Advertisement

Wat hoofdpijn onthult over uw gezondheid – Gezondheid en welzijn

Hoe hoofdpijn te ontcijferen? Wat gaat er schuil achter hoofdpijn? Hoofdpijn, migraine, wat is het verschil?

Iedereen heeft wel eens hoofdpijn gehad en er is een truc die werkt als je de pijn wilt stoppen. Eet gewoon bananen en drink veel water. Maar deze truc is niet altijd effectief. Hoofdpijn kan uit verschillende bronnen komen, dus als je last hebt van hoofdpijn is het belangrijk om de symptomen duidelijk te onderscheiden zodat ze beter kunnen worden gediagnosticeerd door je arts.

Dit komt doordat er veel soorten hoofdpijnen daarom zijn veelvoorkomende behandelingen mogelijk niet op veel van hen van toepassing. Hoofdpijn kan verschillende oorzaken hebben, zoals: moe of de uitdrogingmaar ze kunnen ook aangeven a ernstiger gezondheidsprobleem.

Dr. Sakib Qureshi MD, een gerenommeerde neuroloog, legt uit dat hoofdpijn vaak kan worden gezien als “rode vlaggen”, en daarom moet men leren onderscheid te maken tussen veel voorkomende hoofdpijn en degenen die kan een teken van zorgwekkende bezorgdheid zijn.

hoofdpijn verlichten

Voordat u echter meteen aan een hoofdpijnpil springt, moet u er eerst voor zorgen dat deze niet wijst op een verborgen gezondheidsprobleem.

De meest voorkomende soorten hoofdpijn zijn 4 en geven allemaal iets aan over ons lichaam. Als u deze signalen leert, leert u hoe u hoofdpijn effectief kunt behandelen.

Ook, in plaats van pijnstillers te nemen die alleen tijdelijke effectenhebben we natuurlijke behandelingsalternatieven opgenomen die pijn effectiever zullen verminderen.

Hoofdpijn van nasale oorsprong

In het geval van een sinus ontstekingkunt u last krijgen van sinushoofdpijn die hevige pijn veroorzaakt. Deze hoofdpijn is het gevolg van een infectie en kan leiden tot druk die kan worden gevoeld op de wangen, ogen en voorhoofd, evenals koorts.

Verwerken : Consumeer zoveel mogelijk vloeistof. U zult waarschijnlijk veel baat hebben bij degebruik van lauw water omdat het effectief ontstekingen vermindert en opent de sinussen.

Eet daarnaast sinaasappels, voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine C of drink een groene thee met citroen, want vitamine C is rijk aan antioxidanten en helpt het lichaam om infecties te bestrijden.

Je kunt ook proberen te solliciteren koude en warme kompressenverminder pijn door een soep of verse gember te eten, omdat het krachtige ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen heeft.

hoofdpijn

Spanningshoofdpijn

Dit is de meest voorkomende vorm van hoofdpijn die zich manifesteert als druk of constante pijn rond het hoofdvoornamelijk aan deachterkant van hoofd en nekWaar bij de tempels.

Bovendien kan het ook leiden tot uitstralende pijn boven of onder de oogcontour. Vaak kan het veroorzaken misselijkheid of braken. Er wordt aangenomen dat het het gevolg is van stress waardoor de spieren in de nek en hoofdhuid samentrekken.

Verwerken : Meng pepermuntolie (2 druppels) en gemberthee om pijn te verminderen. Voeg 2 druppels etherische olie van pepermunt toe aan de haarlijn om een ​​verkoelend gevoel te creëren en de spieren van hoofd en nek te ontspannen. Bovendien zal gemberthee ontstekingen verlichten.

Gerichte migraine

Hoofdpijn op een specifieke locatie kan optreden boven één oogen ze treffen vooral vrouwen. Ze komen vaak terug en kunnen tijdens een cyclus optreden. Het verschijnt plotseling en veroorzaakt a hevige pijn aan één kant van het hoofd. Dus je zou een kunnen ervaren verstopte neuseen tranende ogen of een loopneus. De oorzaak kan niet worden aangegeven, maar het treedt op zodra bepaalde zenuwbanen in de basis van de hersenen worden geactiveerd.

Verwerken : Capsaïcinecrème bevat een actief ingrediënt dat cayennepeper wordt genoemd. Een kleine hoeveelheid van dit product aangebracht op de rand van het neusgat zal een barrière van pijnzenuwsignalen veroorzaken.

Kater natuurlijk genezen
Migraine was meer gericht op vrouwen dan op mannen…

Migraine

Migraine komt meestal voor tussen de 25 en 55 jaar, maar kan ook op elke leeftijd voorkomen. In Frankrijk lijden 7 miljoen mensen aan migraine.

Dit type hoofdpijn is veel gecompliceerder dan elk ander type hoofdpijn, omdat het veel verschillende neurologische symptomen omvat. Migraine manifesteert zich door hevige pijn, of intens en opwindend aan één kant van het hoofd. Bij een derde van de migraineaanvallen pijn komt voor aan beide kanten van het hoofd.

De pijn gaat gepaard met andere symptomen zoals braken, duizeligheid, misselijkheid, visuele stoornissen, extreme gevoeligheid voor licht, geur, aanraking, geluid, evenals gevoelloosheid of tintelingen in het gezicht. Symptomen uitstralen vanaf de bovenkant van het hoofd naar beneden.

Verwerken : Van veel migrainepatiënten is aangetoond dat ze baat hebben bij het gebruik van omega-3-vetzuren, vitamine B12 (riboflavine) en magnesium.

Neem er genoeg van in uw dieet om migraine te voorkomen. Volgens een onderzoek uit 2011 kan aërobe oefening ook effectiever zijn in het voorkomen van deze hoofdpijn dan het migraine-preventieve medicijn topiramaat.

bronnen :

  • https://www.caring.com/articles/7-natural-cures-for-migraines
  • https://www.bebesetmamans.com/femme/sante/2859-7-millions-de-personnes-souffrent-de-migraine-en-france

Lees ook: Hoe migraine op natuurlijke wijze te kalmeren?

Advertisement
Hurry Up!

Leave a Reply

Your email address will not be published.