Advertisement

Tonsil-stenen: hoe het natuurlijk te behandelen?

Advertisement

Zijn je amandelen en de achterkant van je keel bedekt met kleine witte balletjes, heb je moeite met slikken en heb je een slechte adem? Je hebt zeker last van amandelstenen.

Deze aandoening is niet erg ernstig, maar het is belangrijk om snel een einde te maken aan de afscheiding van caseum, omdat het echte nesten voor microben zijn.

In het ideale geval vangen en vangen de amandelen dode cellen en ziektekiemen op voordat ze dieper in de mondholte van een persoon komen.

De amandelen hebben echter kleine plooien, waarin bacteriën en voedsel zich kunnen ophopen tot kleine, kaasachtige substanties ter grootte van een speldenknop, die artsen amandelstenen of tonsillitis noemen.

Hoe zich te ontdoen van amandelstenen? (kleine witte stippen in de mond).

Veel mensen hebben last van amandelstenen, soms zelfs zonder het te weten; het zijn deze witte ballen op de amandelen die niet gevaarlijk zijn, behalve de slechte geur die ze afgevenwaar amandelstenen aanwezig zijn. Amandelen zijn wit tot geel van kleur en soms kun je ze niet anders identificeren dan wat ongemak achter in je keel, slechte adem, hoesten, pijn of keelpijn.

welke remedies caseum

Sinds vele jaren. Er zijn verschillende neussprays en pillen die de zwavel neutraliseren die door anaërobe bacteriën wordt geproduceerd. Dit heeft echter weinig zin, aangezien de amandelstenen er nog zijn. Je verlengt dan alleen de kwelling van je lijden door op enigerlei wijze te vermommen, die vieze geur die uit je mond komt.

Probeer deze natuurlijke remedies:

Laten we eens nader bekijken hoe het moet…

Hoe amandelen die zijn aangetast door amandelstenen op natuurlijke wijze behandelen?

Hier zijn enkele natuurlijke behandelingen voor: ontdoen van amandelstenen amandelen zonder antibiotica, deze zijn bedoeld om deze te verdrijven ongemakkelijke, stinkende witte of geelachtige klonten dat je hebt diep in de keel.

1. Gorgelen tegen stonesium

ingrediënten

 • Een theelepel tafelzout
 • Halve theelepel natriumbicarbonaat
 • Halve citroen
 • Een glas water

voorbereiding

 • Pers de citroen uit om het sap te extraheren en neem een ​​eetlepel citroensap.
 • Verwarm het water 15 tot 20 seconden in de magnetron. Het mag niet te heet zijn, laat het indien nodig afkoelen om je keel niet te verbranden.
 • Voeg de eetlepel citroensap, fijn zout en natriumbicarbonaat toe. Meng goed totdat het zout en de baking soda goed zijn opgelost.
 • Nu hoef je alleen nog maar te gorgelen met deze zelfgemaakte vloeistof om de symptomen te verlichten.

ADVIES

Het is belangrijk om deze behandeling 2 tot 3 keer per dag uit te voeren om: verdrijf amandelstenen die zich op je amandelen hebben opgehoopt. Citroen, zout en bakpoeder zullen een grote hulp zijn, omdat ze de keel reinigen en desinfecteren en de verdrijving van amandelstenen vergemakkelijken. Verlichting van pijn en slechte geur moet snel volgen.

2. Waterstofperoxide

Als je, ondanks dat je verschillende keren mondspoelingen met water, citroen, bakpoeder en zout hebt gedaan om de kleine witte balletjes achter in je keel te verdrijven, deze nog steeds op hun plaats zitten, kun je dit middel op basis van waterstofperoxide ook proberen.

 • Dompel een wattenstaafje in waterstofperoxide.
 • Open uw mond wijd om de locatie van amandelstenen te vergemakkelijken. Gebruik indien nodig een zaklamp om beter te kunnen zien.
 • Probeer de caseum te verwijderen met het geweekte wattenstaafje.
 • Wees geduldig, deze witte ballen zijn vrij moeilijk te extraheren, afhankelijk van hun vorm.
 • Werk af met een mondspoeling met 1/3 waterstofperoxide in een glas gevuld met water.
 • Behandelingen die elke dag moeten worden uitgevoerd tot volledige eliminatie van amandelstenen.

Candidiasis en amandelstenen, welke relatie?

Een van de meest voorkomende redenen voor de aanwezigheid van witte klonten in de keel is candidiasis.. Het is een vorm vanschimmelinfectie wat van invloed is op verschillende delen van de mondholte, zoals we het kennen. Het beinvloedt het bovenste deel van de tongmaar het breidt zich soms uit naar de keelwat leidt tot de vorming van witte klonten in de keel.

De antibiotica Dit type schimmelinfectie is zeer zeldzaam, hoewel het vermeldenswaard is dat de verspreiding van keelbesmetting meestal plaatsvindt. bij mensen met een zwak immuunsysteem en bij kinderen.

Een paar tips tegen amandelstenen…

 • Het is belangrijk om een onberispelijke mondhygiëne
 • Eet rauwe knoflook en ui
 • Tonsillenstenen kunnen worden veroorzaakt door a brandend maagzuur. De handeling van het nemen van een antacidum behandeling gedurende twee tot drie maanden kan daarom de aanwezigheid van amandelstenen verminderen. Vraag uw arts om advies.

PREVENTIEVE MAATREGELEN

Als uw amandelen regelmatig problemen veroorzaken (angina pectoris, keelpijn, hoesten, enz.), neem dan contact op met uw arts.. Als u amandelstenen heeft die zichtbare symptomen veroorzaken, zal uw arts een behandelplan en mogelijk een operatie aanbevelen om uw amandelen te verwijderen.

Lees ook: Natuurlijke remedies voor tonsillitis

Advertisement
Hurry Up!

Leave a Reply

Your email address will not be published.