Advertisement

Sulforafaan om kanker te bestrijden: waar vind je het van nature? – Gezondheid

Advertisement

Ter bestrijding van kanker zijn broccolispruiten (in de vorm van sap), een van de voedingsmiddelen die het meeste sulforafaan bevatten. Een natuurlijke antioxidant, die de ontwikkeling van kankercellen tegengaat.

Begrijp hierdoor dat sulforafaan effectief is in het doden van de groei van kankercellen. We weten nu dat 3-5 dagen oude broccolispruiten meer dan 100 keer meer sulforafaan bevatten dan rijpe broccoli, die na kool of waterkers de dichtste sulforafaan van alle groenten bevat. Hier laten we zien hoe u optimale resultaten kunt krijgen door het drinken van broccolispruitensap.

Lees ook: De voordelen van paardenbloem tegen kanker

Sulforafaan deactiveert kankerverwekkende stoffen en bestrijdt kanker

Zoals alle natuurlijke geneeskrachtige voedingsmiddelen, is het voordeel van sulforafaan in broccolispruiten dat:het is in staat om kankercellen op te sporen en te vernietigen nog voordat de kanker de kans krijgt om te groeien. In tegenstelling tot conventionele medicamenteuze behandelingen, fytonutriënten zijn niet schadelijk voor uw gezonde cellen ; ze beschermen je DNA en houd uw immuunsysteem sterk om ziekten op natuurlijke wijze te bestrijden.

Studies hebben aangetoond dat sulforafaan kankercellen doodt bij gebruik in de volgende behandelingen (deze lijst is niet uitputtend en staat niet in een bepaalde volgorde):

 • Borstkanker
 • Mond- en keelkanker
 • longkanker
 • Darmkanker
 • Colorectale kanker
 • Blaaskanker
 • Huidkanker
 • Alvleesklierkanker
 • Blaaskanker
 • Leukemie
 • Prostaatkanker

In een onderzoek van Johns Hopkins, sulforafaan stopte de groei van niet één, maar vier verschillende soorten menselijke borstkankercellen. Het voorkomt ook dat borstkanker uitzaait en het is aangetoond dat hethet heeft een chemo-preventief effect op borstkanker.

Hoe gebruik je broccolispruiten voor een optimaal resultaat?

Beste bron van sulforafaan

Hoewel broccoli de hoogste hoeveelheid glucoraphanine bevat, zijn er verschillende soorten broccoli en niet alle broccoli levert dezelfde resultaten op.

Sommige soorten broccoli bevatten heel weinig glucoraphanine, dus je zou tonnen broccolikiemen kunnen eten, maar je krijgt niet de optimale hoeveelheid sulforafaan binnen. Het is vooral belangrijk om een ​​niet-GGO-variëteit van broccoli te krijgen die rijk is aan glucoraphanine.

Gebleken is dat broccolispruiten van 3 tot 5 dagen oud de spruiten zijn die de meeste glucoraphaninen bevatten om in sulforafaan te worden omgezet. Myrosinase moet gelijktijdig aanwezig zijn met de consumptie van glucoraphanine-bevattende voedingsmiddelen voor de omzetting van sulforafaan. Daarom zijn glucoraphanine-extracten vaak minder effectief.

Verhoog het sulforafaangehalte van broccolispruiten met 3,5 keer

In deze video legt Dr. Rhonda Patrick uit hoe het sulforafaan, gemaakt uit glucoraphanine in broccolispruiten, ongeveer 3,5 keer verhoogt, gebaseerd op de resultaten van een fytochemische test, door de scheuten zachtjes te verwarmen tot 60-70°C.

Hoeveel sulforafaan moet u per dag consumeren?

Het Johns Hopkins Institute beveelt aan: 40 micromol sulforafaan per dag om de natuurlijke hulpbronnen van het lichaam voldoende te helpen mobiliseren om kanker te bestrijden en het risico op het ontwikkelen van kanker te verminderen.

Dit betekent dat je misschien minstens moet eten:

 • 1,3 kg (2,7 lb) volwassen verse broccoli; Waar
 • 0,6 kg (1,3 lb) verse broccolispruiten

elke dag om kanker effectief te bestrijden. Lees verder om erachter te komen hoe u gemakkelijk deze dagelijkse dosering in uw dieet kunt bereiken.

