Advertisement

Hoe voorkom je dat je in de winter ziek wordt? – Gezondheid

Advertisement

Een korte handleiding voor winterimmuniteit…

Herfst en winter hoeven niet te betekenen vermoeidheid en griep. Probeer deze natuurlijke tips om vergroot je kansen om ziektes te bestrijden en het hele jaar door gezond te blijven. Als bonus: 2 recepten om je immuunsysteem een ​​boost te geven onderaan het artikel!

Voorkom dat je ziek wordt in de winterverhoog de immuniteit en geniet van de feestdagen met deze wellnesstips voor de winter.

De late herfst en vroege winter bieden veel mooie dingen: het begin van het vakantieseizoen, een tijd om te vertragen en uit te rusten, lange zwoele avonden rond het vuur (voor degenen die gelukkig zijn met een schoorsteen). Maar naarmate de winter nadert, hebben we ook de neiging om een ​​paar ongewenste bijwerkingen op te merken, namelijk de toename van ziekten die zich als een lopend vuurtje lijken te verspreiden op onze werkplekken, openbare ruimtes en scholen.

Ook kunnen we nemen veel maatregelen om onze immuniteit te versterken, waardoor de duur van ziekten wordt vermeden of aanzienlijk wordt verminderd en ons welzijn gedurende het hele seizoen wordt verbeterd. Hier zijn enkele gezond verstand tips om ziekte te voorkomen, dagelijkse preventieve maatregelen en noodtactieken wanneer onze schorre keel zich voordoet. Volg deze tips en geniet van een winterseizoen met minder ziekte en meer voldoening.

immuunsysteem booster

Eet voor je welzijn

Een van de belangrijkste manieren om onze immuniteit te ondersteunen, het hele jaar door en tegen acute en chronische ziekten, is een goede voeding. Het consumeren van een breed scala aan groenten, fruit, volle granen, hoogwaardige eiwitten en gezonde vetten helpt de gezondheid van alle organen en het lichaamssysteem te verbeteren, waardoor we weerbaarder worden tegen stress en stress. Hoewel wetenschappers er snel op wijzen dat geen enkel “immunostimulerend” voedsel een wondermiddel is om ziekten af ​​te weren, zijn sommige tekorten aan micronutriënten gekoppeld aan verhoogde infectiepercentages, dus het consumeren ervan is essentieel voor onze gezondheid.Veel vitamines en mineralen.

Dagelijks vol voedsel…

Medisch onderzoek heeft vastgesteld: een groep voedingsmiddelen die rechtstreeks verband kan houden met onze immuniteitis de familie van voedingsmiddelen met nuttige bacteriën. Alle soorten voedsel traditioneel gefermenteerdzoals zuurkool, kimchi, kefir, kombucha, gefermenteerde augurken, miso, tempeh, yoghurt en natto, helpen een gezond evenwicht van bacteriën in ons lichaam te behouden – samen in ons organisme staan ​​deze bacteriën bekend als microbioom. Terwijl wetenschappers nog steeds alle mechanismen leren die betrokken zijn bij de relatie van ons microbioom tot onze gezondheid, is het onderzoek sterk genoeg om een duidelijk verband tussen bloeiende darmbacteriën en ziekteresistentie. Probeer een kleine hoeveelheid te eten om de effecten te ervarendagelijks gefermenteerd voedsel en omvatten een verscheidenheid aan voedingsmiddelen die rijk zijn aan probiotica om de meest diverse populatie van gezonde bacteriën in je eigen lichaam op te bouwen. (Je vindt op internet een overvloed aan recepten op basis van gefermenteerd voedsel).

