Advertisement

Retinale traan en dieet – Gezondheid en welzijn

Advertisement

Wat zijn de remedies voor een netvliesscheur?

Het achterste deel van de binnenkant van het oog heeft een voering die het netvlies wordt genoemd. Dit weefsel bevat lichtgevoelige cellen die visuele informatie naar de oogzenuw sturen, en de oogzenuw stuurt deze beelden vervolgens door naar de hersenen. Als uw netvlies scheurt, kan dit leiden tot veranderingen in uw gezichtsvermogen.

Dit artikel is bedoeld om mensen bewust te maken van de rol die voeding kan spelen bij het versterken van uw netvlies en om u te helpen voedsel te kiezen dat uw ogen en gezichtsvermogen beschermt en zo een netvliesscheur.

retinale traanremedies

Symptomen van een netvliesscheur

Een scheur in het netvlies (zelfs een klein gaatje in het netvlies) kan leiden tot nieuwe drijvers of zwarte vlekken die over je zicht razenen je merkt misschien ook lichtflitsen. Floaters zullen niet verdwijnen, maar ze kunnen slechts af en toe verschijnen. De lichtflitsen kunnen periodiek optreden gedurende een periode van dagen of weken, legt deKellogg Eye Center van de Universiteit van Michigan. Als u deze symptomen ervaart, moet u contact opnemen met uw oogarts voor een evaluatie. Hij zal een grondig fundusonderzoek doen om er zeker van te zijn dat u geen ernstiger aandoening heeft.

Voedingsstoffen om het oog te versterken

Een dieet zal een netvliesscheur die al op zijn plaats zit niet genezen, maar uw oogarts of andere beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg kan een dieet aanbevelen dat rijk is aan bepaalde voedingsstoffen om netvliesscheuren en andere oogaandoeningen te voorkomen. Het netvlies bevat van nature voedingsstoffen zoals: luteïne en de zeaxanthine en het netvlies vereist voedingsaanvulling van deze pigmenten. Vitamine C helpt gezond weefsel in de ogen en door het hele lichaam te behouden, het helpt ook de bloedvaten in uw ogen gezond te houden. Vitamine Ede Omega-3 vetzuren en de zink kan ook helpen bij het bevorderen van gezond netvliesweefsel.

Eten naar keuze…

  • Voedingsmiddelen die rijk zijn aan luteïne en zeaxanthine zijn vaak donkergroene bladgroenten.
  • Je vindt luteïne en zeaxanthine in boerenkool, spinazie, snijbiet en boerenkool.
  • Voeg fruit toe aan uw dieet om ervoor te zorgen dat u voldoende vitamine C binnenkrijgt, sinaasappels, appels, perziken en grapefruits bevatten aanzienlijke hoeveelheden vitamine C, evenals tomaten en spinazie.
  • Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine E zijn onder andere walnoten en amandelen, pinda’s en hazelnoten.
  • Kies vis die rijk is aan omega-3 vetzuren, zoals zalm en tonijn.
  • Zinkrijke voedingsmiddelen zijn eieren, zalm en rundvlees.

Voedingssupplementen…

Uw arts kan u aanraden om voedingssupplementen te nemen om te zorgen voor voldoende inname van vitamines en mineralen. Vraag altijd uw arts om advies voordat u met supplementen begint, aangezien deze een wisselwerking kunnen hebben met uw medicatie.

Waarschuwingen

Het verschijnen van een aantal nieuwe drijvers in uw zicht of verlies van zijzicht kan wijzen op een netvliesloslating, een aandoening die onmiddellijke medische aandacht en reparatie vereist om permanent verlies van het gezichtsvermogen te voorkomen. Als u floaters, lichtflitsen of verlies van gezichtsvermogen ervaart, moet u onmiddellijk contact opnemen met de ooghulpdiensten.

OpnemenOpnemen

OpnemenOpnemen

OpnemenOpnemen

OpnemenOpnemen

OpnemenOpnemen

Advertisement
Hurry Up!

Leave a Reply

Your email address will not be published.