Advertisement

Verlicht pijn bij tonsillitis op natuurlijke wijze – Gezondheid en welzijn

Advertisement

Hoe tonsillitis op natuurlijke wijze te genezen met oma’s remedies?

Tonsillitis is een aandoening van de keel die wordt gekenmerkt door een ontsteking van de amandelen. De amandelen zijn organen aan weerszijden van de keel. Bij sommige mensen is tonsillitis terugkerend en gaat vaak gepaard met zwelling van de amandelen als gevolg van een infectie. Hieronder ziet u hoe u tonsillitis op natuurlijke wijze kunt genezen.

De amandelen helpen het lichaam bacteriën, micro-organismen en stofdeeltjes uit te filteren die een infectie kunnen veroorzaken. Soms ontwikkelen de amandelen een infectie terwijl ze hun functie uitoefenen. De infectie verspreidt zich vervolgens van de keel naar andere omliggende gebieden zoals de lymfeklieren, het strottenhoofd en de amandelen. De infectie kan zowel viraal als bacterieel zijn.

Wat zijn de symptomen van tonsillitis?

Tonsillitis-infectie veroorzaakt keelpijn, hoofdpijn, scherpe pijnen in het lichaam, moeite met slikken, koorts en vermoeidheid. De medische diagnose van tonsillitis wordt gesteld door de amandelen te controleren; ze worden gezwollen en rood als ze besmet zijn. In ernstige gevallen kan de arts een afscheiding van pus uit de amandelen detecteren.

amandelontsteking natuurlijk genezen
Tonsillitis bij kinderen

Bij kinderen is het symptoom van tonsillitis pijn in de keel bij het slikken; sommige kinderen kunnen ook gaan kwijlen als gevolg van de infectie. Deze symptomen zijn duidelijk merkbaar omdat kinderen chagrijnig worden en weigeren te eten. Ze zullen zelfs geen water en andere vloeistoffen willen drinken vanwege de pijn die volgt op het slikken. Als u deze symptomen bij uw kind opmerkt, behandel ze dan onmiddellijk voordat de infectie zich verspreidt.

Huismiddeltjes om tonsillitis te genezen

Tonsillitis vereist veel zorg als je het met succes wilt behandelen. Er zijn veel medicijnen beschikbaar voor de behandeling van pijn veroorzaakt door de infectie. In extreme gevallen kunnen artsen een operatie voorstellen om van de infectie af te komen. Voordat echter extreme maatregelen worden genomen, zijn er enkele natuurlijke en veilige remedies die kunnen worden geprobeerd om de infectie onder controle te houden.

1. Genees tonsillitis met limoen

genezen amandelontsteking natuurlijk kalk

 • Pers het sap van een limoen in 200 ml lauw water.
 • Voeg een theelepel honing toe,
 • Een halve theelepel keukenzout en goed mengen.
 • Drink dit mengsel de hele dag door om verlichting te krijgen van pijn en zwelling als gevolg van een infectie.

2. Behandel tonsillitis met melk

genezen amandelontsteking natuurlijk melk

 • Het drinken van melk is een goede manier om tonsillitis op natuurlijke wijze te behandelen.
 • Neem een ​​glas gekookte magere melk en voeg een snufje zwarte peperpoeder toe
 • en een snufje kurkumapoeder.
 • Deze behandeling moet vijf nachten achter elkaar worden gedaan om pijn en ontsteking te verminderen.

3. Groentesap

natuurlijke amandelontsteking genezen groenten

Chronische tonsillitis kan onder controle worden gehouden door dagelijks verse groentesappen te drinken. Sappen van komkommer, bittere kalebas, wortelen, bieten en rapen zijn zeer effectief in het voorkomen van tonsillitis. Deze sappen kunnen afzonderlijk of samen gedronken worden. Groentesappen versterken ook het immuunsysteem, waardoor de heilzame virussen en bacteriën van het lichaam de oorzaken van infectie bestrijden. Drink elke dag twee glazen groentesap om je lichaam sterk en gezond te houden.

