Advertisement

Overwerk, angst, gebrek aan concentratie: welke essentiële oliën te gebruiken? – Gezondheid

Advertisement

Naarmate de emotionele intensiteit toeneemt, kan onze “psychologische pot” op een dag overstromen. Pas op voor burn-out! De oorzaken van stress zijn divers en deze toestand kan chronisch worden. Laten we een aantal essentiële oliën ontdekken om te testen om dagelijks beter om te gaan met verschillende stressvolle situaties.

Geconfronteerd met professionele druk, is het ademen van essentiële oliën een relevante aanvullende oplossing om stress te beheersen. Het kiezen van bepaalde olfactorische synergieën kan helpen om vertrouwen, zekerheid, energie en intellectuele helderheid te herwinnen.

Waarom zorgt het ademen van etherische oliën ervoor dat u uw stress beter kunt beheersen?

Er zijn veel technieken om te leren omgaan met stress. Essentiële oliën in een olfactorische benadering zijn een effectieve aanvullende ondersteuning. Ze hebben een krachtig effect op onze hersenen. Geurmoleculen komen de neus binnen en volgen een directe zenuwimpulsroute naar de hersenen. Onderzoek heeft de invloed van geuren op gedrag en stemming aangetoond.

Als de druk wordt gevoeld, laten we dan handelen voordat we ons leven verpesten! Het begint allemaal met het besef dat stress aanwezig is in ons leven.. Een signaal geeft aan dat iets storend, moeilijk of zelfs giftig is? Laten we dus accepteren dat we onze eigen grenzen hebben. Het maakt niet uit, het is menselijk!

Een olfactorische ondersteuning, een symbolisch gebaar?

De actie van een paar seconden stoppen om te ademen maakt het mogelijk om een ​​haakje te maken op een tijdstip T. Olfactorische ademhaling kan dan een tijd zijn die de terugkeer naar zichzelf bevordert.

Hoe verder te gaan ?

Een paar seconden adem ik en ik maak opnieuw verbinding met mijn innerlijke veilige ruimte. Ik heb de intentie gezet om afstand te nemen van de emotionele intensiteit van het moment. Geconfronteerd met de situatie laat ik me niet buiten mezelf deporteren. Ik blijf gewoon in mezelf. Van daaruit kijk ik wat ik als actie kan genereren door vooral met respect voor mezelf te handelen.

Lees ook: Bestrijd stress op een natuurlijke manier

anti-stress aroma stick
Maak een anti-stress aromastick…

Hoe maak je je anti-stress Aroma Stick? Welke synergieformules testen?

Het gebruik van een Aroma inhalator of stick is een zeer praktische oplossing! Deze ondersteuning stelt u in staat om uw Essentiële Oliën naar uw behoeften en in volledige discretie te hebben. Een inhalator bestaat uit een plastic buisje waarin een katoenen lont is geplaatst die gedrenkt is in een paar druppels geschikte essentiële oliën.

Vanaf nu kunt u heel gemakkelijk op internet kits kopen die klaar zijn om te worden gepersonaliseerd met de essentiële oliën van uw keuze. Kies uw essentiële oliën volgens uw voorkeuren en volgens de aard van de stress die u ervaart.

Dus klaar om jezelf te trakteren? Om u uw geheime bezit te geven?

BELANGRIJK : gebruik alleen etherische oliën die biologisch, chemogetypeerd zijn (indicaties van de belangrijkste chemische bestanddelen van de olie, producerend orgaan en oorsprong) en 100% puur en natuurlijk.

 • Ga in een geventileerde ruimte zitten met uw spullen in de buurt – handen zijn schoon en droog.
 • Plaats de lont op een wegwerpdoekje op een oppervlak dat waarschijnlijk niet door olie wordt bevlekt. Je kunt je vingers of een (schoon) pincet gebruiken om de katoenen lont vast te pakken.
 • Adem elk van de oliën in en valideer volgens uw gevoelens voordat u de pit doorweekt.
 • Zet het aantal druppels op de pit volgens elke olfactorische index (IC) of meer volgens uw gevoelens.
 • De synergieën zijn gebaseerd op de olfactorische indices (IC) aangegeven door Isabelle Sogno Lalloz, aromatherapeut en trainer. 1 CI = 1 druppel

Basisprincipes om te onthouden

Van 6 tot 18 druppels max per Aroma stick. Pas het aantal druppels aan naar uw gevoel. Hier zijn 4 formules met specifieke indicaties :

1. Stress met faalangst, om te falen of paniekerige angst om je baan te verliezen, gebrek aan vertrouwen

 • Bergamot 7 druppels
 • Ylang Ylang 3 druppels
 • Marjolein met schelpen 3 druppels

2. Om angst te overwinnen in het aangezicht van een vergadering, een intense situatie, vermoeidheid te verlichten en optimistisch en zelfverzekerd te blijven

 • Bergamot 7 druppels
 • Ravintsara​ ​5 druppels
 • Edele laurier 5 druppels

andere alternatieve olie : Aartsengelwortel (root op.) 2

Essentiële olie van engelwortel uit de wortels wordt vaak als moeilijk toegankelijk beschouwd, maar is zeer effectief in het bieden van stabiliteit en ondersteuning in kritieke situaties door te helpen de interne veiligheid te vergroten.

3. Stress met gebrek aan zelfvertrouwen en/of ontmoediging, in het bijzonder om lichamelijke inspanning vol te houden

 • Edele laurier 5 druppels
 • Tropische basilicum 2 druppels
 • Zwarte spar 5 druppels

4. Stress met grote vermoeidheid en gebrek aan intellectuele helderheid en concentratie

 • Ravintsara 5 druppels
 • Pepermunt​ 2 druppels
 • Marokkaanse groene mirte 5 druppels

andere alternatieve oliën : Patchouli 3 druppels – Manuka 5 druppels

anti-stress geuren

Enkele handige tips…

 • Vergeet niet om je Aroma stick te labelen met datum.
 • Dosering : 3/4 reeksen van 3 diepe ademhalingen, afhankelijk van uw behoeften, verdeeld over de dag.
 • De duur van het gesprek : ongeveer 2/3 maanden.

Andere stimulerende of kalmerende, ontspannende, rustgevende, kalmerende, verhelderende, herbalancerende essentiële oliën kunnen natuurlijk worden gebruikt en gekozen in relatie tot hun deugden. Vertrouw vooral op je neus en je gevoel.

We hebben de keuze om het positieve in ons te voeden of om het negatieve te voeden, de sterkste is degene die we het meest voeden.
Melki Rish

Hurry Up!

Leave a Reply

Your email address will not be published.