Advertisement

Waarom zou je een vasten (of kuur) dagboek bijhouden?

Advertisement

Er zijn tal van voordelen aan het bijhouden van een dagboek als je snel aan een sapje begint. Het helpt je te weten wat werkt en wat niet, en in de toekomst zal het je helpen op manieren die je je nu niet eens kunt voorstellen.

Het vasten van je sap is een belangrijk onderdeel van elk vasten. het helpt om terug te kijken en te zien hoe je het met je gezondheid hebt gedaan. Bij elke vasten blijf je improviseren over wat werkte en wat niet.

Sapvasten zou geen eenmalig avontuur moeten zijn. Maak het onderdeel van je levensstijl. Regelmatig sapvasten helpt je fysiek fit en gezond te blijven. Dit is het moment waarop je lichaam rust en zichzelf voedt met wat het zo hard nodig heeft: levend voedsel (vitamines, mineralen, enzymen, enz.) om optimaal te kunnen functioneren.

Ik beschouw sapvasten graag als “de interne knop resetten naar gezondheid”. We vasten regelmatig om gezond te blijven. Als je zijn dagboek bekijkt, kun je zien hoe ver we zijn gekomen op de weg naar herstel, van toen we vaak ziek en moe waren, naar een leven vol vitaliteit nu. Het is een geweldig gevoel van voldoening!

belangrijk om een ​​vastendagboek bij te houden

Schrijf op wat je drinkt, hoe je je voelt, hoe je lichaam reageert en elk klein detail dat je opmerkt tijdens het vasten, zelfs je gedachten!

Bewaar je dagboek op een veilige plek om je er in de toekomst aan te herinneren wanneer je nog een sapje wilt vasten. Noteer in je dagboek je mislukkingen, je triomfen, je vreugden, je verdriet en hoe je het allemaal hebt doorstaan.

Hieronder vindt u een checklist van wat er in uw agenda moet staan. Of je nu een dag of zeven dagen of 30 dagen of meer vast, schrijf ze allemaal op in je dagboek. Niet alleen het dagboek is een goede manier om je genezingsreis bij te houdenmaar het is ook therapeutisch om je gevoelens te uiten. Het helpt je herstel te versnellen.

Het doornemen van deze checklist zet je aan het denken. Soms kan oude bagage (emotioneel of fysiek) weer boven komen drijven als je vast. Door een dagboek bij te houden, ga je nadenken, zorgen en vooruitgaan.

Als u graag een dagboek bijhoudt op uw computer, kopieer dan deze checklist en plak deze in een willekeurig Word-bestand dat u gebruikt, om u eraan te herinneren elk item te behandelen. Voel je vrij om er iets aan toe te voegen of op enigerlei wijze aan te passen om het persoonlijker te maken. Om meer te weten, bekijk de complete gids voor sapvasten wanneer u uw checklist voorbereidt.

JUICE VAST TIJDSCHRIFT CHECKLIST

Je wilt zoveel mogelijk schrijven en dekken:

 • Zo bereid je je snel voor op je sap
 • Startdatum vasten
 • Verwacht aantal dagen
 • Huidige gezondheidsproblemen/gewicht
 • Wat zijn je sappen en hoeveel?
 • Genezende reactie die u kunt ervaren (misselijkheid, hoofdpijn, allergieën, gewrichtspijn in ledematen, lethargie, enz.)
 • Verlangens en verleidingen, en hoe ermee om te gaan
 • Hoe je je anders voelt tijdens het vasten:
  – Fysiek
  – Op emotioneel niveau
  – Geestelijk
 • Slaapmodus / energieniveau
 • Hoe je je vasten verbreekt
 • Hoe je je voelt aan het einde van je vasten
 • Einddatum
 • Post-vasten: Schrijf alle belangrijke dingen op die mogelijk zijn gebeurd als gevolg van uw vasten, zelfs dagen of weken later (fysiek, emotioneel of spiritueel).

Proost op een nieuwe JIJ!

Advertisement
Hurry Up!

Leave a Reply

Your email address will not be published.