Advertisement

Waar komen gifstoffen vandaan en waarom veroorzaken ze ziekten? – Gezondheid

Advertisement

Meer informatie over gifstoffen…

Je zult versteld staan ​​van de ongelooflijke hoeveelheid gifstoffen waaraan je elke dag wordt blootgesteld. Luchtvervuiling, junkfood, vervuild water en zelfs cosmetica hebben nieuwe gifstoffen in onze omgeving gebracht die generaties geleden nog niet bestonden.

Na miljoenen jaren van geleidelijke evolutie, worden onze lichamen plotseling geconfronteerd met een dramatische toename van de hoeveelheid en soorten gifstoffen waaraan we worden blootgesteld.

WAAR KOMEN TOXINES UIT?

Als je de lijst met gifstoffen hieronder bekijkt, zul je je realiseren dat je er niet aan kunt ontsnappen. Hoewel u uw dieet kunt verbeteren door vers biologisch voedsel te consumeren en natuurlijke cosmetica te gebruiken om uw blootstelling aan gifstoffen te verminderen, zijn veel gifstoffen niet te vermijden en maken ze deel uit van het moderne dagelijkse leven: sommige worden zelfs door uw eigen lichaam aangemaakt als afvalbijproducten.

Hulp is echter nabij. Als we ze niet kunnen vermijden, kunnen we in ieder geval ons begrip van gifstoffen verbeteren en leren hoe we ze weer op een gezond niveau kunnen brengen door een gezondere levensstijl en we kunnen ons lichaam helpen zichzelf te reinigen door ontgiftenom een ​​goede gezondheid en ziektevrij te behouden.

Het is nuttig om toxines in drie groepen in te delen op basis van hun oorsprong:

1. gifstoffen van interne oorsprong (aangemaakt door het lichaam)

Het lichaam is constant bezig om ons in leven te houden – voedsel verteren, bloed rondpompen, metaboliseren, voedingsstoffen opnemen. Toxines zijn vaak het ongewenste maar noodzakelijke bijproduct van normale chemische reacties en processen in het lichaam.

Intern gegenereerde gifstoffen moeten worden geëlimineerd via het natuurlijke ontgiftingsproces van het lichaam en omvatten:

 • dode cellen : In een perfect gezond lichaam sterven elke dag miljoenen cellen die moeten worden verwijderd om verstopping van het systeem te voorkomen.
 • Ureum : Wanneer de lever kapot gaat, is ureum een ​​ongewenst bijproduct. Gezonde nieren verwijderen ureum dat via de urine wordt uitgescheiden. Als de nieren niet efficiënt werken, neemt het ureumgehalte in het bloed toe, waardoor een aandoening ontstaat die uremie wordt genoemd.
 • Urinezuur : Wanneer het lichaam purine afbreekt, produceert het een toxine dat urinezuur wordt genoemd. Overtollig urinezuur dat niet wordt uitgescheiden, kan kristalliseren in de nieren, gewrichten en tenen (jicht) en hevige pijn veroorzaken.
  Purines zijn in hoge concentraties aanwezig in vleesproducten, vooral in de inwendige organen van het dier, zoals de lever en de nieren. Het vermijden van deze voedingsmiddelen is een manier om het lichaam te helpen ontgiften van urinezuuroverbelasting.
 • Biburin : Bilirubine is een toxine dat wordt aangemaakt wanneer de lever oude rode bloedcellen afbreekt. Bilirubine wordt gewoonlijk uit het lichaam geëlimineerd via ontlasting die normaal gesproken bruin van kleur is. Wanneer bilirubine niet effectief wordt geëlimineerd, worden de huid en het oogwit geel. Het is een ziekte die geelzucht wordt genoemd.
 • Creatinine : Creatinine is een bijproduct van het spiermetabolisme. Het wordt de hele dag door continu door de nieren uit het bloed gefilterd. Wanneer de nieren inefficiënt of overbelast raken, stijgen de creatininespiegels. Dit kan worden gedetecteerd door urinetests en is een mogelijk waarschuwingssignaal voor nierfalen.
 • Hormonale disbalans : Hormonen zijn chemische boodschappers die door klieren in het bloed worden afgegeven om verschillende delen van het lichaam te vertellen wat ze moeten doen. Wanneer de hormoonsecretie te laag of te hoog is, of de lever niet in staat is om ze te elimineren, stapelen de overtollige hormonen zich op en worden ze interne toxines.
 • Vrije radicalen : Hoewel zuurstof (O2) noodzakelijk is voor het leven, is er ook de “donkere kant”. Wanneer zuurstof reageert met gifstoffen uit externe bronnen, worden ze vrije radicalen (een proces dat bekend staat alsoxidatie).
  Een ongezonde levensstijl en slechte voeding dragen in grote mate bij aan het oxidatieproces en veroorzaken veel schade aan het lichaam.

2. externe toxines

Als we alleen interne gifstoffen hadden om mee om te gaan, zou het lichaam relatief ziektevrij zijn. We worden echter voortdurend blootgesteld aan externe gifstoffen die het gevolg zijn van factoren zoals slechte voeding, verontreinigd water, milieuverontreinigende stoffen, gifstoffen van cosmetica en huishoudelijke chemicaliën die het lichaam binnendringen, medicijnen en tandheelkundige behandelingen, zware metalen, straling en zelfs insectenbeten.

