Detox: Inleiding tot lichaamsreiniging – Gezondheid en welzijn

Begrijp de ontgifting van het lichaam voor een effectieve ontgifting…

Voordat we aan een detox-programma beginnen, helpt het om te begrijpen hoe en waarom we het doen. Hieronder bespreken we alles wat u moet weten over lichaamsontgifting en proberen we u de volgorde te laten zien waarin uw lichaamsreiniging moet worden uitgevoerd.

WAT IS DETOXICATIE?

In de context van het menselijk lichaam, ontgiften Waar ontgifting (detox) is het proces waarbij giftige of afvalstoffen (toxines) uit het lichaam worden verwijderd of hun schadelijke effecten worden geneutraliseerd.

Een effectieve lichaamsontgifting verwijdert afvalstoffen, waardoor het lichaam beter kan functioneren. Het kan leiden tot een aantal gezondheidsverbeteringen, verhoogde energieniveaus en herstel van ziekte.

Wat is een toxine?

Een toxine is een stof die schade veroorzaakt wanneer het ons lichaam binnendringt. Er zijn overal om ons heen giftige stoffen en ze kunnen op basis van hun oorsprong in drie groepen worden ingedeeld:

 1. toxine = vergifInterne toxines : het lichaam is constant aan het werk om ons in leven te houden – voedsel verteren, bloed rondpompen, metaboliseren, voedingsstoffen opnemen. Toxines zijn vaak ongewenste bijproducten van chemische reacties en lichamelijke processen. In een perfect gezond lichaam sterven elke dag miljoenen cellen en moeten ze ook worden verwijderd om te voorkomen dat het systeem “verstopt”. Intern gegenereerde gifstoffen moeten worden geëlimineerd via het natuurlijke ontgiftingsproces van het lichaam.
 2. Externe toxines : Als we alleen interne gifstoffen hadden om mee om te gaan, zou het lichaam waarschijnlijk relatief ziektevrij zijn. We worden echter voortdurend blootgesteld aan externe gifstoffen, zoals gifstoffen van junkfood en vervuild water, milieuverontreinigende stoffen zoals smog, chemicaliën in cosmetica die gedeeltelijk worden geabsorbeerd, medicijnen en tandheelkundige ingrepen, zware metalen, chemicaliën in huishoudelijke artikelen zoals zeep en sprays , straling en zelfs insectenbeten.
 3. giftige levensstijl : een ontoereikende levensstijl kan het lichaam belasten, het vermogen om te ontgiften verminderen en een opeenhoping van gifstoffen veroorzaken. Giftig gedrag omvat gebrek aan slaap en rust, gebrek aan lichaamsbeweging, stress, slechte voeding en zelfs gebrek aan water (water is essentieel voor het wegspoelen van gifstoffen uit het lichaam)

WAAROM MOETEN WE ONS LICHAAM ONTGIFTEN?

Hoewel ons lichaam op natuurlijke wijze kan ontgiften, kan overmatige blootstelling aan gifstoffen door een slechte voeding of levensstijl ervoor zorgen dat gifstoffen zich sneller ophopen dan dat ze worden geëlimineerd.

Uiteindelijk raakt het lichaam overladen met gifstoffen, worden natuurlijke ontgiftingsmechanismen traag, worden het immuunsysteem en andere lichaamsprocessen minder efficiënt. Dit kan zich manifesteren als een aantal symptomen, variërend van lethargie en huiduitslag tot chronische ziekte of overlijden in extreme gevallen van langdurige intoxicatie.

We ontgiften om het niveau van gifstoffen in ons lichaam te helpen verminderen tot een beheersbaar niveau. Dit zorgt ervoor dat het lichaam goed kan functioneren en helpt bij het optimaliseren van lichaamsprocessen: een essentiële stap in een gezonde, ziektevrije levensstijl.

Waarschuwingssignalen van een behoefte aan detox

Hoewel iedereen baat kan hebben bij een ontgiftingsprogramma, zal je lichaam waarschuwingssignalen gaan afgeven wanneer je echt moet ontgiften. Als u tekenen van een van de volgende symptomen vertoont, heeft uw lichaam waarschijnlijk een detox nodig:

 • Huid (huidziekten) : acne, eczeem, dermatitis, netelroos, psoriasis, broze nagels, haaruitval.
 • Longen (ademhalingsproblemen) : astma, bronchitis, emfyseem, sinusitis.
 • Dubbele punt : slechte adem, lichaamsgeur, constipatie, diarree, overmatige winderigheid, prikkelbare darm syndroom (PDS), gastritis, brandend maagzuur, indigestie, maagzweer.
 • lever : cirrose, geelzucht, galblaasstenen, hepatitis.
 • nieren : nierstenen, urinewegaandoeningen.
 • lymfestelsel : spataderen, glandulaire koorts, lymfeklierziekte, ziekte van Hodgkin, elefantiasis.
 • Algemene geestelijke gezondheid : prikkelbaarheid, slecht geheugen, slapeloosheid, chronische vermoeidheid, hoofdpijn, migraine, depressie.
 • Bloed- en bloedsomloopproblemen : allergieën, auto-immuunziekten, cholesterol, diabetes, arteriële hypotensie, toxemie, vleesbomen, endometriose.

Moet je je lichaam ontgiften? Ontdek het met onze ontgiftingsmemo.

De bovengenoemde problemen zijn eigenlijk gewoon “symptomen” van toxische overbelasting – het lichaam kan gifstoffen niet snel genoeg kwijtraken. Uw symptomen kunnen worden verlicht met het juiste detoxprogramma en gerichte voeding: het is echt niet zo moeilijk, en mijn doel op deze site is om u te laten zien hoe?

