Hoe de longen en bronchiën te zuiveren?

Naast het feit dat we in contact staan ​​met de natuur wanneer we kunnen ontsnappen uit besmette omgevingen, is het ook erg belangrijk dat we leren bewust te ademen en onze longcapaciteit ten volle te benutten.

Het hele jaar door horen we de noodzaak om van tijd tot tijd een zuiverende kuur te doen voor de lever, de nieren, de huid of zelfs de darm. Waarom echter geen pulmonale en bronchiale klaring uitvoeren? Deze organen lijden dagelijks onder de gevolgen van vervuiling, of deze nu afkomstig is van de externe of interne omgeving en van de ophoping van gifstoffen.

In dit artikel leggen we uit hoe je kan uw longen en bronchiën zuiveren om het ademhalingssysteem en de algemene gezondheid te verbeteren.

Wat is pulmonale en bronchiale klaring?

Een zuivering van de longen en bronchiën is anders dan die van andere organen, omdat het grote veranderingen vereist en de effecten ervan wat langzamer zijn. Om deze reden stellen we voor om, in plaats van het 15 dagen of een maand te doen, om:deze veranderingen geleidelijk in ons leven opnemen en volgens onze mogelijkheden.

Volgens de traditionele Chinese geneeskunde wordt de conditie van de longen weerspiegeld in de huid. Dit orgaan doet zijn maximale regeneratiewerk van 3 tot 5 uur ‘s ochtends, en het gevoel van verdriet heeft een zeer negatief effect.

Vervolgens gaan we deze tips doornemen die ons zullen helpen om op een natuurlijke manier een correcte zuivering van de longen en bronchiën uit te voeren.

Bezoek dit artikel: Hoe verdriet op een natuurlijke manier te bestrijden? (artikel volgt nog)

jong meisje aan het sporten
Zweten wordt aanbevolen om uw longen te reinigen en overtollig slijm te verwijderen.

Bewegen en zweten

Sport mag bij geen enkele zuivering ontbreken. In dit geval is het echter essentieel dat we middelzware oefeningen twee of drie keer per week. Het hoeft niet lang te duren. Met 20 of 30 minuten is het voldoende dat we erin slagen om de transpiratie gedurende deze tijd te activeren.

Als we een van degenen zijn die gewoonlijk niet snel zweten, kunnen we eraan wennen consumeer dagelijks gember om het te verbeteren. Het kan worden ingenomen als een infusie, in drankjes of als kruiderij, enz.

contact met de natuur

Mensen die in een natuurlijke omgeving leven, hebben een groot voordeel ten opzichte van degenen die in steden wonen, omdat stedelijke luchtvervuiling zeer schadelijk is voor onze longgezondheid. Hoe dan ook, we moeten proberen te vluchten naar afgelegen plaatsen, in de bergen of op het strand, waar we kunnen adem waar mogelijk gezondere lucht in.

Op deze plaatsen kunnen we ook sporten om het longwerk te verbeteren.

Cayenne voor slijm

Cayennepeper is een krachtige specerij met veel gezondheidsbevorderende eigenschappen, waaronder: om de bloedcirculatie te verbeteren, warmte te geven en slijm te verwijderen. Het is om deze reden dat het een goede aanvulling is op onze zuivering van de longen en bronchiën.

We beginnen het in zeer kleine hoeveelheden te consumeren: slechts een snuifje toegevoegd aan onze dagelijkse stoofschotels. Naarmate de dagen verstrijken, zullen we de dosis een beetje verhogen. Veel mensen zullen zelfs merken dat het lichaam ernaar verlangt, vooral op plaatsen met zeer extreme temperaturen, koud of heet.

Een pot in huis

Ook al wonen we in de stad, we kunnen ook kleine veranderingen doorvoeren om zo schoon mogelijke lucht in te ademen. Een simpele truc om dit te bereiken is om kamerplanten in huis te zetten die de verdienste hebben de lucht te zuiveren van giftige stoffen, zoals het geval is bij potus (Scindapsus aures).

Je kunt zelfs zonder risico een potus in de kamer zetten. Integendeel, deze plant verwijdert formaldehyde-, xyleen- en benzeendeeltjes die zich in huizen ophopen en die, als we ze inademen, ons veel ongemak kunnen bezorgen.

De potus heeft weinig verzorging nodig. We moeten alleen in gedachten houden dat het giftig is voor onze huisdieren als ze het eten.

potus

Lees ook: de meest effectieve planten om ons interieur te ontgiften.

leer ademen

Het lijkt vanzelfsprekend, maar we moeten leren ademen. Als we in een vervuilde omgeving leven, maar bovendien ademen we met slechts een deel van onze capaciteit, onze longen hebben een zeer beperkte functie die uiteindelijk zal atrofiëren.

Om deze reden is leren ademen een oplossing om het gehele ademhalingssysteem goed te zuiveren. Of liever, bewust worden van deze essentiële handeling die de meesten van ons vergeten te doen. Alleen op een bepaald moment voelen we de behoefte om diep adem te halen. Over het algemeen doen we dit met grote discretie.

Daarnaast zijn er veel situaties die angst, angst of onrust opwekken en onze ademhaling verder beperken. Daarom zijn we af en toe genoodzaakt een grote zucht te slikken.

Besteed elke dag een paar minuten voordat u naar bed gaat om diep en rustig adem te halen en u zult het verschil merken.

Hurry Up!

Leave a Reply

Your email address will not be published.