Gifstoffen in het lichaam van huishoudelijke producten

Onderschat de mate van toxiciteit van huishoudelijke artikelen niet die we vaak thuis gebruiken, omdat constante blootstelling aan deze stoffen een langzaam gif is dat in ons lichaam sijpelt zonder dat we het beseffen.

Externe gifstoffen zijn schadelijke stoffen die uit de omgeving komen en in ons lichaam terecht komen. Veelvoorkomende bronnen van externe toxines zijn:

 • Chemicaliën in voedsel : conserveermiddelen, kunstmatige smaakstoffen, kleuren, voedselstabilisatoren, emulgatoren, landbouwchemicaliën, pesticiden en herbiciden zijn allemaal additieven die in voedsel worden aangetroffen en die giftig kunnen zijn voor het lichaam. Het eten van vers, volledig biologisch voedsel of het kweken van je eigen biologische groenten en fruit zijn de beste manieren om voedseladditieven te vermijden.
 • Verontreinigde lucht : muffe en stilstaande lucht, parfums, tabaksrook, schoonmaakmiddelen, giftige dampen, vervuilde lucht, huisstofmijt, huishoudsprays en smog zijn allemaal enkele van de giftige stoffen in de lucht die ons omringen.
  Wanneer we verontreinigde lucht inademen, kunnen kleine hoeveelheden van deze gifstoffen in de longen worden opgenomen.
 • Vervuilde watervoorziening : Drinkwater kan verontreinigd zijn met giftige stoffen zoals bacteriën, chloor, zware metalen, roest van sanitair, chemicaliën en industriële vervuiling.
 • Medische behandelingen : Geneesmiddelen van lage kwaliteit, chemotherapie, antibiotica, kunstmatige hormonen, vaccins, injecties en supplementen kunnen allemaal externe gifstoffen in ons systeem brengen.
 • Tandheelkundige behandelingen : Kwikvullingen, vullingen, wortelkanalen, kunstgebitten van acryl, implantaten, kunstgebitten en fluoridebehandelingen kunnen allemaal rechtstreeks gifstoffen in het bloed brengen.
 • Medische implantaten : Cosmetische implantaten zoals siliconenborsten, gewrichtsprothesen, pacemakers en chirurgische hulpmiddelen zoals schroeven, platen en nietjes.
 • afschrijvingen : De straling komt direct via de huid het lichaam binnen. Hoewel straling alomtegenwoordig is, kunnen we deze op hogere niveaus ontvangen van specifieke bronnen zoals radiotherapie, radiogolven, televisiegolven, magnetrons, bepaalde elektromagnetische gadgets, mobiele telefoons, röntgenstralen, gammastralen, echografie, MRI, CT-scan en UV-stralen van de zon.
  We kunnen onze blootstelling aan vele stralingsbronnen verminderen door onze levensstijl te kiezen (geen maaltijden uit de magnetron eten, zonnebaden beperken, onze mobiele telefoons uit de buurt van ons lichaam houden, enz.).
 • huishoudelijke chemicaliën : peintures, vernis, moquettes neuves, toitures en amiante, systèmes de chauffage, agents nettoyants, produits de nettoyage, aérosols, boules anti-mites, poêles à gaz, pots en aluminium et fournitures de buanderie contiennent généralement des produits chimiques qui sont toxiques pour wij. We kunnen onze blootstelling verminderen door minder huishoudelijke chemicaliën te gebruiken en meer natuurlijke alternatieven te kopen.
 • Persoonlijke verzorging : Parfums, zepen, shampoos, deodorants, tandpasta’s, nagellakken, cosmetica (sommige bevatten zelfs lood), permanente en haarkleurmiddelen bevatten allemaal lichaamsvreemde stoffen.
  Door onze afhankelijkheid van deze producten te verminderen en natuurlijke alternatieven te kiezen, kunnen we onze blootstelling aan gifstoffen verminderen.
 • Micro-organismen : Bacteriën, virussen, gisten, schimmels, schimmels en parasieten zijn allemaal giftig voor het lichaam.

3. Giftige levensstijl die leidt tot het ontstaan ​​en de ophoping van gifstoffen

Een slechte levensstijl kan leiden tot de vorming en ophoping van gifstoffen.

Een slechte levensstijl kan het lichaam belasten, het vermogen om te ontgiften verminderen en een opeenhoping van gifstoffen veroorzaken. Giftig gedrag omvat gebrek aan slaap en rust, gebrek aan lichaamsbeweging, stress, overmatig zonnebaden, slechte voeding en zelfs gebrek aan water (water is essentieel voor het wegspoelen van gifstoffen uit het lichaam)

VEELGESTELDE VRAGEN – WAAR KOMEN TOXINES UIT?

Wat zijn de belangrijkste bronnen van toxines?

Slechte voeding, water, luchtvervuiling en cosmetica zijn enkele van de meest voorkomende manieren waarop gifstoffen het lichaam binnendringen.

Ik eet geen bewerkte voedingsmiddelen en ik eet gezond, waarom ben ik altijd ziek?

Gezond eten gaat niet alleen over wat je eet, het gaat ook over wat je NIET eet! Om effectief te ontgiften heeft je lichaam een ​​uitgebalanceerde variëteit aan vitamines en mineralen nodig.

Onthoud dat gifstoffen uit vele andere bronnen komen, waaronder luchtvervuiling, verontreinigingen en medicijnen, om er maar een paar te noemen. Fit en gezond zijn vereist meer dan gezond eten – een gezonde, holistische levensstijl is de sleutel.

Advertisement
Hurry Up!

Leave a Reply

Your email address will not be published.