Hyperventilatieremedies – Gezondheid en welzijn

3 technieken om met hyperventilatie om te gaan

Hyperventilatie is abnormaal snelle ademhaling die het niveau van koolmonoxide in het bloed verlaagt, wat de normale bloedchemie verstoort.

Hyperventilatie kan een aantal symptomen veroorzaken die lijken op die van een hartaanvalin het bijzonder tintelingen in de vingerstenen en lippen, maar ook duizeligheid en zwakke punten. Soms, de persoon kan flauwvallen.

Hyperventilatie-aanvallen kunnen een half uur of langer durenen herhaalt zich meerdere keren gedurende een periode van 24 uur.

Hyperventilatie is in de meeste gevallen een reactie op: spanning, angst of emotionele overstuur. De moe en overmatig alcoholgebruik kan ook bijdragen aan het probleem.

Hoe oncontroleerbare snelle ademhaling te kalmeren?

Probeer deze paar tips, ze kunnen effectief zijn om je te kalmeren.

Adem in een papieren zak

hyperventilatie

Hier is de te volgen procedure:

  • 1. Bedek uw mond en neus met een papieren zak (gebruik geen plastic zakken, deze kunnen verstikkingsgevaar opleveren).
  • 2. Adem langzaam in de zak: adem uit en adem dezelfde lucht opnieuw in, die meer koolmonoxide bevat.
  • 3. Adem op deze manier 10 keer achter elkaar.
  • 4. Leg de zak opzij en adem een ​​paar minuten normaal.
  • 5. Herhaal de 3 stappen, totdat de symptomen verminderen of verdwijnen.
  • 6. Als de symptomen opnieuw optreden, herhaalt u deze 3 stappen zo vaak als nodig is.

Blijf kalm en ontspan

Vertraag je ademhaling. Hoe meer gespannen je bent, hoe sneller je ademt. Haal ongeveer elke 6 seconden adem.

De beste kruiden om angst en hyperventilatie te behandelen

Deze kruiden hebben kalmerende eigenschappen die helpen bij het tegengaan van symptomen van angst, zoals hyperventilatie. De meeste zijn verkrijgbaar als supplement, gedroogd blad of vloeibaar extract bij de meeste natuurvoedingswinkels.

hyperventilerende kalotje

Skullcap

Skullcap is diep geworteld in de Indiaanse cultuur en werd traditioneel gebruikt om te behandelenepilepsie, pijn in de borst en hysterie. Het is nog steeds een plant die veel wordt gebruikt voor de symptomen van menopauzezoals angst enslapeloosheidvanwege het kalmerende effect op het zenuwstelsel.

Passiebloem

Passiebloem is een populair kruid voor de behandeling van angst- en slaapstoornissen. Passiebloem heeft een kalmerende en ontstekingsremmende werking, waardoor het een ideale natuurlijke remedie is om angstaanvallen te kalmeren.

Hop

Hop is een natuurlijk kalmerend middel dat de symptomen van angst helpt tegen te gaan. Hop bevat ook fyto-oestrogene verbindingen, waarvan bekend is dat ze de symptomen van de menopauze bij vrouwen verlichten door de oestrogeenspiegels te verhogen. Hop is verkrijgbaar in tabletvorm, of je kunt de gedroogde bloemen koken en als kruidenthee drinken.

kava wortel

hyperventilerende kava wortel

Het is een van de meest populaire kruidensupplementen voor de behandeling van angstsymptomen vanwege het hoge gehalte aan kavalacton. Kavalactonen bevorderen ontspanning, verbeteren de productie van dopamine, verbeteren de cognitieve prestaties en verminderen pijn. Kava biedt kalmerende eigenschappen en ontspant de spieren. Het is verkrijgbaar in pil- of theevorm en de algemene aanbevolen dosis is 100 – 250 mg, hoewel een arts een meer specifieke dosering voor uw situatie kan geven.

Valeriaan

Dit kalmerende kruid is populair voor de behandeling van angst omdat het ontspanning en stressverlichting bevordert. Valeriaan wordt vaak gebruikt als slaapmiddel omdat het helpt om een ​​natuurlijke slaap te krijgen en slapeloosheid te bestrijden.

Sint-janskruid

Dit kruid wordt al duizenden jaren gebruikt voor de behandeling van zenuwaandoeningen zoals angst en depressieomdat er wordt gezegd dat het de werking van de “feel good” neurotransmitter, serotonine, helpt verlengen.

Lavendel

Lavendel is een kalmerend kruid dat vanwege zijn kalmerende en kalmerende eigenschappen is gebruikt om een ​​aantal symptomen van de menopauze, zoals angst en slapeloosheid, te behandelen. Lavendel kan als supplement worden ingenomen of aan een warm bad worden toegevoegd.

damiana

damiana hyperventileert

Damiana is een kalmerend kruid dat vooral bekend staat om zijn vermeende gebruik in de stimulatie van het libido bij mannen en vrouwen. Van Damiana is ook bekend dat het helpt bij het verlichten van symptomen van angst en depressie. Het kan in capsulevorm worden ingenomen of worden gerookt voor een ontspannend effect.

Angst is een psychische aandoening die in vele vormen voorkomt en kan variëren van mild tot ernstig. Kruidengeneesmiddelen zijn een natuurlijk alternatief voor geneesmiddelen op recept en kunnen gunstig zijn voor het kalmeren van zenuwen en het bevorderen van ontspanning in gevallen van chronische hyperventilatie. Een arts kan advies geven over het gebruik van kruidensupplementen en andere aanvullende therapieën.

bronnen :

Hurry Up!

Leave a Reply

Your email address will not be published.