Beheer stress, beheer ziekte

Stressmanagement is de sleutel tot ziektemanagement. In feite, volgens Psychologie vandaagbeweren sommige deskundigen dat stress verantwoordelijk is voor bijna 90 procent van alle ziekten en aandoeningen, zoals: verkoudheidde griep, kanker en hartaandoeningen. In werkelijkheid, stress veroorzaakt chemische reacties die het lichaam overspoelen met cortisol, afnemende witte bloedcellen en natuurlijke killercellen en toenemende infectiepercentages. De effecten van stress zijn cumulatief, en het is daarom essentieel om te leren omgaan met stress op een dagelijkse basis om de vele ernstige gezondheidsproblemen te voorkomen dat het kan veroorzaken. Enkele van de beste technieken voor stressbeheersing zijn dagelijkse meditatie, positief denken en het ontwikkelen van een sterk sociaal ondersteunend netwerk. Een sterk sociaal ondersteunend netwerk kan in feite de immuunfunctie helpen versterken. Studies tonen aan dat sterke sociale steun de immuniteit verbetert en de morbiditeit en mortaliteit bij een aantal ziekten vermindert.

Slapen is goed voor je gezondheid!

Hoe weer in slaap te komen?

Voldoende slaap is fundamenteel gekoppeld aan een gezonde immuunfunctie. Veel onderzoeken tonen aan dat de immuunfunctie nauw verbonden is met onze 24-uurs circadiaanse kloken verstoring van deze cyclus verzwakt het immuunsysteem. Terwijl het meeste slaap- en immuniteitsonderzoek zich richt op extreem slaaptekort (bijvoorbeeld in een recent onderzoek, langer dan 24 uur aan een stuk wakker blijven), bevestigt ander onderzoek dat zelfs minimaal slaapverlies kan de activiteit van witte bloedcellen en de cellulaire immuunrespons verminderen. Veel mensen merken dat hun lichaam in de winter meer slaap nodig heeft dan in de zomer – langere nachten kunnen het verlangen opwekken om meer te slapen. Geef waar mogelijk toe aan die verlangens en laat je langer slapen tijdens de koudere tijden van het jaar. Dit kan de sleutel zijn om ziekte te voorkomen. Als je moeite hebt met slapen, raden experts een paar eerste stappen aan:

 • Ga elke dag op hetzelfde tijdstip naar bed en word wakker;
 • Oefen meditatie of ademhalingsoefeningen voor het slapengaan;
 • Vermijd schermen en blauw licht een uur of twee voor het slapengaan;
 • Vermijd cafeïne in de middag en avond.

Een kopje kamillethee – een mild kalmerend middel – of warme melk zullen rustgevende rituelen zijn voor het slapengaan. Voor meer informatie over hoe u goed kunt slapen, vindt u hier enkele artikelen over dit onderwerp: begunstigen een goede nachtrustde houdingen voor een betere nachtrust.

Oefening om de immuniteit te verhogen…

De beste manier omoefening gebruiken om de immuunrespons te maximaliseren is om deel te nemen aan matige dagelijkse lichaamsbeweging. Matige lichaamsbeweging verbetert de activiteit van onze cellen, die cellen die met een virus zijn geïnfecteerd herkennen en proberen deze te elimineren. Zeer intensieve lichaamsbeweging – zoals het lopen van een marathon – kan het immuunsysteem echter verzwakken, waardoor we twee tot zes keer meer kans hebben om direct na een lange training ziek te worden. Dit komt omdat langdurige inspanning kan onderdrukken TH1 – onze eerstelijnsverdediging tegen ziekten. Experts raden aan om oefen regelmatig en matig om de immuniteit te verhogen, zoals een wandeling van 30 minuten, een paar keer per week fietsen, om de dag sporten of sporten. Yoga of Pilates kunnen ook helpen de immuniteit te verhogen. Hoewel een deel van dit effect te wijten is aan de invloed ervan op de stressrespons, kan een ander deel ook fysiek zijn. Yoga stimuleert de spijsvertering, de bloedsomloop, het zenuwstelsel en het endocriene systeem, wat kan ons lichaam in staat stellen sneller te reageren op bedreigingen.

