Advertisement

Hoe weet je of je lactose-intolerant bent? – Gezondheid

Advertisement

Thuismethode om lactose-intolerantie te detecteren

Om erachter te komen of u lactose-intolerant bent, zijn er: verschillende methoden die u zelf zonder risico kunt implementeren :

eerste fase

  • Drink ‘s ochtends 2 glazen melk op een lege maag en let op symptomen. Als dat zo is, kunnen we verder gaan.

Tweede stap

  • Bij een positieve test tijdens de eerste faseverwijder gedurende twee weken elk product van zuiveloorsprong en elk ander voedsel dat lactose bevat (zie hieronder), en kijk dan of de buikproblemen verdwijnen.

andere mogelijkheid:

  • Kies voor een gemakkelijkere en snellere oplossing door het lactaseniveau kunstmatig te verhogen. Het is mogelijk om het enzym in apotheken te verkrijgen in de vorm van voedingssupplementen.
  • Als het probleem verdwijnt, of beter gezegd, verdwijnt, als je melk drinkt nadat je ze hebt ingenomen, is het bewijs ook gemaakt… En de kant-en-klare oplossing als je je af en toe wilt blijven smullen van rijst met melk, zelfgemaakte puree of hun favoriete kaas.
  • “Om zeker te zijn van de diagnose, kunt u ook biologische tests laten voorschrijven door uw arts, met name een test op de lucht of een eenvoudige bloedtest”, zegt professor Bénamouzig.
zelfgemaakte lactose-intolerantietest
Lactose-intolerantietest uitgevoerd op afgekolfde lucht

Vind uw lactosetolerantiedrempel…

Als iemand de diagnose intolerantie krijgt, is de oplossing niet per se om lactose volledig uit uw dieet te verwijderen. Het is inderdaad bewezen dat het in kleine hoeveelheden behoorlijk wordt ondersteund door intolerante mensen. De Elsa (Europese Autoriteit voor voedselveiligheid) schat dat intolerante organismen 12 g lactose per dag (d.w.z. 25 cl melk) kunnen verdragen zonder symptomen en zelfs grotere hoeveelheden als de consumptie over de dag wordt gespreid. Er is dus geen reden om jezelf de grootste genoegens te onthouden, doe gewoon rustig aan om de niet te overschrijden maat vast te stellen, die van onderwerp tot onderwerp verschilt.

Lactose zit (bijna) overal!

Mensen die lactose-intolerant zijn, wordt geadviseerd om niet alleen melk te consumeren, maar ook afgeleide voedingsmiddelen die het rijkst zijn: zuiveldesserts, yoghurt, verse kazen, ijs, verse room.

Daarentegen zit er minder van in hardere (comté, gruyère) en oudere kazen. In feite voeden de bacteriën die voor hun rijping zijn geïntroduceerd (lactobacillen) zich met… juist lactose.

Het volledig vermijden van deze suiker blijft hoe dan ook moeilijk: de voedingsindustrie gebruikt het als additief, lactose zit verborgen in een aanzienlijk aantal producten (vleeswaren, chocolade, brood, soepen, gebak, pizza’s, snoepjes, vinaigrettes en zelfs in bier… ). enige oplossing: lees de etiketten aandachtig en vind uw tolerantiedrempel, dat wil zeggen de hoeveelheid die niet mag worden overschreden om u beter te voelen.

Lees ook: Lactose-allergie of -intolerantie, wat zijn de verschillen?

Advertisement
Hurry Up!

Leave a Reply

Your email address will not be published.