beschadigd zijn door roken?

Mogelijk, maar het kost tijd en vastberadenheid. Als je al 20 jaar rookt, verwacht dan niet dat je na een paar maanden detoxen genezen bent. Er moet een verandering van levensstijl zijn, waaronder stoppen met roken en een verandering in het dieet. Als uw longproblemen worden veroorzaakt door externe factoren, kan het nodig zijn om naar een schonere omgeving te verhuizen.

Longschade kan ongedaan worden gemaakt doordat ons lichaam continu nieuwe cellen aanmaakt als we ons lichaam met de juiste voeding voeden.

Om je longen voorzichtig te ontgiften, probeer paardenbloemwortel (artikel volgt nog). Voeg waterkerssap toe aan je dagelijkse sap om slijm uit de longen verdrijven. hier is 8 nuttige strategieën die u moet doen om de longen te ontgiften.

Om de algehele gezondheid van uw longen te verbeteren, drink wortelsap of oregano theeen probeer een van deze Door NASA goedgekeurde planten (artikel te komen) in uw kot.

5. HOE HET LYMFATISCHE SYSTEEM EN DE HUID ONTGIFTEN?

ontgifting van het lymfestelsel

Het lymfestelsel is ons interne drainagesysteem dat bestaat uit kleine bloedvaten met eenrichtingskleppen (opwaartse kleppen).

Net als de dikke darm zorgen een slecht dieet en een slechte levensstijl ervoor dat het lymfestelsel gifstoffen verzamelt die niet kunnen worden geëlimineerd zonder een beetje hulp. Bij onvoldoende drainage stagneert het systeem, wat leidt tot verstopping en ontsteking van de lymfeklieren.

Veel gevallen van rugpijn worden veroorzaakt door ontstoken of gezwollen lymfezakjes (cysterna chyli) aan het einde van de lendenwervels. Als de afvalstoffen niet volledig worden geëlimineerd, stapelen ze zich in de loop van de jaren op en raakt het lymfestelsel verstopt, wat rugpijn en zelfs zwelling van de buik veroorzaakt.

Het goede nieuws over het ontgiften van het lymfestelsel en de huid is dat het relatief eenvoudig kan.

 • Lichte oefening en veel water drinken ontgift de huid.
 • De lymfatische massage en de huid borstelen de lymfecirculatie verbeteren en kan thuis worden gedaan.
 • De kleibaden en sauna’s zullen ook helpen het lymfestelsel te stimuleren en te deblokkeren.
 • Leer meer over hoe u uw lymfevocht kunt afvoeren? (toekomst).

VOOR EXTRA ONTgiftING

Deze kruidenthee met een mengsel van 4 planten, Essiac theeis een van de beste detoxdranken die je aan je takenlijst kunt toevoegen om je immuunsysteem aanzienlijk te verbeteren.

Als je hormonale of menstruatieproblemen hebt, kun je het ook toevoegen aan je detox-programma. Essiac-thee kan worden genomen na ten minste twee weken gastro-intestinale reiniging. (Zie nummer 1 hierboven). U kunt deze thee volgens de aanbevolen dosering drinken totdat de testresultaten weer normaal zijn.

CONCLUSIE

Je zou nu een goed begrip moeten hebben van ontgifting en weten waar je moet beginnen! Je lichaam zal je jarenlang dankbaar zijn als je vandaag begint met het opnemen van deze ontgiftingstechnieken en preventieve maatregelen in je levensstijl…

Advertisement
Hurry Up!

Leave a Reply

Your email address will not be published.