Elke ochtend warm water drinken is goed voor je gezondheid

Wat gebeurt er met je lichaam als je elke ochtend heet water drinkt?

Als we wakker worden, hebben we de neiging om meteen naar de keuken te gaan om een ​​warme kop koffie te zetten of een glas koud water te drinken. Om echter meer voordelen te halen uit het drinken van vloeistoffen in de ochtend, moet u in plaats daarvan proberen een kopje warm of heet water te drinken.

Het drinken van heet water ‘s ochtends kan je veel voordelen bieden, sterker nog, het is een van de beste manieren om je dag goed te beginnen. Hier is een lijst van enkele van deze gezondheidsvoordelen:

DRINK ELKE OCHTEND HEET WATER OM VAN DEZE VOORDELEN TE GENIETEN…

1. Het verlicht pijn

Heet water drinken kan helpen verzacht droge, geïrriteerde of gezwollen keel. Warm water vermindert de zwelling van de keel en helpt tijdelijk de pijn te verlichten. U zult vrijwel direct na de eerste slok een afname van de pijn merken.

2. Verbetert de darmtransit

Heet water ontspant de buikspieren en verzacht krampen.

Het is aangetoond dat warm water drinken helpt de spijsvertering op elk moment van de dag. Volgens een onderzoek uitgevoerd door de Journal of Neurogastroenterology and Motilityeen groep mensen met achalasie (een aandoening waarbij de spieren in het onderste deel van de slokdarm niet ontspannen, waardoor voedsel niet in de maag terechtkomt) dronk heet water om te zien hoe het hen zou helpen.

Volgens de studie vertoonde 58% van de mensen een significante verbetering in hun toestand na het drinken van warm water. Het drinken van een glas warm of heet water in de ochtend, voor het eten, zal helpen de dikke darm te activeren en je darmen gemakkelijker “wakker te maken”. Dat bereidt je lichaam ook voor op een betere opname van voedsel De hele dag lang.

3. Verbetert de bloedsomloop

Heet water drinken kan ook helpen de bloedstroom in de bloedsomloop verbeteren van je lichaam. Volgens deze studie, wanneer het menselijk lichaam wordt blootgesteld aan een hoge temperatuur, neemt de stroom van bloedcellen dramatisch toe bij de eerste introductie.

De bloedstroom valt dan terug naar een normaal tempo en begint langzaam toe te nemen als het wordt blootgesteld aan hitte. Het drinken van heet water kan je bloedcirculatie helpen verbeteren door je lichaam van binnenuit op te warmen.

4. Gewichtsverlies

Drinkwater in het algemeen kan hulp bij afvallenmaar geniet van alle andere gezondheidsvoordelen van het drinken van warm water, het is de beste manier om deze vetverbrandende vloeistof te consumeren.

Volgens een onderzoek uitgevoerd door de Tijdschrift voor natuurwetenschappen, biologie en geneeskundewerd een groep zwaarlijvige vrouwelijke deelnemers geïnstrueerd om een ​​grote hoeveelheid water te drinken om het effect op gewichtsverlies te bestuderen.

Na acht weken ontdekten de onderzoekers dat de deelnemers een afname van het lichaamsgewicht, de body mass index en de algehele eetlust ervoeren.

WAAROM IS KOUD WATER “SLECHT” VOOR UW GEZONDHEID?

Koud water drinken als je het warm hebt op een hete zomerdag kan hemels aanvoelen. Het helpt je binnen enkele seconden af ​​te koelen, maar nooit gedacht wat koud water met je lichaam doet (versus warm water).

  1. Als je koud water drinkt, moet je lichaam energie verbruiken om het water op te warmen om het te kunnen gebruiken.
  2. Koud water vernauwt de bloedvaten, waardoor de hydratatie en de opneembaarheid ervan worden verminderd.
  3. Door koud water te drinken stollen de vetten in je eten, waardoor je lichaam harder moet werken om het voedsel te verteren.
  4. Koud water zorgt voor overtollig slijm in uw luchtwegen. Wanneer uw longen verstopt zijn, bent u vatbaarder voor verschillende infecties en is de kans op een keelinfectie groter.

Bekijk deze korte videoclip die je iets geeft om over na te denken de volgende keer dat je een glas koud of ijswater drinkt.

Referenties :

  • Pijnstilling : http://www.webmd.com/oral-health/tc/drink-extra-fluids-and-increase-humidity-to-soothe-strep-throat-topic.
  • Spijsvertering : http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3479247/ (in het Engels).
  • bloedcirculatie : http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2808037 (in het Engels).
  • Gewichtsverlies : http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4129111/ (in het Engels).

Hurry Up!

Leave a Reply

Your email address will not be published.