Advertisement

Natuurlijke remedies voor fobieën – Gezondheid en welzijn

Advertisement

Hoe fobieën te voorkomen met eenvoudige alternatieve remedies om thuis te maken?

Een fobie is een irrationele angst, een soort angststoornis waarbij het individu een onophoudelijke angst heeft voor een situatie, levend wezen, plaats of ding.

Mensen met een fobie doen er alles aan om te vermijden veel groter waargenomen gevaar in hun geest dan in het echte leven. Geconfronteerd met de bron van zijn fobie, zal de persoon lijden aan enorme nood, die zijn dagelijks leven dramatisch kan verstoren; Dit kan soms leiden tot totale paniek. Voor sommige mensen is zelfs het denken aan hun fobie buitengewoon verontrustend.

Een fobie begint wanneer een persoon zijn dagelijks leven herschikt door het object van zijn angst te vermijden.. Een fobie is veel ernstiger dan een simpele angst. Patiënten hebben een onweerstaanbare behoefte om zich los te maken van alles wat hun angst oproept.

Acupressuur, een goede manier om fobieën te behandelen

Acupressuur kan de energieën in het hele lichaam opnieuw op één lijn brengen, een fobisch persoon ondergaat een grote energieonbalans. Daarom stel ik voor dat je deze acupressuurpunten probeert om je fobie te behandelen en je snel te laten kalmeren.

U hoeft niet al deze punten te gebruiken. Het kan effectief zijn om er slechts één of twee van te gebruiken elke keer dat u een vrije hand heeft, u kunt deze punten ook stimuleren als u geen fobie-aanval heeft, om uw lichaam eraan te wennen ontvankelijk te zijn voor deze therapie.

P6 acupressuurpunt – Nei Guan – Chinese naam: 內 關

Plaats : drie vingers breed boven de polsplooi aan de palmaire zijde.
Voordelen : hartkloppingen, braken, psychische stoornissen, emotionele en fysieke pijn op de borst, misselijkheid, eetlust verminderen, kalmeren, paniekaanvallen verminderen, stoppen met roken, afhankelijkheid van alcohol, voedsel en medicijnen, slecht geheugen, om geeuwen te bevorderen, tegen de bijwerkingen van radiotherapie en chemotherapie.

fobieën acupressuurpunten

Acupressuurpunt H7 – Shen Men – Chinese naam: 神 門

Plaats : mediale (ulnaire) zijde van de transversale plooi van de pols.
Voordelen : pijn op de borst, nachtelijk zweten, spontaan zweten, plankenkoorts, fobieën, nervositeit (masseer dit punt voor een interview, toespraak, bruiloft, examens, vliegtuigvlucht etc.) Prikkelbaarheid, psychische stoornissen, slecht geheugen, bevordert mentale helderheid, bevordert retentie van kennis in de hersenen (goed voor studenten, masseer dit punt vijf minuten voor aanvang van de studie ter voorbereiding op examens, enz.), hartkloppingen, slapeloosheid, nachtmerries, overmatig dromen, om een ​​gebroken hart te herstellen, emotionele stagnatie, onvermogen om huilen, bijwerkingen van radiotherapie en chemotherapie bij kankerpatiënten.

Acupressuurpunt LU7 – Lie Que – Chinese naam: 列 缺

Plaats : Aan de zijkant van de arm, een centimeter lang vanaf de top van de pols.
Voordelen : fobieën, angst, hoofdpijn, migraine, stijve nek, hoesten, astma, keelpijn, aangezichtsverlamming, kiespijn, polspijn en zwakte.

Acupressuurpunt SI4 – Wan Gu – Chinese naam: 腕骨

Plaats : aan de ulnaire zijde van de handpalm, in de holte tussen de basis van het vijfde middenhandsbeentje en het piramidale bot.
Voordelen : overmatig zweten, zweterige handpalmen, stijve nek, pijn in de polsen, depressie, fobieën.

Acupressuurpunt GB20 – Fen Chi – Chinese naam: 風 池

Plaats : onder de basis van de schedel, in de holte tussen de twee grote verticale spieren van de nek.
Voordelen : occipitale hoofdpijn, duizeligheid, nekpijn en stijfheid, schouderpijn, koorts, verkoudheid, whiplash, hypertensie, algemene lichaamszwakte.

fobieën acupressuurpunten

Het is belangrijk om na de massage veel warm water te drinken om giftige stoffen uit je lichaam te spoelen.

