Advertisement

Recycle een oud T-shirt tot een boodschappentas

Advertisement

Een geweldig idee om een ​​gepersonaliseerde boodschappentas te maken

We kunnen nooit teveel tassen hebben, we gebruiken de onze voor alles, om naar de markt of de supermarkt te gaan, als we naar het zwembad gaan, voor uitstapjes… Ik geef ze ook aan mijn vrienden als ze thuiskomen met taart of andere dingen die in een tas moeten worden vervoerd. Ik doe het altijd graag, omdat ik weet dat ze het zullen hergebruiken, de geneugten van recycling.

Je kunt meestal een goedkope herbruikbare boodschappentas vinden in de supermarkt waar je je boodschappen aanvult, maar al die tassen lijken vaak een ’emotionele factor’ te missen. Altijd leuk om een ​​originele of leuke tas te hebben, daarom presenteer ik je deze graag tutorial om een ​​tas te maken met een oud t-shirt. Het beste van alles… Omdat er geen naaiwerk voor nodig is!

Tutorial om een ​​draagtas te maken met een t-shirt

maak een tas van een t-shirt

Hier is hoe we de onze hebben gemaakt:

Om deze tas te maken, hebben we nodig:

  • 1 oud t-shirt
  • …en een schaar

Tips voor het kiezen van een t-shirt : Wil je een diepe tas, kies dan natuurlijk een grote t-shirt maat, maar focus nog meer op kwaliteit; T-shirts die te dun zijn, zijn misschien niet sterk genoeg om grote boodschappen naar de markt te dragen. Wil je de hengsels langer, kies dan voor een T-shirt met wijde armsgaten / of een grote maat. U kunt dit ook bereiken met een overhemd met een kleinere maat door de sneden ruim voorbij de lijnen waar de mouwen aan het overhemd zijn bevestigd te verlengen.

Stap 1 – Leg het T-shirt op een vlakke ondergrond en probeer zoveel mogelijk kreukels te verwijderen voordat je iets gaat knippen.

-draai-t-shirt-in-tas

2e stap – Knip de mouwen van het t-shirt af door zowel de voor- als achterkant af te knippen.

Recycle je T-shirt tot een herbruikbare boodschappentas

Stap 3 – Knip de halslijn van het t-shirt altijd aan beide kanten door. Knip de zoom aan de onderkant van het T-shirt zo af dat het recht is (op dit punt kun je de diepte aanpassen… maar houd wat meer tijd over voor de sluitingen – zie hieronder).

Recycle je T-shirt tot een herbruikbare boodschappentas

Stap 4 – Maak spleten aan de onderkant van het T-shirt. Snijd ze zo dat ze ongeveer 2,5 cm breed en 7 tot 10 cm hoog zijn. Ik gebruikte de lengte van mijn schaarbladen als richtlijn. Zorg ervoor dat u spleten aan de zijkanten snijdt, om de voorkant van de achterkant te scheiden.

T-shirt met recyclingtruc

Stap 5 – Keer het t-shirt binnenstebuiten en begin de stroken aan elkaar te knopen. Bind een voorste strook met de bijbehorende achterste strook. Bind alle stroken op deze manier vast. (Maak je geen zorgen, je ziet er niet uit als een oude rocker, de franken zijn niet zichtbaar als het t-shirt binnenstebuiten is gekeerd)

Recycle je T-shirt tot een herbruikbare boodschappentas

Stap 6 – De vorige stap is de onderkant van de tas “gesloten”, maar als je hem met de goede kant naar boven draait, vind je kleine gaatjes in de bodem van de tas tussen elke vastgebonden strook. Om deze gaten te sluiten, bevestigt u het problematische gebonden tape aan het gebonden tape ernaast. Trek hard aan de knoop om hem vast te zetten.

recycle een t-shirt in een boodschappentas

Stap 7 – Keer de tas met de goede kant naar buiten zodat de franjes in de bodem van de tas zitten. De achtergrond zou er nu uit moeten zien als de onderstaande foto:

recycle een t-shirt in een boodschappentas

En jij ? Wat zijn jouw tips voor het recyclen van een T-Shirt?

Advertisement
Hurry Up!

Leave a Reply

Your email address will not be published.