HOE WERKT DETOXIFICATIE?

Een orgaan dat overladen is met gifstoffen is als een plas stilstaand water dat hinderlijk wordt.

bedwelmd lichaam

Ik vergelijk een orgaan dat overladen is met giftige stoffen met een plas stilstaand water die al snel bacteriën en muggen begint te kweken, wat de dood van andere levende organismen zoals vissen en kikkers veroorzaakt.

Afval begint zich op te stapelen, vieze en giftige dampen beginnen te stijgen, waardoor de omgeving stinkt. Het is een zeer ongezonde omgeving die de mensen in de buurt begint te beïnvloeden.

Hetzelfde geldt voor ons orgaan dat overladen is met gifstoffen. Ons bloed kan niet goed circuleren, cellen beginnen af ​​te sterven, bacteriën vermenigvuldigen zich, slechte adem en slechte lichaamsgeur verspreiden zich. Dit zijn tekenen van bloedvergiftiging. Ontsteking en pijn zullen volgen, en de kans is groot dat je in dit stadium al aan een aantal chronische ziekten hebt geleden. Het kan tot kanker leiden als de intoxicatie van het lichaam niet stopt.

Een goed ontgiftingsprogramma is als het doorspoelen van het systeem, het reinigen van de organen van gifstoffen en het weer soepel laten stromen van de bloedsomloop..

Na een goed ontgiftingsprogramma en voldoende voeding zal het lichaam herstellen en normaal functioneren, ziektes op afstand houden en op weg zijn naar een lang leven vol vitaliteit.

ontgift lichaam

DE VERSCHILLENDE SOORTEN ONTGIFTEN

Het lichaam ontgift op natuurlijke wijze en de meeste ontgiftingsprogramma’s zijn ontworpen om dit natuurlijke reinigingsproces te ondersteunen. Je kunt een algemene lichaamsontgifting doen of je richten op een specifiek orgaan, zoals de lever of de nieren.

Voor een volledige reiniging raad ik aan om je lichaam stap voor stap te ontgiften in de volgende volgorde:

Het is belangrijk om te beginnen met een gastro-intestinale reiniging omdat dit het lichaam in staat zal stellen om alle gifstoffen van daaropvolgende ontgiftingen met succes te verdrijven, zonder dat ze zich ophopen in de verstopte darmwanden.

 1. Ontgifting van lever en galblaas
 2. Nierontgifting
 3. Long ontgifting
 4. Ontgifting van het lymfestelsel en ontgifting van de huid – tegelijkertijd

hier is volledige detox-reeksmet specifieke detoxplannen voor elk orgaan.

FAQ: DETOX SPECIAAL

Is detoxen gezond?

Als je het goed doet, is detoxen gezond. Je ondersteunt simpelweg het natuurlijke ontgiftingsproces van het lichaam, wat zal leiden tot een schonere en gezondere jij. Raadpleeg altijd uw arts voordat u aan een detox begint.

Reageren mensen anders op gifstoffen?

Ja, er zijn veel factoren die van invloed zijn op de gevoeligheid van het lichaam om op gifstoffen te reageren:

 • Leeftijd : jong en oud zijn gevoeliger voor gifstoffen.
 • Gezondheid : vooral mensen met een zwak immuunsysteem en leverproblemen hebben last van toxines.
 • Seks : Vrouwen zijn over het algemeen gevoeliger voor gifstoffen dan mannen. Vrouwen hebben hogere niveaus van hormonen die bijzonder gevoelig zijn voor bepaalde toxines.
 • genetische samenstelling : onze genetische samenstelling kan de hoeveelheid ontgiftingsenzymen in het lichaam beïnvloeden, wat bepaalde groepen mensen kwetsbaarder maakt.
 • Enzymatische defecten : Hoewel zeldzaam, kunnen mensen met enzymdefecten meer nadelige effecten ondervinden van toxines dan anderen.
 • gebrek aan voeding : een optimale voeding laat het lichaam optimaal functioneren. Een lichaam zal kwetsbaarder zijn als het vitamines, mineralen, aminozuren, vetzuren, enz.
 • Besmet voedsel : de constante consumptie van voedsel dat besmet is met additieven, voedselaroma’s, conserveermiddelen, chemicaliën, hormonen, enz.
 • Geneesmiddelen : Veel voorgeschreven medicijnen kunnen niet volledig worden geëlimineerd en in het lichaam worden opgeslagen. Mensen die veel voorgeschreven medicijnen gebruiken, zijn vatbaarder voor toxines.
 • Gebrek aan lichaamsbeweging en sedentaire levensstijl : de huid is het grootste ontgiftingsorgaan. Regelmatige lichaamsbeweging helpt de bloedcirculatie te verbeteren en verhoogt het zweten, wat helpt om gifstoffen via de poriën van de huid te verwijderen.

CONCLUSIE

Er is een lange lijst van chronische ziekten die worden veroorzaakt door de ophoping van gifstoffen in ons lichaam. Het goede nieuws is dat chronische ziekten veroorzaakt door levensstijl kunnen worden genezen door positief te reageren op goede ontgifting en voeding.

Er is geen medicijn in deze wereld dat een chronische ziekte kan genezen. Medicijnen kunnen alleen symptomen onderdrukken, ze kunnen je niet genezen.

Ons lichaam is gemaakt om zichzelf te genezen. Je moet je lichaam de kans geven om te genezen door middel van regelmatige, goede ontgifting en een gezond, voedzaam dieet.

Hurry Up!

Leave a Reply

Your email address will not be published.