Dit gezonde en natuurlijke dieet zal je spijsvertering een boost geven

Lastige spijsvertering, kent u dit probleem ook? Tegenwoordig reizen we, op een paar uitzonderingen na, steeds minder. De meeste mensen brengen lange uren door in een auto, trein of kantoor. Dan is er nog de voeding, die niet per se altijd gezond is of voldoende vezels bevat.

En dan rijst het probleem: “het hoekje” wordt zelden bezocht en de spijsvertering werkt niet meer. Het resultaat is constipatie en laxeermiddelen, waar de darmen helaas te snel aan wennen, naast duur en niet geheel onschadelijk voor de gezondheid.

Gelukkig is hier een oplossing voor die niet alleen effectief is, maar ook volledig natuurlijk en zeer goedkoop, namelijk lijnzaad.

Lees ook: Huismiddeltjes voor constipatie

Darmbehandeling in drie weken met lijnzaad

Een darmkuur met lijnzaad heeft een volledig natuurlijk effect; met veel vezels kan zelfs de meest hardnekkige constipatie in slechts drie weken worden genezen. Zo werkt de remedie:

  • Maal het lijnzaad fijn in een koffiemolen. Het is beter om ze elke keer vers te malen en niet te veel op voorraad te hebben, omdat dit de werking beïnvloedt.
  • Tijdens de eerste week : Meng 200 ml melkkefir of yoghurt met 1 eetlepel lijnzaad ‘s morgens en drink op een lege maag.
  • De tweede week : verhoog de hoeveelheid lijnzaad tot 2 eetlepels per toepassing.
  • De derde week: Verhoog de hoeveelheid lijnzaad tot 3 eetlepels per toepassing.

Voeg voor wat meer smaak een paar bessen toe, bijvoorbeeld bosbessen, aardbeien of een stukje banaan.

Met deze kuur worden de darmen na drie weken grondig “gereinigd” en werkt de spijsvertering weer. Tijdens het gebruik van kefir van melk probioticahet effect is twee keer zo goed, omdat kefirculturen ook zeer gunstig zijn voor de spijsvertering.

dieet om constipatie te bestrijden

Als alternatief, als je geen kefir bij de hand hebt, kun je yoghurt gebruiken. Verdun het indien nodig met een beetje wei of water om het drinkbaar te maken.

Lees ook: Hoe constipatie te bestrijden met acupressuur?

Het kan geen kwaad om elke dag een eetlepel lijnzaad met kefir of yoghurt te nemen. Een vezelrijk dieet met lijnzaad houdt niet alleen de darmen gezond, maar helpt ook om extra kilo’s kwijt te raken.

Je zult zien, je voelt je daarna weer in topvorm. Een laatste opmerking: je moet absoluut naar de signalen van je lichaam luisteren. Wacht niet te lang om te reageren wanneer constipatie optreedt.

3 weken dieet klaar met constipatie

Hurry Up!

Leave a Reply

Your email address will not be published.