DIY 100% groene make-up fixer: HET recept – Schoonheid en hygiëne

Besteed je veel tijd aan jezelf verwennen en je make-up goed doen, om een ​​paar uur later te ontdekken dat je make-up begint uit te lopen en af ​​te brokkelen? Het is zo teleurstellend, niet?

Er is een eenvoudige oplossing om je make-up er perfect, langdurig of zelfs de hele nacht uit te laten zien – geen effect ‘s avonds laat, niet smelten, geen kreuken, geen gedoe – alles wat je nodig hebt, c Eén snelle nevel, je make-up fixer en je’ ben goed om te gaan.

Make-up fixer is een cosmetisch middel (vaak in de vorm van een spray) waarvan het doel is om laat je make-up langer meegaan, De hele dag lang. Je kunt het in winkels of op internet vinden, maar over het algemeen zijn de ingrediënten die in de bereiding worden gebruikt verre van natuurlijk. dus hier is een recept om je eigen make-up fixer te maken.

Een make-upspray (of settingspray) is een fijne nevel die is ontworpen om make-up te fixeren.

probeer ook: Mijn natuurlijke wenkbrauwcorrector (snel recept)

Hoewel een make-upspray een game-changer voor je schoonheid kan zijn, kan het vaak duur zijn en ingrediënten bevatten die niet erg goed zijn voor je huid, zoals alcohol. Hier is een makkelijk recept om te maken je eigen sprayflacon om make-up op zijn plaats te houden.

HOE MAAK JE EEN MILIEUVRIENDELIJKE MAKE-UP FIXER

Hier is het recept met aloë vera, je kunt niet zonder!

Aloë Vera is een natuurlijk huidverzorgingsingrediënt om je huid gezond en stralend te houden. Aloë vera make-upspray is absoluut gemakkelijk te doen en kan je make-up lang laten zitten op een hydraterende en verfrissende manier.

INGREDINTEN

voorbereiding

  • Ontsmet warmwaterkruiken met kokend water.
  • Neem 1 deel pure Aloë Vera-gel in een kom en voeg 3 delen water toe.
  • Voeg een paar druppels vitamine E-olie toe (je kunt ook 2 druppels etherische olie naar keuze toevoegen).
  • Giet dit mengsel in een lege spuitfles, schud goed en gebruik het om je make-up op te frissen.
  • Spray het regelmatig voor langdurige make-up.

TOP TIP!

Hoewel deze zelfgemaakte make-up fixer geen conserveringsmiddelen bevat, kan de toevoeging van vitamine E-olie de houdbaarheid aanzienlijk verlengen. Wil je een veilige, natuurlijke geur, doe er dan 2 druppels etherische olie naar keuze in (spike lavendel is een goede optie).

Probeer deze voor (of na) make-up 2 zelfgemaakte behandelingen om in synergie te doen voor een stralend gezicht

milieuvriendelijk recept voor make-up fixatief

GOED OM TE WETEN : De fixer maakt het mogelijk om de make-up te fixeren, maar ook om de houdbaarheid te verlengen door een onzichtbare barrière te vormen tegen externe agressies zoals vervuiling, hitte of vochtigheid.

Bovendien zal het ook helpen de huid te hydrateren, kalmeren of verfrissen met zijn 100% natuurlijke formule!

Hoe breng je deze make-up setting spray aan?

De fixer wordt aangebracht zodra de make-up klaar is. Gebruik je magische spray om het product over je hele gezicht te nevelen, zoals je zou doen met een mister. Een lichte nevel om je make-up niet te beschadigen! (Heb je dit geprobeerd zelfgemaakte milieuvriendelijke foundation ?).

Voor de lippenstift, gebruik dan de gel die je met behulp van een kwastje aanbrengt, in de laatste stap van de make-up. (test mijn recept voor natuurlijke lippenstift)

Oogschaduwje kunt een beetje van je nieuwe gel aanbrengen voor oogmake-up, (het is niet voor niets dat de Angelsaksen ze noemen ” priemgetal »!) Om te voorkomen dat het poeder vast komt te zitten in de kleine huidplooien. Hiervoor kun je een klein beetje product op de kwast aanbrengen waarmee je je make-up gaat aanbrengen.

Voor aanbrengen na make-up, breng met uw vingertoppen een beetje gel aan op uw ooglid. Aarzel niet om meerdere keren per dag bij te werken voor een optimale fixatie. U moet ook weten dat u het effect van het fixeermiddel optimaliseert als u regelmatig een schrobben !

Een beetje oefening is vereist, maar heel snel, daar ben je een make-up proklaar om op te slaan 100% perfecte make-up van ‘s ochtends tot het avondeten !

Hurry Up!

Leave a Reply

Your email address will not be published.