Geniet van het buitenleven

vermijd dinsdag in de winter

Voorlopig onderzoek suggereert dat tijd buitenshuis doorbrengen, met name in bosomgevingen, kan stimuleren de productie van kankerbestrijdende eiwitten en geven een algehele boost aan het immuunsysteem, hoewel de onderzoekers geen duidelijke verklaring hebben voor de mechanismen die aan deze acties ten grondslag liggen. In een onderzoek onder leiding van de Japanse immunoloog Qing Li verhoogde het aantal witte bloedcellen van de deelnemers met 40 procent, terwijl ze drie dagen lang tweemaal per dag liepen, en een maand later bleven ze met 15 procent verhoogd. Deze resultaten werden niet gevonden na wandelen in de stad, wat suggereert tijd door te brengen in een natuurlijke omgeving.

BONUS: 2 immuunstimulerende recepten voor de winter…

Tonic thee om het immuunsysteem te versterken

Probeer dit smakelijke recept voor die eenvoudige tonic-thee.

 • 3 eetlepels gedroogde en versnipperde astragaluswortel
 • 2 theelepels gehakte verse gember
 • 2 theelepels gemalen venkelzaad
 • 3 kopjes water

voorbereiding

 1. In een afgedekte pan de astragalus, gember en venkel 15 minuten in het water laten sudderen.
 2. Haal van het vuur en laat afgedekt nog 15 minuten trekken.
 3. Giet af, zoet indien gewenst en drink dagelijks 2 kopjes. Maakt ongeveer 2 kopjes.

Immunosuppressieve tonic kruiden tonic soep

Hartige groentesoep is een traditionele manier om astragalus, knoflook en medicinale paddenstoelen in uw dieet op te nemen.

 • 3 eetlepels gesneden gedroogde astragaluswortel
 • 2 cm verse gemberwortel, in reepjes
 • 1/4 kop bruine basmatirijst
 • 8 kopjes groente- of kippenbouillon
 • 1/2 kop ui, gesnipperd
 • 1 kop winterpompoen, in stukjes
 • 1 kop shiitake- en/of maitake-paddenstoelen, in plakjes
 • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
 • 1 kopje maïs, vers of bevroren
 • 2 eetlepels heldere miso
 • 8 middelgrote teentjes knoflook, fijngehakt
 • 1/4 kop verse peterselie, fijngehakt

voorbereiding

 1. Laat de astragalus, gember, rijst en bouillon in een afgedekte pan 1 uur sudderen.
 2. Fruit ui, pompoen en champignons 5 minuten in olijfolie of tot de groenten zacht zijn.
 3. Voeg het gesauteerde groentemengsel toe aan de pan, dek af en laat 30 minuten sudderen. Voeg de maïs toe en laat nog 10 minuten sudderen. Verwijder de astragalus.
 4. Verdun de miso in een beetje bouillon en voeg toe aan de soep. Verdun de soep eventueel met extra bouillon en voeg naar smaak meer miso toe.
 5. Voeg de knoflook en peterselie toe, laat 5 minuten staan ​​en serveer. Voor 8 tot 10 personen.

BELANGRIJK : Het is belangrijk om erop te wijzen enkele zeer gevaarlijke bijwerkingen van oneigenlijk gebruik van Astragalus. Inderdaad, astragalus bevat formononetine die de proliferatie van kankercellen daadwerkelijk kan bevorderen. Het moet worden verkoold of gebakken als het wordt gebruikt bij mensen met kanker. Ten tweede zal het gebruik van Astragalus wanneer een pathogeen aanwezig is, voorkomen dat het organisme het afstoot. In de Chinese geneeskunde is deze kennis van fundamenteel belang om het correct te gebruiken. GEBRUIK ASTRAGUS NIET in geval van koude rillingen of koorts. Gebruik tijdens een acute invasie zal een geheel andere en meer opdringerige reeks nadelige symptomen veroorzaken.

Lees ook: Versterk het immuunsysteem

Advertisement
Hurry Up!

Leave a Reply

Your email address will not be published.