Advertisement

Zweterige voeten: hoe u overmatig zweten kunt kalmeren – Schoonheid en hygiëne

Advertisement

Mensen van wie de voeten overmatig zweten, hebben ook vaak last van hevig zweten in de handpalmen. De meeste mensen zweten als het buiten warm is, of als ze het warm hebben. Mensen met hyperhidrose zweten bijna altijd overmatig.

Hoewel niet bekend is hoe hyperhidrose ontstaat, lijkt het een erfelijk probleem te zijn. Sommige mensen zweten zo veel dat hun voeten in hun schoenen kunnen glijden.

Lees ook: Natuurlijke tips om nagelschimmel te stoppen.

Voeten kunnen ook hebben een witachtig, nat uiterlijk ; soms, voetinfecties zijn ook aanwezig. (De constante vochtigheid breekt de huid af, waardoor infectie kan optreden, wat de weg vrijmaakt voor schimmelinfecties en voetschimmel). Voet geur komt veel voor. Laten we eens kijken welke remedies voor ons beschikbaar zijn…

WAT TE DOEN TEGEN ZWETTE VOETEN?

huismiddeltjes voor zweetvoeten
Goede voethygiëne is essentieel

  • Was je voeten dagelijks met antibacteriële zeep ; zorgen dat tussen je tenen wassen. (poging deze 100% natuurlijk)
  • Droog je voeten goed afsolliciteer dan maïszetmeelvoetpoeder of antischimmelpoeder op uw voeten.
  • Draag absorberende sokken gemaakt van een mix van natuurlijke of acrylvezels die vocht van je voeten wegtrekken in plaats van het op te sluiten. Sommige synthetische mengsels zijn ontworpen om vocht van de huid af te voeren en werken beter om de voeten droog te houden.
  • 100% katoenen sokken vocht opnemen maar niet afvoeren van de huid en oorzaak vaak blarendus ze moeten worden vermeden.
  • Het is ook een goed idee om overdag van sokken te wisselen.. Berg een extra paar sokken op school of werk op en wissel midden op de dag van sokken.

TIP: Draag in de herfst en winter schoenen van ademende materialen. Kies in het voorjaar en de zomer open schoenen om de vochtigheid niet binnen te laten..

Zweterige voeten, nog een paar tips…

1. Houd een dagboek bij van zweetafleveringen

Noteer afleveringen van zweetvoeten in een notitieboekje en zoek naar patronen. Dit kan helpen bij het identificeren van voedsel, situaties of emoties die zweetvoeten veroorzaken. Er kunnen dan stappen worden ondernomen om deze triggers te beperken of te voorkomen.

2. Gebruik van antischimmelpoeders

Een schimmeldodend voetpoeder helpt de voeten droog en geurvrij te houden. Dit komt omdat het afstoffen van maizena op de voeten (maizena), helpt om de voet uit te drogen, maar niet tegen schimmels zoals antischimmelpoeders.

3. Blijf gehydrateerd

Het klinkt misschien contraproductief, maar veel water drinken, vooral bij warm weer of tijdens het sporten, helpt de lichaamstemperatuur te reguleren en het risico op zweten te verminderen.

4. Bestrooi de voeten voordat je sokken aantrekt

Breng een dun laagje antischimmelpoeder of maizena aan voordat u katoenen sokken en ademende schoenen aantrekt.

Zwarte thee om zweetvoeten te drogen

5. Voetenbad in zwarte thee

Het gebruik van zwarte thee kan een effectieve manier zijn om te stoppen met zweten. Deze ongebruikelijke remedie bestaat uit: week de voeten in een bak met heet water met twee zakjes zwarte thee. De tannines in de thee vernauwen de poriën van de huid en verminderen zo de transpiratie.

Week zweetvoeten 20 minuten per keer. Herhaal deze behandeling indien nodig elke dag.

6. Verander schoenen

Warme schoenen verwarmen de voeten en maken ze warmer en zweteriger. Als de voeten beginnen te zweten, trek dan een koel paar schoenen aan.

Probeer te voorkomen dat u 2 opeenvolgende dagen hetzelfde paar schoenen draagt. Dit geeft de schoenen de kans om volledig te drogen tussen elk gebruik. Om dit proces te versnellen, laat u de schoenen op droge dagen 1-2 uur buiten staan.

Een invaliderende aandoening om dagelijks mee te leven

Dit probleem kan te maken hebben met een disfunctie van de zweetklieren die ook zeer geconcentreerd zijn in dit deel van het lichaam (zoals in de handen en oksels). Zweten op dit punt van de voeten kan ongemakkelijk en gênant zijn voor de persoon die er moeite mee heeft om erover te praten, vooral omdat de symptomen kunnen worden versterkt in het geval van sterke emoties (angst, stress, vermoeidheid, opwinding, enz.).

Iontohotese: een bewezen effectieve techniek

Een techniek genaamd iontoforese, die water gebruikt om een ​​milde elektrische stroom door de huid te geleiden, is nuttig gebleken voor mensen met zweetvoeten. Het is mogelijk om een ​​iontoforesemachine aan te schaffen voor thuisgebruik, of de kosten het waard zijn.

Wanneer naar een podotherapeut?

Raadpleeg een podotherapeut als uw voeten overmatig zweten. Het kan u helpen deze gênante toestand onder controle te krijgen. Mensen die hun podotherapeut vertellen over overmatig zweten plantair, kunnen ook last hebben van: zorgen over extreem zweten elders, bijvoorbeeld in hun oksels, op hun handpalmen, op hun gezicht of op hun hoofdhuid.

Hoe weet u of u hyperhidrose heeft?

Meestal wordt overmatig zweten van de voeten gediagnosticeerd op basis van uw symptomen en een lichamelijk onderzoek van de voeten. Een podotherapeut kan ook doe een zetmeel-jodium test om de diagnose te bevestigen. Eerst wordt een jodiumoplossing aangebracht op het onderste deel van de voeten. Nadat de oplossing is opgedroogd, wordt maïszetmeel over het gebied gestrooid. Het behandelde gebied wordt donkerblauw bij overmatig zweten.

BELANGRIJK : Als u de hierboven beschreven remedies heeft geprobeerd en uw voeten nog steeds zweterig blijven en nog steeds overvloedig zweten, is het raadzaam uw arts te raadplegen om de beste behandeling voor uw geval vast te stellen.

Advertisement
Hurry Up!

Leave a Reply

Your email address will not be published.