Hoofdpijn: stop neuralgie met reflexologie

Advertisement

Hoe de verzachting van pijn door neuralgie te vergemakkelijken met reflexologie (voetmassage)?

Gezichtsneuralgie (andere namen – neuralgie van de aangezichtszenuw – trigeminus, trigeminus) is een ziekte die wordt gekenmerkt door chronische pijn in het gezicht door gerichte hoofdpijn. De pijn is meestal scherp, doordringend, tot gevoelloosheid en verlamming van de gezichtsspieren. Het treedt op als gevolg van ontstekingen, tumoren, verwondingen, operaties, compressie van zenuwvezels.

Hier zijn 3 acupressuurpunten om gezichtsneuralgie te kalmeren met behulp van reflexologie. Volgens de Chinese geneeskunde is de voet (net als de oren) in feite een apart organisme, dat via de meridianen direct in verbinding staat met al onze interne lichaamsdelen en organen. Je voet is verdeeld in verschillende vitale energiesecties, die verschillende delen van je lichaam kunnen aanspreken.

Door een gedeelte van de voet te masseren, krijgen de bijbehorende inwendige organen een specifieke therapeutische behandeling. Dus met behulp van stimuleringsbewegingen, op één of meerdere gebieden, afhankelijk van de symptomen en het te behandelen orgaan. Het is belangrijk om na de sessies veel warm water te drinken om giftige stoffen uit je lichaam te spoelen.

Acupressuurpunten om te kalmeren en van Arnolds neuralgie af te komen

Voor dit type hoofdpijn of neuralgiewaardoor een pijn chronisch, (gespreide crisis), kunt u verschillende gebieden aan de onderkant van de voet stimuleren, met name de gebieden van de plexus, lever en nieren, zoals hieronder weergegeven.

neuralgie reflexologie
Acupressuurpunten voor gezichtsneuralgie

Voetmassage is een eenvoudige en effectieve manier voor een betere gezondheid. Net als de ooracupressuurpunten activeren de voetacupressuurpunten het zelfgenezend vermogen van uw lichaam. Deze bewegingen zijn gratis, je kunt het zelf doen of wanneer je een gezondheidsboost nodig hebt, het werkt ook tegen Arnold’s neuralgie.

Hoe verder te gaan ?

Zoek eerst de locaties van de plexus, lever en nieren op de voetzool. Gebruik vervolgens uw vinger, vuist of het uiteinde van een gladde stok om naar beneden te drukken en stevige druk uit te oefenen op dat gebied. Een andere manier is om blootsvoets op een tennisbal of ronde kiezelstenen te stappen, wat hetzelfde effect zal hebben.

neuralgie voetmassage technieken

In het begin kan het pijn veroorzaken in het palmoplantaire gebied, dit komt omdat het interne orgaan dat aan dit gebied is gekoppeld niet goed werkt. Als dit gebeurt, moet u niet te hard drukken, maar zeker blijven werken en lichte druk uitoefenen op dit punt.

Manuele therapie bij trigeminusneuralgie

trigeminuszenuw

over de trigeminuszenuw en zijn ernstigste pathologie, Arnold’s neuralgie, is het vinden van de meest effectieve en conservatieve methode voor pijnverlichting complex. De etiologie en symptomatologie maken trigeminusneuralgie een van de meest invaliderende pathologieën in de context van orofaciale pijn en craniomandibulaire disfuncties. (pijn in de kaak en schedel).

Omdat het een neuropathische pijn is, worden verschillende soorten behandelingen gebruikt om de symptomen te verminderen, die soms ongewenste effecten kunnen veroorzaken. Daarom zullen de juiste beoordeling en anamnese van mensen onze eerste hulpmiddelen voor de behandeling zijn.

Daarna zullen we onze behandeling baseren op wetenschappelijk en empirisch bewijs. De eerste vertelt ons dat tientallen en acupunctuurbehandeling de meest geschikte technieken zijn.
Aan deze technieken kunnen we technieken toevoegen zoals osteopathie, trigeminusneurodynamische mobilisatie en natuurlijk de behandeling van temporomandibulaire disfuncties.

Ook door middel van verschillende manuele technieken, zoals bindweefselmassagesessies, die worden toegepast op het gezicht en de hals. Evenzo, een beoordeling en een cervicale fascia en nekbehandeling zal worden uitgevoerd.

Later zullen we actie ondernemen op de schedel, in het bijzonder op het slaapbeen en de dura mater, evenals op het cranio-vertebrale deel.

U mag deze informatie niet gebruiken om gezondheidsproblemen of ziekten te diagnosticeren of te behandelen zonder een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg te raadplegen.

Hurry Up!

Leave a Reply

Your email address will not be published.