Advertisement

Zuur speeksel: natuurlijke remedies

Advertisement

Speekselzuurgraad: hoe de pH van speeksel in evenwicht te brengen? Maak je geen zorgen, want er zijn verschillende remedies om de zuurgraad van speeksel onder controle te houden en hoe u de zuurgraad van uw speeksel kunt reguleren.

Het speeksel dat ons lichaam produceert, is zuur, alkalisch of neutraal in de pH-balans. Als uw speeksel te zuur is, kunt u problemen krijgen zoals tandbederf, overtollig tandsteen, een droge mond en een slechte adem. Het is echter mogelijk om de pH-balans in de mond weer op een normaal niveau te brengen en dat kan op een natuurlijke manier.

Test de pH-balans van speeksel

Om te bepalen hoe zuur uw speeksel is, kunt u: het testen van de pH-balans van de mond met een pH-strip, vrij verkrijgbaar in alle apotheken. De strip geeft op een numerieke schaal de zuurgraad van uw speeksel aan. Als uw pH-waarde lager is dan 7,0, wordt uw speeksel als zuur beschouwd..

Het eten van alkalisch voedsel kan zuur speeksel helpen verminderen

Het voedsel dat je eet, speelt een grote rol bij de zuurgraad van speeksel. Vlees, eieren, vis en sommige zuivelproducten zijn erg zuur en kunnen uw pH-balans beïnvloeden. Verminder de hoeveelheid van deze voedingsmiddelen en verhoog uw inname van alkalische voedingsmiddelen zoals bessen, fruit en groenten. Amandelen zijn ook alkalisch en elke dag een kleine hoeveelheid (6-10) eten kan je zuurniveau verlagen als het niet ernstig hoog is.

Natuurlijk mineraal supplement

Mineralen zoals calcium en de magnesium een belangrijke rol spelen in de het handhaven van een gezonde pH-waarde. Praat met uw arts om de aanvulling van deze mineralen aan uw behoeften aan te passen.

Verhoog uw inname van voedingsmiddelen en sappen die kalium bevatten

de potassium is een ander essentieel onderdeel bij het handhaven van een gezonde pH-balans. Tomaten, aardappelen en bananen zijn rijk aan kalium.

Vermijd voedingsmiddelen en dranken met veel suiker

Als uw speeksel zuur is, verergert het consumeren van overmatige hoeveelheden suiker de aandoening nog meer. Vervang ook frisdrank en koffie door water.

Lees ook: Hoe water op natuurlijke wijze alkaliseren?

Hoe zuur speeksel te voorkomen?

Als u vermoedt dat u zuur speeksel heeft en dit kan de oorzaak zijn van tanderosie, slechte adem of frequente gaatjes, dan raden we u aan uw tandarts te bezoeken.

De specialist kan de test uitvoeren om de zuurgraad van het speeksel vast te stellen, evenals een controle van de gehele mondholte.

Regelmatige bezoeken aan de dokter zijn de eerste methode voor preventie en behandeling van pathologieën van uw mond.

Een ander nuttig preventiemiddel is zeker de goede dagelijkse mondverzorging : zich wijden aan mond reiniging is essentieel omdat de gezondheid van de glimlach ook die van het lichaam is.

Het is erg belangrijk om regelmatig je tanden te poetsen tussen de maaltijden door en met een tandenborstel en tandpastamaar het is even essentieel om zelfs het reinigen van de tong niet te verwaarlozen, wat elke dag kan worden gedaan met behulp van een tongreiniger, die inwerkt op het oppervlak van de tong en helpt om de effecten ook halitose te verminderen.

Hurry Up!

Leave a Reply

Your email address will not be published.