Waarschuwing : U dient een arts te raadplegen voordat u acupressuur toepast.

kruiden remedie

Deze remedies, bereid uit natuurlijke planten, worden steeds populairder en sommige professionals in de geestelijke gezondheidszorg beginnen het nut ervan in te zien. Er zijn echter nog geen grootschalige gecontroleerde onderzoeken uitgevoerd, dus de veiligheid en werkzaamheid op de lange termijn kunnen niet worden gegarandeerd.

Folk kruidenremedies voor fobieën en andere angststoornissen zijn onder meer:

  • Citroen of limoen : Het sap van een citroen of limoen is effectief bij duizeligheid of misselijkheid geassocieerd met een fobie verminderen. Snijd gewoon een citroen doormidden en ruik eraan om verlichting te krijgen tijdens een aanval van fobie.
  • ginseng : Deze wortel staat bekend om zijn stimulerende en ontspannende eigenschappen en wordt veel gebruikt voor de behandeling van zenuwen.
  • valeriaanwortel : Deze wortel kan worden gebruikt voor de behandeling van slapeloosheid. Het heeft de eigenschappen om de zenuwen en het centrale zenuwstelsel van een opgewonden persoon te ontspannen en wordt daarom gebruikt als een effectief kruidengeneesmiddel voor de behandeling van fobieën. Maal 5-6 valeriaanwortels om de kruidenremedie te bereiden. Het moet 2 tot 3 keer per dag worden geconsumeerd om de effecten van de fobie te verminderen. Zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven, moeten echter de consumptie van valeriaanwortelpoeder vermijden.
  • Lavendel : Dit is een andere effectieve remedie voor fobieën. Lavendel heeft een rustgevend effect op het lichaam en heeft een aangename geur. Een dagelijkse massage met lavendelolie kan helpen om van een fobie-aanval af te komen. De beste manier om stress te verminderen, is door druppels lavendelolie aan het badwater toe te voegen voor een ontspannend bad.
  • kava : Dit is een populair kruid dat wordt gebruikt voor de behandeling en sedatie van geesteszieken. Het ontspant de geest zonder de mentale helderheid van de patiënt te belemmeren. Dagelijkse consumptie van kava-kruid verhoogt het tolerantieniveau, wat nuttig is bij het verminderen van fobieën. De standaard dagelijkse dosis kava is 250 mg.
  • Passiebloem : Passiebloem is een effectief kruidenextract dat de werking van het zenuwstelsel en de hersenen stimuleert en helpt de organen in een gezond evenwicht te houden. Deze natuurlijke remedie is effectief om fobieën en paniek onder controle te krijgen.
  • Supragya Plus : Naast natuurlijke en kruidengeneesmiddelen zijn er enkele Ayurvedische remedies voor fobieën. Supragya plus is een van die zenuwtonica die de zenuwen versterkt en problemen met zenuwen oplost, waaronder depressie, angst, fobie, stress, prikkelbaarheid, woede, intolerantie, slapeloosheid, hartkloppingen en nog veel meer.
  • Ashwagandha : Het is een andere effectieve Ayurvedische remedie die kan worden gebruikt in de depressie behandeling, angst en andere aan fobieën gerelateerde psychiatrische stoornissen. De bladeren, wortels en bessen van dit kruid hebben geneeskrachtige eigenschappen die effectief zijn gebleken bij de behandeling van een reeks psychische stoornissen.

Doses kunnen sterk variëren van plant tot plant. Advies van een arts en kruidkundige wordt ten zeerste aanbevolen, omdat sommige natuurlijke remedies ongewenste bijwerkingen kunnen hebben als ze worden gecombineerd met voorgeschreven medicijnen tegen angst. Bovendien worden natuurlijke remedies verkocht zonder de strenge kwaliteitsborgingsmaatregelen die gelden voor conventionele medicijnen.

Fobiebehandeling is een geïndividualiseerd proces en wat voor de ene persoon werkt, werkt mogelijk niet voor de andere. Alleen u en uw arts kunnen beslissen of een alternatieve behandeling geschikt voor u is.

Advertisement
Hurry Up!

Leave a Reply

Your email address will not be published.