4. Geurige violette bloemen

amandelontsteking natuurlijk paars genezen

Banafsha-bloemen (viola odorata) worden al sinds de oudheid gebruikt om keelinfecties te behandelen. Voor deze behandeling heb je 15 gram bloemen en 75 ml vetvrije melk nodig.

 • Kook de bloemen 7-10 minuten in melk.
 • Zeef het mengsel en drink de melk op terwijl deze nog heet is.
 • Je kunt een theelepel honing toevoegen om de smaak van melk te verbeteren.

Anders kunt u de bloemen licht roosteren in een theelepel geklaarde boter, ze in een kleine schone doek doen en ze ‘s avonds voor het slapengaan om uw nek dragen. Wikkel de bloemen niet te strak om de nek.

5. Fenegriekzaden

amandelontsteking natuurlijk genezen met fenegriek

Bereid een gorgel van fenegriekzaden om ernstige tonsillitis op natuurlijke wijze te genezen. Gorgelen is gemakkelijk te doen.

 • Kook een liter water en voeg drie theelepels fenegriekzaden toe aan het kokende water.
 • Week de zaden 30-35 minuten in water en haal ze dan van het vuur.
 • Laat het water afkoelen en giet het vervolgens af.

Deze volledige infusie moet op één dag worden gebruikt. Gorgelen met fenegriekzaden zal je keel kalmeren en de pijn en zwelling kalmeren.

6. Zout water

behandel tonsillitis op natuurlijke wijze met zout water

Een eenvoudige maar effectieve manier om tonsillitis te voorkomen en te behandelen, is tweemaal per dag te gorgelen met zout water. Dit is een effectieve manier om pusvorming rond de amandelen te elimineren. Zout water reinigt ook voedseldeeltjes die vastzitten in het voedselkanaal. Dit vermindert het risico op vorming van amandelstenen.

7. Kamille

kamille tegen bijziendheid

Drink elke dag drie kopjes kamillethee om pijn en zwelling veroorzaakt door een tonsilinfectie aan te pakken. Je kunt ook een theelepel honing en een halve theelepel zwarte peperpoeder toevoegen. Dit zal de geïrriteerde passage in je mond helpen kalmeren.

8. Vijgen

amandelontsteking natuurlijk genezen

 • Kook enkele vijgen in 300 ml water.
 • Haal van het vuur en laat het mengsel afkoelen.
 • Maal het mengsel en vorm een ​​kompres om het op de buitenkant van de keel aan te brengen.
 • Het vijgenkompres helpt de zwelling in en rond de amandelen te verminderen.

9. Aluin

behandel tonsillitis natuurlijk aluin

Aluin kan worden gemengd met water en als gorgelen worden gebruikt. Het verzacht de keel en vermindert de pijn. Aluinpoeder kan worden gemengd met water om een ​​pasta te maken; deze pasta moet aan de buitenkant van de keel worden aangebracht om de ontstoken amandelen kwijt te raken.

10. Gember

amandelontsteking natuurlijk genezen

 • Neem 300 g gember en verwijder de schil.
 • Rasp de gember of maal hem in een elektrische blender.
 • Voeg vier theelepels honing en een theelepel zwarte peperpoeder toe.
 • Meng de drie ingrediënten en verwarm gedurende 15 seconden in de magnetron.
 • Neem onmiddellijk twee theelepels van het warme mengsel om de keel te kalmeren.
 • Bewaar de rest van het mengsel in de koelkast.
 • Verwarm het mengsel een beetje voordat je het opnieuw gebruikt.
 • Alle ingrediënten die bij deze behandeling worden gebruikt, zijn gunstig bij het verminderen van pijn en ontsteking veroorzaakt door tonsilinfectie.

Als u vaak last heeft van tonsillitis, moet u voorzorgsmaatregelen nemen om de ziekte te voorkomen. Tonsillitis wordt veroorzaakt door pittig en vet voedsel. Gerechten die rijk zijn aan kruiden en specerijen moeten worden vermeden. Vermijd ook de consumptie van zure voedingsmiddelen zoals yoghurt, karnemelk en augurken.

Hurry Up!

Leave a Reply

Your email address will not be published.