Remedies of the World: Remedies van Afrikaanse slaven – Gezondheid en welzijn

Inleiding tot oude remedies die door slaven werden gebruikt

Veel van de hedendaagse oude huismiddeltjes hebben veel te danken aan ontwortelde Afrikaanse slaven zonder rijkdom en rechten.

Gezondheidsproblemen waren vaak een bron van twist tussen slaven en hun eigenaren. Slavenbezitters eisten te horen wanneer een slaaf ziek was.

De reden hiervoor was dat de eigenaren ervoor wilden zorgen dat ze volledige controle konden uitoefenen over het lichaam van een slaaf. In sommige gevallen verleende de slaveneigenaar dezelfde gezondheidszorg die hij aan zichzelf en zijn gezin gaf, zeker om niet aan productiviteit te verliezen.

Sommige eigenaren behandelden de slaven zelf of lieten de slaven behandelen door de plantage-opzichter of meesteres met behulp van verschillende traditionele remedies.

Het wantrouwen van blanke artsen

De meeste slaven stonden terecht wantrouwend tegenover blanke dokters. Slaven werden vaak onderworpen aan experimenten. Dr. Marion Sims beschouwde bijvoorbeeld dat de vader van de gynaecologische chirurgie zijn methode op slaven had geperfectioneerd. Hij maakte slavinnen verslaafd aan drugs om ze beter te immobiliseren en zijn anesthesietests te verfijnen.

J Marion Sims
James Marion Sims (1813-1883)

In 1800 liepen honderden slaven van Thomas Jefferson de pokken op om de veiligheid van het nieuwe vaccin te testen. Of Thomas Hamilton parkeerde slaven in een openluchtoven, met hun hoofd boven de grond, om te kijken welke medicijnen ze bestand maakten tegen hoge temperaturen.

Daarom gaven zwarte slaven er de voorkeur aan om door andere zwarten te worden behandeld of om zichzelf te behandelen. Ze verborgen ook vaak hun ziekten, met het risico gestraft te worden als de slaveneigenaar erachter zou komen.

Afrikaanse en Indiaanse slaven

Medicinale kennis van Afrikaanse slaven beïnvloedde indianen en blanke Amerikanen

De medische kennis van slaven vermengde zich met die van indianen en blanken. Inheemse Amerikanen en Afrikanen deelden vaak hun ervaringen met slavernij.

Ze deelden ook remedies, mythen en legendes, woonden samen in gemeenschappelijke vertrekken, werkten samen en produceerden gecombineerde recepten voor voedsel, ze trouwden ook.

Afro-Amerikanen en blanken woonden samen op plantages, hun kinderen speelden samen en zwarte slavinnen zorgden vaak voor blanke kinderen.

slaven remedies
Zwarte slaven zorgden voor blanke kinderen.

Medicijnen gebruikt door slaven

Hier zijn enkele van de traditionele remedies die door zwarte slaven worden gebruikt.

  • verstandig (slavia spp.) werd door slaven gebruikt als mondwater en als remedie tegen keelpijnhet werd ook gebruikt als een remedie voor koliek bij zuigelingen.
  • Bot Bot (eurapatorium perfoliatum) werd gebruikt voor: verkoudheid.
  • Grasmus munt (Mentha pulegium, hedeoma pulegioides) is gebruikt voor: hoofdpijnverminder de koortsverlicht de pijn van Tanden doen pijn en voor de strijd tegen verkoudheid.
  • kornoelje en kersen (cornus spp en Prunus serotina) zijn voor verschillende doeleinden gebruikt, kornoelje en kersenschors zijn gestoofd om een ​​remedie tegen koorts en koude rillingen te creëren, kornoeljeschors is gebruikt om thee te zetten om de malaria-.
  • Mosterd en volkoren meel werden gemengd met water om een ​​pleister te maken.
  • De gingivale terpentijn van dennen en sparren is gebruikt om bronchitis, tandpijn en andere ziekten te behandelen.
  • kinine werd gebruikt om malaria te behandelen en nachtelijke spierkrampen.
  • Echinacea werd gebruikt om thee te zetten tegen krampen. Bovendien werd het gebruikt voor de behandeling van buikpijn en gemengd met whisky of kamfer en bloedwortel (bloedwortel) voor gewrichtspijn.
  • vlierbes werd gebruikt voor blaasontstekingen en koorts. Zuigelingen droegen vlierbessenbladeren om hun nek om de pijn van opkomende tanden te verzachten.
  • linnen is gebruikt voor milde aandoeningen, zoals:indigestie licht.

South Carolina slavenverhalen

In Volume XIV van de South Carolina Tales worden kattenkruid, knoflook, boerenwormkruid en klis door een slaaf gebruikt voor een onbepaalde ziekte. Het citaat is hieronder weergegeven:

Miss Martha Sho zorgde goed voor zieke slaven. We hadden remedies gemaakt van planten, bladeren en wortels; sommigen van hen waren kattenkruid, knoflookwortel, klis en kliswortel.
In whisky gedrenkte kliswortels waren een krachtig en effectief middel. We doopten ase stank in terpentijn en hingen het om de nek om ziekte te voorkomen.

Analyse van verhalen verzameld door leden van het Federal Writers’ Project, een programma dat eind jaren dertig door de Works Progress Administration werd opgezet om werkloze schrijvers werk te bieden, is van grote waarde geweest voor ons medisch onderzoek. Onder de herinneringen van voormalige slaven bevinden zich 316 verslagen die “recepten onthulden voor een verscheidenheid aan tonics, theeën en wortelremedies”, schrijft Escott. Veel van de remedies werden “gebruikt in de dagen van de primitieve geneeskunde” … en vertegenwoordigden waarschijnlijk de Afrikaanse geschiedenis die werd doorgegeven en aangepast aan de zuidelijke Verenigde Staten. »

Van thee tot amuletten…

Vaak werden de remedies bereid in de vorm van thee. herinnert zich Sam Rawls, vierentachtig jaar oud: “Nellis Loyd, eenennegentig jaar oud, herinnerde zich dat kruidenthee een integraal onderdeel was van de gezondheidszorg. Als iemand ziek werd, maakten de oude mensen hete thee van geneeskrachtige kruiden die ze in het bos vonden”, legt ze uit. Een daarvan was een bitter kruid genaamd ‘rhu’ (wijnruit)… Nog steeds relevant, wijnruit, die niet tijdens de zwangerschap mag worden ingenomen omdat het bloedingen kan veroorzaken, werd door slaven gebruikt als tegengif tegen vergiften en plagen.

Veel van de kruiden die worden gebruikt om slavenremedies te maken, zijn dezelfde die tegenwoordig in natuurvoedingswinkels worden verkocht. Maar slaven gebruikten de kruiden uit noodzaak en om kwalen te verlichten die gepaard gingen met de beproevingen van hun leven. Constante blootstelling aan de elementen heeft bijgedragen aan frequente aandoeningen van de luchtwegen en de darmen, zoals keelpijn, verkoudheid, koorts, griep, longontsteking, roodvonk, dysenterie en parasieten, die kunnen worden toegeschreven aan het leven met varkens of het onjuist voeren van onvoldoende verhit varkensvlees.

bronnen : Natuurlijke gezondheid voor iedereen – Kruidenles uit de Amerikaanse geschiedenis

Om ook te lezen: Remedies of the World: Keltische geneeskunde

Hurry Up!

Leave a Reply

Your email address will not be published.