Advertisement

Magic “Home” glasreiniger: schoon en zonder strepen – Thuis

Advertisement

Een goed oud recept voor ongelooflijk effectieve glasreiniger! Fait house speciale ramen en spiegels, super krachtig met een volledig natuurlijk geheim ingrediënt… Maar het geheim is niet voor iedereen weggelegd, aangezien sommige professionele producten dezelfde ingrediënten gebruiken…

Geloof het of niet, maar de schittering en glans die je krijgt van deze doe-het-zelf glazenwasser is allemaal te danken aan maïzena!! Dus als je een fan bent van niet-giftige reinigingsmiddelen en sprankelende, streepvrije ramen, zou deze tutorial een must voor jou moeten zijn. Het recept vind je onderaan de pagina…

Eindelijk een natuurlijke glasreiniger die werkt…

Zaterdag is dag van klus, voor de meeste mensen. En de laatste dingen die een . geven echt gevoel van reinheid in huisDat zijn de spiegels en de ramen. De kers op de taart in zekere zin, en het is hetzelfde voor de keuken, voor het ovenraam of die van de oven magnetron, deze reiniger werkt net zo goed op je keramische kookplaten en naar inductie en alle glazen oppervlakken in het algemeen. Raamonderhoud is nooit leuk, maar dat kan met dit trucje veranderen!

Het gebruik van natuurlijke reinigingsmiddelen is belangrijk voor mij, en deze glasreiniger is gemaakt van 3 100% natuurlijke basisingrediënten die je waarschijnlijk hebt al in je keuken.

Lees ook: Oma’s beste tips voor groene en efficiënte huishoudelijke producten

Een combinatie van 3 ingrediënten voor sprankelende ramen!

witte azijn

Het is een uitstekende allesreiniger voor huishoudelijk gebruik wat niet alleen effectief, maar ook zeer veilig is. Het is al heel lang in gebruik klaslokalen schoonmaken. Toevoegenhuishoudalcohol, zal het een extra boost geven. We maakten het onze eigen brillenreiniger al een aantal jaren.

Ontsmettingsalcohol (isopropylalcohol)

wat het hoofdbestanddeel is. Gebruik makend van een combinatie van azijn en ontsmettingsalcoholje hebt daar al een geweldige reiniger, maar voor ramen, soms blijven er lelijke strepen achter die kan verschijnen na het passeren van het doek, vooral op spiegels.

Maïszetmeel

Dit is waar de maïszetmeel komt in het spel voor goed ontvetten en laat niet geen sporen meer. Zeker dankzij het zachte schurende effect.

glasreiniger het beste recept
Met mijn “zelfgemaakte” natuurlijke glazenwasser, geen overbodige huishoudelijke producten meer!

Ik kan je niet vertellen waarom het toevoegen van maïzena ramen en spiegels fantastisch schoon maakt. Het enige dat ik tijdens mijn verschillende zoekopdrachten op internet vond, was dat dit type oplossing al jaren op grote schaal wordt gebruikt in professionele glazenwassers, en het is waar dat deze oplossing helpt veel om het vuil op de ramen te verwijderen en ook om vliegenpoep verwijderen.

En weet je wat ? Mijn ramen en spiegels zijn nog nooit zo glanzend en schoon geweest. Dit vereist (een beetje) elleboogvet, hoewel de inspanning kan worden verminderd als u ook een microvezeldoek, maar de resultaten zijn verbluffend. Ik denk dat de maizenadeeltjes zich gedragen als… zacht schuurmiddel wat helpt om laat het glas schijnen.

Twee manieren om deze superreiniger te maken

Meng de maizena gewoon in een emmer water, handig als je veel ramen moet wassen; of een oplossing van ontsmettingsalcohol, witte azijn, maizena en heet water.

De oplossing duurt niet eeuwig, dus ook genoeg kleine batches die u kunt gebruiken voordat ze niet langer actief zijn. Ik gebruik de emmer-methode niet vaak, omdat het voor mij handiger is om de oplossing in een spuitfles te verpakken.

Maïszetmeel bezinkt naar de bodem, krachtig schudden voor het spuiten. Als het mondstuk verstopt is, laat u er gewoon heet water over lopen en probeert u het opnieuw.

een natuurlijke en krachtige glasreiniger

Recept voor 100% natuurlijke glas- en spiegelreiniger

INGREDINTEN

  • 2 eetlepels ontsmettingsalcohol
  • 2 eetlepels witte azijn
  • 1 eetlepel maizena
  • 1½ kopjes water (heet)

INSTRUCTIES

  • Giet alles in een spuitfles en schud goed.
  • Goed schudden voor elke toepassing. Gebruik een krant of een badstof om schoon te maken.
  • Veeg continu totdat het witte residu verdwenen is en het glas sprankelend schoon is.

Werkt ook voor uw autoruiten

Deze formule is echt magisch, het reinigt de ruiten en de ruiten van je auto goed (geen opgedroogde regensporen meer op de spiegels). Daarnaast heb ik de indruk dat het een natuurlijke waterafstotende (anti-regen) werking heeft. Is het leven niet mooi?

Pin me zodat je het recept niet vergeet!

glazenwasser recept

Heb je dit recept voor glazenwassers met maïszetmeel al eens geprobeerd? Wat zijn uw indrukken?

Advertisement
Hurry Up!

Leave a Reply

Your email address will not be published.