Ideeën voor het recyclen van je kerstboom – Thuis

Advertisement

13 manieren om dennennaalden te gebruiken om je kerstboom te recyclen

De kerst is voorbij en je boom staat er nog een paar dagen, gooi hem niet weg, je zult zien dat je heel veel kunt doen met je dennennaalden! Dus als je geen ideeën meer hebt om je kerstboom te recyclen, dan is dit artikel iets voor jou.

 1. Meng Marseille zeepvlokken met dennennaalden. Dennen is van nature antibacterieel en ruikt heerlijk ! Je kunt de naalden drogen en ze vervolgens tot poeder vermalen (ik heb een koffiemolen die speciaal is gereserveerd voor dit soort vlekken).
 2. Plaats dennennaalden onder zure planten zoals hulst, azalea, rododendron en niet te vergeten bosbessenplanten. Het is een geweldige manier om je kerstboom te recyclen en je planten zullen je dankbaar zijn!
 3. Maak een afkooksel van dennennaalden. Filter en gebruik de vloeistof om spray op werkbladen of vloeren om ze schoon te maken en laat een frisse dennengeur achter.
 4. Dennennaalden, vooral de langere, hebben de neiging om in elkaar te klitten. Gebruik ze dik als een mulch om te voorkomen dat andere planten teruggroeien, worden ze niet weggeblazen zoals andere mulches.
 5. Zet wat dennennaalden in je wintertuin om mollen en woelmuizen weg te houden. Het werkt ook goed voor voorkomen dat katten en honden uw tuin binnenkomen. Je zult ze vaak moeten vervangen omdat de geur snel verdwijnt.
 6. Om je kerstboom te recyclen, kun je ook: maak een moedertinctuur van dennennaalden. Neem een ​​pot en vul deze voor de helft met gedroogde naalden. Bedek de naalden met wodka en zet de pot een paar weken op een zonnige plek. Schud dagelijks om de oliën uit de naalden te verwijderen. Ik gebruik deze 40% wodka-tinctuur (low-end) die geweldig werkt voor tincturen. Na een paar weken kunt u de vloeistof zeven. Om te gebruiken, neem dagelijks 5-15 druppels voor een vitamine C-boost.
 7. Neem een ​​voetenbad en recycle zijn kerstboom. Neem een ​​handvol dennennaalden en laat ze in een bak met heet water vallen. Dompel je voeten minimaal 15 minuten in dit bad. De van nature antibacteriële werking van dennen zal helpen om zich te ontdoen van alles wat lang kan duren om te behandelen, zoals voetschimmel.
 8. Lange dennennaalden kunnen in heet water worden geweekt om ze flexibeler te maken. Dan kunnen ze worden gebruikt manden maken. Veel inheemse Amerikaanse stammen gebruiken dennennaalden in mandenmakerij.
 9. Op de grond gevallen naalden kunnen worden gebruikt voor: maak een zachte groene kleurstof voor katoen en andere natuurlijke vezels. (Zie ons artikel: Hoe stoffen te verven met natuurlijke materialen voor volledige instructies hier.)
 10. Je kunt ze toevoegen aan kippennestkasten om vlooien weg te houden. Dennendoorns doen het ook uitstekend op de vloer van het kippenhok. Meng ze met houtkrullen zodat ze niet aan de poten blijven plakken. Nog een geweldige manier om je kerstboom te recyclen.
 11. Dennennaalden zijn een geweldige vuurstarter. Plaats een handvol naalden onder je vuur zoals je normaal zou doen, steek aan en zie hoe de vlammen snel tot leven komen.
 12. Je kan ook strooi wat dennennaalden op een vuur alleen voor de geur. Pas op dat je niet te veel gebruikt. Ze bevatten veel sap en kunnen bijdragen aan creosoot.
 13. Maak je eigen huisgeur! Maal dennennaalden en plaats een kleine heuvel in een vuurvaste kom. Steek het naaldpoeder aan en geniet van de geur.

Kent u nog andere manieren om dennennaalden te gebruiken? Vertel ons !

Lees ook: Trucs met sinaasappels

Advertisement
Hurry Up!

Leave a Reply

Your email address will not be published.