Advertisement

Donkere kringen onder de ogen: remedies die werken

Advertisement

Natuurlijke oplossingen om donkere kringen onder de ogen te verminderen. Deze grijze gebieden geven ons een vermoeide teint en een slecht uiterlijk, hoe te behandelen zonder giftige producten?

Donkere of blauwe kringen onder de ogen zijn vaak een teken van stress. Maar donkere kringen verschijnen ook door slaapgebrek, overwerk of als bijwerking van een hooggedoseerde medische behandeling.

Hoewel er verschillende behandelingen en crèmes beschikbaar zijn om die donkere kringen onder de ogen te verminderen, waarom zou je het geld uitgeven als dit probleem op natuurlijke wijze kan worden opgelost? De huid is een kwetsbaar deel van het lichaam, het grootste orgaan, en natuurlijke opties voor het behandelen van huidproblemen zijn verreweg het gezondst.

Hier zijn enkele huismiddeltjes en tips om van donkere kringen onder de ogen af ​​te komen.

organische oogcontour
Probeer deze oogcontour met bloemenwater van Royal Jelly en Korenbloem en Toverhazelaar! 24€90 alleen op Mamie-net.shop

Breng regelmatig amandelolie aan

De deugden van amandelolie voor huidverzorging zijn goed ingeburgerd, maar weet je dat het ook heel goed werkt om de donkere kleur van de huid onder de ogen te verminderen? U moet het regelmatig van binnen naar buiten de ogen aanbrengen en masseren om donkere kringen te vervagen. De olie is rijk aan vitamine E en vitamine D, daarom werkt het effectief voor dit probleem.

Essentieel rozenwater

blauwe cirkels rozenwater

Een ander geweldig ingrediënt dat wonderen doet op je huid is rozenwater. Van huidveroudering tot donkere kringen onder de ogen, het kan alle huidproblemen genezen. Doe een beetje rozenwater op wattenbolletjes voordat je ze op je gesloten oogleden en donkere kringen aanbrengt. De samentrekkende eigenschappen zorgen voor een rustgevend effect en geven uw huid een juiste tint. (zie hier hoe je zelf rozenwater maakt)

Aardappels raspen

Een populaire remedie voor oma’s die zelfs door artsen werd aanbevolen om verschillende huidproblemen te behandelen. Je moet een rauwe aardappel raspen, het sap eruit halen en op een watje leggen. Zodra het goed doorweekt is, breng je het aan op je gesloten oogleden en houd je het 10 minuten zo. Doe dit dagelijks om resultaten te zien.

Komkommer

Wie herinnert zich niet die beelden van filmscènes waarin vrouwen worden getoond in spa-outfits met plakjes komkommer op hun ogen? Welnu, komkommer, met zijn samentrekkende eigenschappen, heeft een huidverlichtend effect, het kan zeer nuttig zijn bij de behandeling van ogen met donkere kringen.

Probeer naast het toepassen van deze huismiddeltjes ook veranderingen in uw levensstijl aan te brengen. Eet gezond voedsel, vooral die rijk aan vitamine D, omdat het de huid helpt groeien en nieuw weefsel aanmaakt. Vermijd het aanbrengen van make-up, omdat dit het huidweefsel beschadigt en het dof maakt. Probeer regelmatig en voldoende te slapen (minimaal 8 uur). Al deze tips zorgen ervoor dat je donkere kringen minder worden.

zie ook: Remedies voor wallen onder de ogen

Hoe breng je make-up aan bij donkere kringen onder je ogen?

Als je donkere kringen onder je ogen hebt, is de kans groot dat je het hebt geprobeerd alle trucs om ze te verbergen. Of het nu gaat om theezakjes, plakjes komkommer zoals hierboven, om te gebruiken een groene contrastcorrector of iets waar we nog nooit van hebben gehoord, er zijn veel oplossingen.

Maar het blijkt dat de beste oplossing voor donkere kringen ook de eenvoudigste is: je hoeft alleen maar te leren hoe je make-up op de juiste manier onder je ogen aanbrengt.

Professionele visagist Nick Barose heeft zijn methode gedeeld om er goed uitgerust uit te zien en een stapsgewijze handleiding om een ​​gezicht zonder kringen te krijgen.

Volgens Barose, het begint allemaal met het aanbrengen van een hoogwaardige vochtinbrengende crème rond de ogen. En, zoals hij aangeeft, de huid rond de ogen is erg dunwat deze stap dubbel belangrijk maakt.

  • Begin met het aanbrengen van een vochtinbrengende crème op de binnenste ooghoek en werk naar buiten toe.

Barose beveelt persoonlijk de Lancôme Advanced Génifique Eye Illuminator aan ($ 65; Amazon).

  • Vervolgens brengt Mr. Barose een lichte laag foundation aan om de verkleuring te egaliseren.

“Als je concealer aanbrengt die te dik is, blijft hij gewoon in je rimpels plakken”, zegt Barose. Kies ook een tint die bij je huidskleur past. Meestal kiest hij voor NARS Radiant Longwear Foundation (€46; Amazon).

  • De heer Barose brengt vervolgens een concealer voor de uitstraling van de ogen aan, maar legt uit dat u er het beste een kunt kiezen die twee tinten lichter is dan uw huidskleur.
  • Hij brengt het alleen met een penseel aan omdat “de druk van je vinger te sterk is”.
  • Hij stelt ook voor om de kleurcorrector over te slaan omdat het “cake kan maken en de meeste mensen het niet nodig hebben”.

Hij gebruikt de Clé de Peau Beauté radiance eye concealer (€ 65; barneys.com). Vervolgens verzacht hij het met een wattenstaafje.

  • Om de look af te maken, stelt Barose voor om de onderkant van het oog te poederen om eventuele overgebleven olie te absorberen.

Voor het beste resultaat gebruikt hij Laura Mercier Translucent Loose Powder (€38; Amazon).

Hoewel dit misschien lang lijkt, zou het slechts een minuut of twee aan je routine moeten toevoegen. En eigenlijk, wat is 60 seconden voor een dag waarop je eruit ziet alsof je een keer acht uur hebt geslapen?

Advertisement
Hurry Up!

Leave a Reply

Your email address will not be published.