Advertisement

Rugpijn en acupressuur – Gezondheid en welzijn

Advertisement

Effectieve acupressuurpunten voor het verlichten van rugpijn zijn niet moeilijk te vinden en kunnen snel pijnveroorzakende rugspanning verlichten.

Voor lage rugpijn

Er zijn acupressuurpunten voor verlichting van de onderrug. Door aan deze punten te werken, kunt u snel pijn verlichten. Je hoeft niet al deze punten te stimuleren. Het kan effectief zijn om een ​​of twee hiervan te masseren wanneer u een vrije hand heeft.

Punten (A) – Zee van Energie

Standplaats : twee vingerbreedtes direct onder de buik. Voordelen : Verlicht lage rugzwakte, versterkt zwakke buikspieren en voorkomt verschillende lage rugklachten.

acupressuur en rugpijn

Punten (B) en (C) – Zee van Vitaliteit

Waarschuwing : als je een … hebt breekbare of zwak gespierde rug, kan de Sea of ​​Vitality-punten te sterk zijn. In dit geval kan een constante, zachte aanraking in plaats van diepe druk heel genezend zijn.

Standplaats : In de onderrug (tussen de tweede en derde lendenwervel), twee tot vier vingerbreedten vanaf de wervelkolom ter hoogte van de taille. Voordelen : Verlicht lage rugpijn, ischias en de vermoeidheid die vaak het gevolg is van pijn.

acupressuur en rugpijn

Punten (D) – Baarmoeder en vitale organen

Standplaats : één tot twee vingerbreedten verwijderd van het heiligbeen (het grote benige gebied aan de basis van de wervelkolom) en halverwege tussen de bovenkant van het heupbot en de basis van de bil. Voordelen : verlicht lage rugpijn, ischiasbekkenspanning, heuppijn en rugklachten.

Punten (E) – Commandant van het midden

Standplaats : In het midden van de achterkant van de knieplooi. Voordelen : verlicht rugpijn; ischias; kniepijn; Stijfheid van de rug; En artritis in de knieën, rug en heupen.

Het is belangrijk om na de massage veel warm water te drinken (bijvoorbeeld een kopje thee), om giftige stoffen uit je lichaam te verwijderen.

Waarschuwing : Als u een ernstige ziekte of levensbedreigende aandoening heeft, zoals hartaandoeningen of kanker, raadpleeg dan uw arts voordat u acupressuur toepast.

Het GV4 Punt voor rugpijn, maar ook voor impotentie…

Activeer het zelfgenezend vermogen van het lichaam met acupressuur. Ons lichaam heeft onvermoede bronnen, gezien vanuit ons raam. Maar de Chinese geneeskunde baseert haar behandelmethoden op deze theorie. Hier is een punt van acupressuur om absoluut te weten voor rugpijn verzachten.

rugpijn verlichten met acupressuur

  • Naam: Mingmen
  • Chinese naam: 命門

Standplaats : onder het doornuitsteeksel van de tweede lendenwervel. Voordelen : rugstijfheid, lage rugpijn, impotentie, onregelmatige menstruatie, diarree, indigestie, leukorroe.

Om het zelfgenezend vermogen van uw lichaam te activeren, moet u eerst de acupressuurpunten vinden die nodig zijn voor uw specifieke behoeften. Stevige druk uitoefenen is de meest basale techniek. Gebruik duimen, vingers, handpalmen, zijkant van de hand of polsen om gedurende 1-2 minuten vaste en stationaire druk uit te oefenen op het punt.

Als je niet weet waar je moet drukken of niemand kan het voor je doen, probeer deze “speciale rugpijn” acupressuurmat.

Een algemene richtlijn die moet worden gevolgd, is dat de druk stevig genoeg moet zijn om een ​​beetje pijnlijk te zijn. Hoe meer de spieren ontwikkeld zijn, hoe meer druk je moet uitoefenen. Als u extreme gevoeligheid of pijn ervaart, verlaagt u geleidelijk de druk totdat u een balans vindt tussen pijn en plezier. Blijf niet op een punt drukken dat pijnlijk pijnlijk is.

Zie ook: Oefeningen voor rugpijn

Advertisement
Hurry Up!

Leave a Reply

Your email address will not be published.