Advertisement

Voedingsmiddelen die oorpijn veroorzaken – Gezondheid en welzijn

Advertisement

Bepaalde voedingsmiddelen zijn verantwoordelijk voor verschillende ooraandoeningen zoals otitis of de ziekte van Ménière. Laten we eens kijken welke dat zijn en hoe we ze kunnen oplossen.

Het binnenoor produceert impulsen die naar onze hersenen worden gestuurd waar ze als geluid worden herkend. Deze impulsen beheersen ook ons ​​evenwichtsgevoel. Aandoeningen die deze functies kunnen verstoren, zijn onder meer otitis – de meest voorkomende ziekte bij kinderen volgens de Amerikaanse National Library of Medicine – en de ziekte van Ménière, die wordt gekenmerkt door duizeligheid of een licht gevoel in het hoofd. Hoewel niet bekend is dat voedingsmiddelen oorproblemen veroorzaken, kunnen bepaalde voedingsmiddelen hun symptomen veroorzaken of verergeren.

zoute voedingsmiddelen

Zoute voedingsmiddelen bevatten veel natrium, a mineraal dat de waterbalans in stand houdt. Volgens de Association for Vestibular Disorders kan overmatige inname van natrium de vloeistofniveaus in het binnenoor compenseren, wat het risico op duizeligheid en andere problemen met het binnenoor verhoogt. Vermijden risico’s van superinfectie, vermijd bijzonder zoute voedingsmiddelen, zoals frites, frites, pretzels, vleeswaren, sojasaus en ingeblikt voedsel. Alternatieven met een laag natriumgehalte zijn popcorn gekruid met natuurlijke kruiden, zelfgemaakte soep en mager vers vlees.

zoutvaatje gevuld met zout

Toegevoegde suikers

Het vermijden van voedingsmiddelen met veel toegevoegde suikers kan ook helpen de vochtbalans in het binnenoor te verbeteren., aldus de VDA. Voedingsmiddelen met een hoog suikergehalte zijn onder meer snoep, melkchocolade, bevroren desserts, pannenkoekensiroop, suikerglazuur en gebakken taarten, gebak, koekjes en taarten uit supermarkten. Dranken met veel toegevoegde suikers zijn onder meer gewone frisdranken, energiedrankjes, koffiedrankmixen en suikerhoudende vruchtensappen. Natuurlijk zoete voedingsmiddelen, zoals vers en bevroren fruit, zijn voedzame vervangers.

Lees ook: Suiker wil je gezondheid

Waarom zijn geraffineerde suikers ongezond?

Bronnen van tyramine

Tyramine is een aminozuur dat ernstige en langdurige migraine of hoofdpijn veroorzaakt. Migraine-triggers kunnen ook de functie van het binnenoor verstoren, wat leidt tot duizeligheid en andere symptomen van de ziekte van Ménière. Veelvoorkomende bronnen van tyramine zijn oude kaas, gerookte vis, kippenlever, bepaalde bonen, vijgen en rode wijn, volgens het University of Maryland Medical Center. Eiwitbronnen met een laag tyraminegehalte zijn onder meer vers mager vlees, vis en tofu. Omdat alcohol het volume en de samenstelling van de vloeistof in het binnenoor kan veranderen, kan het vermijden van alle alcoholische dranken ook helpen om uw symptomen onder controle te houden..

gerookte vis

Noten en bepaald fruit

Noten, hoewel ze een bron van voedzaam vet zijn, kan ook migraine en gerelateerde symptomen in het binnenoor veroorzaken. Als noten uw symptomen lijken te verergeren, vermijd dan alle noten, notenboter en andere items die noten bevatten: candybars, roerbakgerechten, ijs, trailmix en taarten. Bepaalde soorten fruit, waaronder bananen, citrusvruchten en avocado’s, kunnen vergelijkbare effecten hebben. Om een ​​sterk immuunsysteem te behoudeneet een verscheidenheid aan andere soorten fruit en groenten, zoals bessen, tomaten, bladgroenten, paprika’s en pompoen.

Advertisement
Hurry Up!

Leave a Reply

Your email address will not be published.