Advertisement

Wat acne ons vertelt over onze gezondheid

Acne en gezondheid: het probleem bij de bron aanpakken

In de Chinese geneeskunde wordt aangenomen dat acne die op verschillende delen van ons gezicht opflakkert, nauw verband houdt met gezondheidsproblemen in verschillende delen van ons lichaam. Acne op de bovenwangen zou bijvoorbeeld kunnen duiden op problemen met de longen of de luchtwegen.

Roken kan zo’n oorzaak zijn (lees verder voor meer informatie). Het zou daarom noodzakelijk zijn om de organen te behandelen die acne ons aangeeft om de acne zelf te behandelen. Of hoe u de bron van het acneprobleem kunt vinden.

Acne op de bovenkant van het voorhoofd = Spijsverteringsstelsel en blaas

Drink veel water om te elimineren, houd uw dieet in de gaten en elimineer vet voedsel en geraffineerde suikers. Als je trek hebt in gefrituurd vet voedsel, eet dan avocado of voeg een eetlepel kokosolie toe aan je gerecht. Zorg ervoor dat je veel verse biologische groenten en fruit eet. De beste antioxidantrijke voedingsmiddelen of dranken zijn groene thee, heet citroenwater en verse bessen. Als uw dieet niet rijk is aan natuurlijk gefermenteerd voedsel zoals kimchi, zuurkool, kombucha of kefir, overweeg dan om dagelijks één probiotische capsule aan te vullen. De meeste reformwinkels hebben probiotische capsules.

Acne op het onderste voorhoofd = Hart

Je hart is een enorm orgaan dat bloed door je lichaam pompt. Hij heeft een zware baan en kan gemakkelijk gestrest raken door slechte voeding, inactiviteit en verschillende fysieke en mentale stress. Als u puistjes op uw onderhoofd heeft, overweeg dan om regelmatig cardiovasculaire oefeningen te doen. Het eten van granaatappels, kokosolie is ook een goede keuze om je hart gezond te houden.

Acne op de oren = Nieren

Wanneer de nieren hun werk niet goed doen, kunt u grote pijnlijke puistjes op uw oren aantreffen. Nieraandoeningen worden vaak veroorzaakt door gebrek aan water en overmatige zoutinname. Maar ook slaapgebrek, alcohol- of koffiemisbruik, magnesiumtekorten, teveel dierlijk eiwit in je maaltijden, overmatige consumptie van geraffineerde suikers. Als je gezonde nieren wilt hebben, is het het beste om fastfood in het algemeen te vermijden, meer water te drinken en meer peterselie te eten, wat een uitstekende ontgifter is.

Acne tussen de wenkbrauwen = Lever

Roodheid, schilfering en puistjes tussen je wenkbrauwen kunnen erop wijzen dat je lever overbelast is en een reiniging nodig heeft. Hier is een snelle opfriscursus over vetrijke voedingsmiddelen, soja- en koolzaadolie, alcohol en gepasteuriseerde zuivel (of elke vorm van zuivel). Eet niet ‘s avonds laat (als je honger hebt, neem dan een lepel rauwe honing. Dit zal je lever rust geven terwijl je slaapt). Eet overdag meer van deze voedingsmiddelen om de lever te reinigen (bij voorkeur vers en biologisch): Knoflook – grapefruit – groene thee – wortelen – bieten – groene bladgroenten – citroenen

Acne op de jukbeenderen = Longen en luchtwegen

Aandoeningen van de luchtwegen veroorzaken waarschijnlijk opflakkeringen op de bovenste delen van de wangen en maken het haar ook broos. Zelfs als u niet rookt, kunnen acne-puistjes op de jukbeenderen optreden als gevolg van astma, allergieën, infecties, een verblijf in een vervuilde omgeving. (Ik zal binnenkort een link plaatsen die het gebruik van deze 15 planten adviseert die de longen kunnen reinigen en de gezondheid van de luchtwegen kunnen stimuleren).

Acne op de onderwangen = tandproblemen

Tandproblemen kunnen acne op de onderwangen bevorderen. Vermijd het eten van geraffineerde suikers en koolzuurhoudende dranken. Olie trekken is een goede gewoonte om bij elk type tandprobleem aan de slag te gaan. Het is ook een goed idee om veel verse groenten en fruit te eten die rijk zijn aan vezels om je tanden en tandvlees te versterken en om op gezonde natuurlijke voedingsmiddelen zoals selderij te kauwen.

Acne aan de zijkant van de kin = Hormonen en de geslachtsdelen

Dit treft vooral vrouwen. Acne-uitbarstingen aan de zijkanten van de kin zijn een goede indicatie van hormonale onbalans. Dit kan te wijten zijn aan menstruatie, zwangerschap of een dieet met veel soja. Soms kan zelfs emotionele of fysieke stress hormonale onevenwichtigheden veroorzaken. Zorg voor voldoende slaap en maak er een gewoonte van om te mediteren of yoga te doen om de geest gefocust en stressvrij te houden. Zorg ervoor dat u voldoende essentiële vetzuren binnenkrijgt, zoals omega 3. Sommige kruiden die kunnen helpen bij het in balans brengen van hormonen: zoethout, schisandra, basilicum, klis, rode frambozenbladeren, groene thee is ook een effectieve anti-androgeen.

Acne in het midden van de kin = Dunne darm en maag

Darm- en maagproblemen worden vaak in verband gebracht met slechte voeding of voedselallergieën. We zijn wat we eten, en dat is tot op zekere hoogte waar. Maar beter gezegd, we zijn wat we kunnen verteren. Raadpleeg de aanbevolen voedingsmiddelen om acne op het voorhoofd te behandelen (zie hierboven), ze zullen ook worden aanbevolen voor een goede darmfunctie.

Bovendien kunnen stress, gebrek aan slaap en uitdroging grote schade aanrichten aan uw maag en dunne darm. Geef prioriteit aan een goede nachtrust, drink veel water en pak je stress aan door veranderingen in je levensstijl op te nemen. Het beoefenen van yoga/meditatie zijn geweldige manieren om je kinacne te behandelen zonder dieet.

Lees ook: acne natuurlijk genezen

Advertisement
Hurry Up!

Leave a Reply

Your email address will not be published.