Hoe kies je je Bach bloesems? – Gezondheid

De Bach Bloesem methode is een emotionele therapie die een staat van zijn in evenwicht brengt. Zijn vibrerende actie werkt op een subtiele manier op gedrag. Het traditionele assortiment dat rond 1930 door Dr. Edward Bach is ontwikkeld, omvat 38 Bach-bloemen (of bloemenelixers).

Elke bloem heeft een specifieke indicatie om een ​​psychische spanning, een bepaalde emotionele blokkade, te komen harmoniseren. Deze natuurlijke remedies zijn geen medicijnen. Ze bevatten geen chemisch waarneembare moleculen en zijn geschikt voor iedereen zonder enige contra-indicatie.

Een bloemenmengsel kan worden samengesteld uit 2 tot 7 bloemen. Dit betekent dat er talloze combinaties bestaan ​​met 292 miljoen mogelijkheden! Met deze methode kan de personalisatie van bloemenreacties volgens het gedrag van de persoon. De verandering van houding veroorzaakt door de Bachbloesems bevordert de evolutie naar het beste van jezelf.

Een niet zo moeilijke keuze

De kwestie van de keuze van bloemenelixers belemmert veel mensen om te experimenteren met Bachbloesems. De zorg bestaat voor de gebruiker en soms zelfs voor een retailer. Een elixer aanbevelen aan een persoon in 5 tot 10 minuten is niet altijd gemakkelijk. Dat is waarom, je wordt vaak aangeboden in winkels om een ​​zelfvragenlijst in te vullen, zodat je gemakkelijker de relevante bloem(en) kunt identificeren op basis van je gevoelens op dat moment.. Deze ondersteuningen gaan naar het essentiële of liever naar het eerste niveau van behoeften.

Lees ook: meer informatie over olfactotherapie

Dr. Bach’s redding of noodremedie dankt zijn succes aan zijn eenvoud. Dit “gebruiksklare” mengsel bestaat uit vijf bloemen: zonneroosje, pruimenboom, mimule, ster van Bethlehem, clematis en ongeduld. Met de Rescue kunt u snel rust vinden in een stressvolle situatie.. Het is een ideale ondersteuning voor examens, een sollicitatiegesprek of een eerste romantische date…

tips voor het kiezen van bach bloemen

Je vindt ook Complexen met gerichte thema’s die klanten helpen om makkelijker hun weg te vinden. Die synergieën een wereldwijd probleem identificeren, zoals de slaapproblemen bijvoorbeeld. Ze hebben de verdienste dat ze een “breedspectrumrespons” bieden op een bepaald symptoom of probleem. Ze houden echter niet noodzakelijkerwijs rekening met alle specificiteit van de persoon en hun manier om de situatie te ervaren…

Overwin de angst om ongelijk te hebben met Bachbloesems

Druk of twijfel over de keuze van elixers weerhoudt veel mensen ervan te experimenteren met de verscheidenheid aan Bach bloesems.. Er is een rem te overwinnen: de angst om ongelijk te hebben! Ons controlerende deel oefent een innerlijke druk uit door ons te vertellen dat we geen ruimte hebben voor fouten. Jammer toch?

Lees ook: Bachbloesems om af te vallen

Dus speel het af! Ontspan en decomprimeer! Allereerst, stop het idee dat er een “risico” is om een ​​fout te maken. Het concept van “goede” of “slechte” keuze versterkt de dualiteit op zich, laten we leren er vanaf te komen… Bloesemessences zijn waterige oplossingen die daarom zonder materie worden geïnformeerd. Er is geen risico op geneesmiddelinteractie, contra-indicatie of overdosering. Bachbloesems zijn vooral een ervaring met jezelf.

Stel jij jezelf zoveel vragen voordat je een shampoo koopt? Ook als je lang twijfelt in de winkel, ga je toch meestal met een product de deur uit? En als u ontdekt dat het product niet zo effectief is, zult u het veranderen. Het gaat niet om zomaar iets kopen maar gewoon DURFT om een ​​keuze te maken, wat die ook moge zijn, met humor, helderheid en liefde voor jezelf.

“Elke keer win ik of leer ik. Ik verlies nooit. »
Nelson Mandela

Geen enkele Bach Bloesem is “slecht” voor zichzelf, elke bloesem heeft zijn nut en komt om iets schoon te maken. Elk komt om een ​​steen van onze “muur” te verplaatsen, die ons opsluit in onze eigen mentale gevangenis.

“Geloof me niet, ervaar het zelf. »
Dr Edward Bach

4 sleutels om u onafhankelijk te begeleiden bij uw keuze voor Bach bloesems

LUISTEREN NAAR ZELF

Ik neem in alle rust de tijd voor mezelf: in een meditatieve pose of gewoon comfortabel geïnstalleerd, ogen gesloten, blik naar binnen gekeerd. Ik luister naar wat er naar boven wil komen en ik zorg ervoor dat ik ALLE verschillende delen die tot uiting komen verwelkomen.

Suggesties van vragen die ik mezelf kan stellen:

  • Wat voel ik hier en nu in mij?
  • Waardoor zou ik me vandaag echt beter voelen?
  • Wat zou er op dit moment nodig zijn om meer te voeden in mijn leven?
  • Wat zou ik in mijn leven willen veranderen als ik een toverstaf had?

OBSERVATIE VAN ZIJN GEDRAG

Ik word me bewust van de houdingen, gebaren, handelingen, woorden die ik manifesteer in de situatie waarin ik me geblokkeerd voel. Ik aanvaard vriendelijk voor mezelf mijn deel van de verantwoordelijkheid in de situatie.

  • Wat zijn mijn mogelijke tekortkomingen vanuit het oogpunt van innerlijke hulpbronnen?
  • Wat kan er te veel zijn?

EEN AFDRUK VAN EEN SET VAN BACH BLOEMEN KAARTEN (intuïtieve en vibrationele methode)

Een set “Bach Flowers”-kaarten kan worden gekocht bij leveranciers van bloemenelixers. Elke kaart heeft een voorkant met een foto van de bloem en een achterkant met een verklarende tekst over de deugden van de bloem.

Ik kies ofwel door naar de foto’s van de Bachbloesems te kijken of ik ga door met een willekeurige trekking van een paar kaarten (maximaal 2 tot 7). Ik verwelkom en laat me meeslepen door de berichten die zich aandienen en het is aan mij om te valideren of het correct resoneert of niet.

GA NAAR EEN FLORITHERAPIST RAADPLEGEN

Zelf helder zien is niet altijd gemakkelijk… We hebben vaak last van ontkenning van onszelf. Als je blokkerende situatie aanhoudt, kan het gepast zijn om je te laten begeleiden om in jezelf af te dalen en te profiteren van een andere gespiegelde en welwillende blik.

Een bloemist biedt u een ruimte van diep luisteren om uw innerlijke kennis te vergroten en uw ambities te benadrukken. Hij/zij helpt u uw belemmeringen te verhelderen en uw veranderingswens te formuleren. Hij/zij fungeert als “vertaler” van de boodschappen van de Bachbloesems om bewustwording en beweging te bevorderen.

Veel succes met Bachbloesems!

Lijst van Counselors goedgekeurd door het Bachcentrum in Frankrijk op: https://www.bachcentre.com/fr/bfrp/france.php

Hurry Up!

Leave a Reply

Your email address will not be published.