Advertisement

Insecten: tips om zilvervisjes te doden – Home

Advertisement

Lepisma saccharina (zilvervis) of zilvervis is een klein, vleugelloos, wortelvormig insect met zilverachtige schubben op zijn lichaam. Het is een van die kleine insecten die actief zijn in de vochtige kamers van onze huizen, die twee of drie haren aan het uiteinde van hun buik hebben.

Je kunt hun aanwezigheid vermoeden door kleine hoopjes stof op de boeken te zien waar hun uitwerpselen zich vastklampen. Ze zijn te zien in de buurt van plinten, keukens, badkamers, wasruimtes, mezzanines en natte ruimtes in het algemeen…

Hun aanwezigheid schaadt de mens niet rechtstreeks. Ze voeden zich echter met voedsel (zoals suiker, groenten, meel en granen), wandtapijten, boeken, kartonnen dozen, kleding en alles wat van papier is gemaakt en waar ze echt hinderlijk voor zijn. Voor zich te ontdoen van zilvervisjes, hier zijn enkele handige en gemakkelijk uit te voeren tips en trucs. Probeer deze natuurlijke controlemethoden.

zilvervis (zilvervis) close-up

13 natuurlijke manieren om van zilvervisjes af te komen

1. Boorzuur

Boorzuur is giftig en is een van de effectieve trucs om zilvervisjes te doden. Met deze methode verjaagt u verdwaalde zilvervisjes in uw huis. Strooi boorzuur op de getroffen gebieden. Als ze dit aas eten, gaan ze dood.

Waarschuwing – Als je huisdieren in huis hebt, spuit dan in plaats van boorzuurpoeder een oplossing van water en boorzuur.

2. Diatomeeënaarde

dispergeren van Diatomeeënaarde op de vermeende locaties. Wanneer dit ongedierte dit gebied passeert, zullen ze sterven door uitdroging. Je kunt het ook rechtstreeks op zilvervissen strooien om ze door dorst en uitdroging te elimineren. Diatomeeënaarde is niet schadelijk voor mensen en huisdieren. Daarna stofzuigen.

3. Cederchips

Ceder chips hebben een zeer aangename geur. Je zult blij zijn om deze geur in je huis te hebben. Zilvervisjes hebben een hekel aan deze geur, dus dit is het perfecte ingrediënt om er vanaf te komen. Plaats gewoon een paar cederhoutsnippers in de met zilvervisjes besmette gebieden en ze zullen slechts een herinnering worden.

4. Kaneel

Kaneel vult je huis met een aangename geur en houdt zilvervisjes op afstand. Zilvervisjes kunnen de geur van kaneel niet verdragen. Leg kaneelstokjes in lades, keukenkasten, badkamers… Zilvervisjesvlinders zullen deze plaatsen niet bezoeken voor hun eieren..

5. Citrusvruchten

Citrusvruchten zijn ook uitstekende insectenwerende middelen voor zilvervisjes. Sinaasappel- en citroenschil zullen zeer nuttig zijn bij het afweren van deze nachtelijke plagen. Leg sinaasappel- of citroenschillen op de aangetaste plekken. Ze zullen spoedig verdwijnen. Verander de schillen van tijd tot tijd.

6. Naftaleenballen

Mottenballen kunnen in de buurt van je wasgoed worden gegooid om zilvervisjes te verwijderen. Plaats ze in je kast of boekenplank en deze kleine wezens zullen ontsnappen. De geur van mottenballen is een uitstekend afweermiddel.

7. Komkommer

Komkommerschillen voorkomen dat zilvervisjes je huis binnensluipen. Zilvervissen houden niet van de geur van komkommer. Leg een paar dikke stukken geschilde komkommer waar ze in kunnen, dan komen ze goed op weg.

hoe zilvervisjes te bestrijden?
Zilvervisje: Rond klachten, in warme en vochtige ruimtes…

8. Kruidnagel

Je kunt kruidnagel gebruiken om op natuurlijke wijze van zilvervisjes af te komen. Plaats kruidnagel op plaatsen waar ze landen, zoals scheuren, gaten en vochtige, donkere plaatsen. De zilvervismot houdt niet van de geur van kruidnagel en zal uw huis niet binnen durven komen.

9. Tafelzout

Tafelzout is een ander huismiddeltje om zilvervisjes te doden. Deze kleine insecten kunnen zout niet weerstaan ​​en sterven door uitdroging. Deze remedie kan enige tijd duren om ze te elimineren, maar het is zeer effectief.

10. Maak een zelfgemaakte zilvervisval

 • Gebruik een zelfgemaakte val om zilvervisjes te vangen. Als ze eenmaal in deze val zijn gevangen, gooi ze dan uit je huizen.
 • Neem een ​​glazen pot en wikkel deze van buitenaf met tape (het zal zilvervissen helpen de pot te beklimmen omdat ze geen extra aanhangsels hebben om op de gladde glazen oppervlakken te klimmen).
 • Doe een stuk voedsel (het kan zoiets zijn als natte kranten, katoen, brood, suiker, enz.) in de pot.
 • Zilvervisjes zullen het eten ruiken en in de pot komen. Omdat het slechte klimmers zijn, zullen ze niet in staat zijn om eenmaal in de pot te ontsnappen.

Je kunt ook een vochtige krant pakken, deze oprollen en aan beide uiteinden plakstrips plakken. Nat papier is het perfecte aas voor zilvervisjes. Eenmaal gevangen, is het enige dat overblijft om het aas te gooien of het te verbranden om de eieren te doden.

Andere kruidentrucs die werken…

11. Eucalyptus- en basilicumblaadjes

Plant salie-, eucalyptus-, basilicum- en rozemarijnplanten op aangetaste locaties om dit ongedierte af te schrikken. je kunt ook kleine hoopjes bladeren maken in de aangetaste gebieden.

12. Kamfer

Kweek een kamferboom in uw tuin en u zult dit ongedierte niet op nabijgelegen plaatsen zien.

13. Lavendelolie

Gebruik lavendelolie om zilvervisjes af te weren. De sterke geur van deze olie is genoeg om ze weg te jagen. Neem een ​​theelepel olie en giet deze in een spuitfles die voor de helft gevuld is met water. Meng goed. Gebruik het om de meest zichtbare sporen van hun doorgang te wissen, zoals tapijten, ramen, keuken, tegels, plinten en muren.

TE DOEN

 • Dicht scheuren en spleten in leidingen, ramen en muren af.
 • Houd kelders, zolders en andere ruimtes schoon en droog.
 • Reinig regelmatig plaatsen zoals boekenkasten en kasten waar u uw kleding en etenswaren bewaart.
 • Gebruik een luchtontvochtiger om de luchtvochtigheid te verlagen op plaatsen die normaal gesproken gesloten zijn.
 • Bewaar voedsel in een luchtdichte verpakking.
 • Maak vuile kleren onmiddellijk schoon om het risico op zilvervisbesmetting te verminderen.
 • Door artikelen regelmatig in de zon en in de lucht te plaatsen, zal de hitte helpen om vocht te verwijderen en de ontwikkeling van zilverviseitjes onder controle te houden.

NIET TE DOEN

 • Kranten en andere kartonnen materialen laten opstapelen, vooral in het toilet of de badkamer.
 • Laat vuil zich ophopen in de hoeken van het huis.

Lees ook: Hoe zich op natuurlijke wijze van kakkerlakken te ontdoen?

Advertisement
Hurry Up!

Leave a Reply

Your email address will not be published.