Drink je broccolispruiten zoals ze zijn of hun sap?

Eet broccolispruiten

Als je broccolispruiten eet, zorg er dan voor dat je ze goed kauwt tot ze bijna vloeibaar zijn om er het maximale uit te halen. De werking van kauwen helpt isothiocyanaten vrij te maken, waaronder sulforafaan. Als je het echter dagelijks eet als onderdeel van je kankerbestrijdende dieet, kan het bijna onmogelijk zijn om elke dag 0,6 kg verse broccolispruiten te eten.

Broccolispruitensap

Het persen van broccolispruiten met behulp van een sapcentrifuge (of slowjuicer) geeft je de beste kwaliteit sap en de beste opbrengst. Het sap is stabiel en veel meer biologisch beschikbaar voor je cellen. Door er sap van te maken, kunt u de hoeveelheid broccolispruiten die u consumeert verhogen, zodat u uw dagelijkse quotum van 40 micromol, zoals voorgesteld door het John Hopkins Institute, kunt halen (of zelfs overschrijden). Er werd geen toxiciteit gedetecteerd na een hogere inname van sulforafaan.

In een smoothie

Toevoegen aan je smoothie is ook een mogelijkheid, maar de snelle werking van een sapcentrifuge vernietigt bepaalde enzymen en voedingsstoffenomdat het ook lucht in de smoothie vasthoudt, waardoor sommige voedingsstoffen worden geoxideerd.

maak je eigen broccolispruiten

Zo kweek je thuis je eigen broccolispruiten

Als je de enorme gezondheidsvoordelen van broccolispruiten voor het bestrijden van kanker begrijpt, wil je je eigen broccolispruiten kweken voor een eindeloze voorraad.

In tegenstelling tot de tarwegras ontkiemingis het kweken van je eigen broccolispruiten veel gemakkelijker, zonder het gebruik van aarde. Onthoud dat je het slechts 3-5 dagen hoeft te ontkiemen, wanneer de voedingsstoffen hun maximum bereiken. Je zult daarom kleine batches moeten kweken om het meeste uit de voedingsstoffen te halen, in plaats van grote batches te kweken.

Om je eigen broccolikiemen te kweken, heb je alleen potten en deksels nodig (kiemkiemen), hier een voorbeeld.

Niet-GMO biologische broccolizaden voor kiemen

Zorg ervoor dat u alleen biologische broccolizaden van hoge kwaliteit krijgt – ze bevatten meer voedingsstoffen. Je kunt beginnen met een klein pakje van 500 g zaden om te testen of ontkiemen geschikt voor je is. Je hebt maar 2-3 eetlepels nodig voor elke pot spruiten, dus 500 g zaden zou je een tijdje moeten doen.

Stapsgewijze handleiding voor het kweken van broccolispruiten

instructies:

 1. Doe 2-3 eetlepels biologische zaden in een pot.
 2. Voeg water toe om de zaden te bedekken en schud ze.
 3. Zet de kiemdeksels erop.
 4. Zet ze op een donkere en droge plek, zoals onder je aanrecht of in de voorraadkast.
 5. Giet na 10-12 uur het overtollige water af en kantel de mond onder een hoek van 45 graden in een grote kom om het water af te tappen. Je wilt niet dat ze zo in het water zitten, want dan gaan ze schimmelen.
 6. Herhaal stap 5 de komende dagen. Om de 12 uur water toevoegen om de spruiten te spoelen, overtollig water afgieten en het water van de mond naar de bodem laten lopen.
 7. Tussen de derde en de vijfde dag zijn je spruitjes goed te eten! Indien gewenst kunt u de zaden ook maximaal 7-9 dagen laten ontkiemen in indirect zonlicht. Op dit punt zijn ze goed om te eten, toegevoegd aan je salade – eet ze gewoon zoals ze zijn! Zo voedzaam! Maar onthoud, geconsumeerd in sap, zullen ze veel geconcentreerder zijn.

Laat ons weten waar je staat met kiemen en deel foto’s van je kiemen!

Advertisement
Hurry Up!

Leave a Reply

Your email address will not be published.